משהו...

זרזיר

New member
משהו...

בס``ד ישבתי וחשבתי קצת, וכתבתי. אני לא יודע אם יצא משהו טוב או מובן לגמרי (ואני לא בטוח בקשר ההגיוני בין הבתים), אבל אני חושב שמה שרציתי להגיד מובן פחות או יותר. ואם לא (וגם אם כן), אתם מוזמנים ליצוק לתוך המילים את המשמעות האישית שלכם... (מצטער מראש על האורך). כשקין שאל את אלוקים, השומר אחי אנוכי? נזדעזעו כל חיות הגן, בכו כל עצי הפרי. כשאלוקים אמר לקין דמי אחיך מן האדמה צועקים פתאם השמש הפסיקה לזרוח, נדמו כל ציוצי הציפורים. כשקין הרג את הבל כשידע העולם לראשונה סבל משהו דעך, ומת באדם תמימות, שלמות שלא תחזור לעולם. אז למה זה לא כואב? למה אנחנו לא בוכים? למה אנחנו לא תופסים שכל ישראל הם אחים... כשמישהו מת או נפצע, במבצע, בפיגוע, או בתאונה, למה אנחנו לא מבינים? למה אנחנו לא כואבים? הרי לכולנו לב אחד, לכולם כואב להיות לבד, אולי כולנו כאן שונים, אך כולנו כאן אחים. כמו חלקים של גוף כמו אותיות שהם מילה אין שלמות, כשחסרים, חלקים מהתמונה. כמשיהו נופל, לכולם צריך לכאוב, וכשמישהו סובל, הלב צריך לדאוב... וכולנו אחים אחד של השני, כולנו חלק מהעם היהודי, במלחמה, בצער, במוות, בתקווה, בטוב, ברע, בשלום, באהבה... אז למה זה לא כואב? למה אנחנו לא בוכים? למה אנחנו לא תופסים שכל ישראל הם אחים... כשקין הרג את הבל, הוא הבין שהוא חטא. הוא הפטיר: אני מבין, המצב לא בסדר אך הוא לא כאב, הוא אפילו, לא בכה... יהי רצון שהמצב בעמינו ישתפר... ולא רק המצב הפוליטי-מדיני. אלא גם המצב החברתי שבינינו לבין עצמינו...ושנדע להרגיש את כאב הזולת על בשרינו... כמו תמיד מקווה שנהנתם (מילה שנראית לא במקומה לגבי הקטע הזה) או שלפחות הפקתם משהו, שלכם, זרזיר. נ.ב. תודה לאילת. נ.ב.נ היתי מקדיש את הקטע הזה לשגי, אבל קטע כזה הוא לא דבר שמקדישים...

ויליאם

New member
לראות את הטוב... תקראו את זה...

שלום לכולם! תראו ותראה זרזיר תמיד צריך להתכל בשאיפה למעלה אני בטוח שיש מלא אנשים שכל מני דברים שקורים לעם הזה כואבים להם נכון שהשלמות הגדולה מכולן היא שכל יהודי יאהב את אחיו כמו את עצמו אבל זה קשה זה חייב להיות אפשרי מה שבעצם אני מנסה להגיד כאן כבר שעה ואני סתם מבלבל את עצמי זה ש.. אני בטוח שלכל אחד יש איזה נושא שקשור לעם שלו או לעיר שלו או לבית ספר שלו או שבכלל קשור למשהו שהוא מכיר לכל אחד יש איזה דבר שנראה לו לא טוב וזה ממש כואב לו יש אנשים כאלה צריך רק למצוא אותם גם לי למשל באמת בהתחלה כשהיה פיגוע היה כואב לי לי דווקא היה כואב כשרצחו חיילים פחות מכשרצחו אזרחים לא יודע למה פשוט ככה אני חושב שלכל אחד יש משהו שלו אישית זה מאוד כואב וכמובן שכולנו צריכים לעבוד על עצמינו כדיי שבאמת נרגיש כמו אחים כי אנחנו באמת אחים. היום למשל כבר לא כ``כ כואב לי על פיגוע ז``א כואב אבל לא באופן שממש אני מרגיש ת`לב מתכווץ לא יודע למה אולי בגלל ההרגל אולי.. וזה לא טוב אני יודע ואני כל הזמן מרגיש לא בסדר עם אצמי שלא כואב לי אבל אני עובד על זה אני בטוח שכולנו עובדים על זה היום יש משהו אחר שממש ממש כואב לי(ברשותך אני לא אפרט מה הוא) וכל פעם שאני שומע על מקרה כזה מתכווץ לי הלב ופשוט בא לי לבכות במשפט אחד למרות שיש משהו בדבריך אני לא חושבת שאתה צודק במאה אחוז מקווה שתקרא את זה,ויליאם

מיקי*

New member
כרגיל - מה יש לומר?

כל מילה בשיר שכתבת יצוקה אמת גדולה. אשריך!!! ובאמת לואי ונדע להסיק את המסקנות. כי באמת כלל ישראל זה גוף אחד שכפי שהיד והרגל שונות הן - בכל זאת הן עושות את פעולותיהן לטובת הגוף. כך גם עם ישראל למרות השוני וההבדלים, אי אפשר בלי חלק ממנו. וכפי שהיד לא תחתוך את הרגל בגלל שזו ``עצבנה`` אותה, כך גם לנו אסור לפגוע בחלקים אחרים של עם ישראל גם אם הם חושבים אחרת. יוום טוב לכווולם

chaya

New member
כולנו כואבים..

לצערי, אנחנו חיים במקום בלתי אפשרי.. משפחת השכול רק הולכת וגדלה. לכל אחד ואחת מאיתנו יש מכרים שאיבדו בן משפחה, או שבמקרה הגרוע יותר אנחנו בעצמנו איבדנו אח, אבא, אמא, או חברה קרובה. הכאב נמצא עמוק בלב, וכן.. כל אחד שמתווסף גורם לנו לתחושת עצב, למי יותר ולמי פחות, אבל כולנו שותפים וכולנו מודעים לעובדה שרק במקרה זה לא אנחנו שנהרגנו אתמול בכביש המנהרות.. אבל, רק עם חזק כמו עם ישראל, עם שידע צרות ופרעות בלי סוף, לא יגיד נואש!! אנחנו אוהבים את חלקת האלוהים שלנו ולא נוותר עליה!! ולכן, אנחנו נאלצים לפתח ``עור של פיל`` כדי לשרוד. הרי אם נשב ונבכה על כל פצוע (וזה לא שהם לא ראויים לזה.) אנחנו חיילים בשרות האוייב. הרי המטרה שלהם היא להוריד לנו את המורל לשפל המדרגה. וכמו בכל עת צרה, לא נותר לנו אלא לשאת תפילה לבורא עולם, זה תמיד עוזר. יום טוב, שלכם בברכה רבה, סבתא חיה.

למעלה