משהו תמוה...

unita2

New member
משהו תמוה...

שלום לכולם, אני חיילת בת 20.. אחרי כמה מקרי התעלפויות שהיו לי בזמן המחזור מצאתי את עצמי במיון נשים, הגניקולוג בדק אותי, מישש פה ושם, שאל אם כואב אמרתי שקצת והוא מיד פסק שיש לי קצת אנדומטריוזיס. הוא נתן לי מרשם לגלולות והמליץ לקחת אותן רצוף ולעשות הפסקה של שבוע כל שלושה חודשים. מיהרתי בבהלה לרופאת נשים שתבדוק אותי שוב, כי לאמא שלי יש עבר של הפלות והיא לא מצליחה להיכנס להריון גם אחרי טיפולי מבחנה כבר הרבה זמן, והרופא גם טען שאנדו תורשתי. הרופאה שלי, מבלי לבדוק אותי בכלל, שללה מכל וכל אפשרות של אנדו. אני חייבת לצין שיש לי בדר"כ כאבי מחזור סבירים, ורק לעיתים רחוקות הם קשים יותר. מצד אחד היא הרגיעה אותי, מצד שני קראתי פה בפורום שייתכן ויהיה אנדו למישהי בלי כאבים.. והרופא מהמיון אמר שהוא הרגיש משהו... מה כדאי לי לעשות? האם לבקש לעשות לפרסקופיה?

מיכל235

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

קודם כל תירגעי, לא רצים ישר לעשות לפרוסקופיה אבחנתית רק כדי לבדוק אם אכן יש אנדו' או לא. אם יש לך פגיעה באיכות החיים ויש לך ציסטות גדולות בשחלות, אז לדעתי יוחלט לבצע לפרוסקופיה. האם עשו לך אולטראסאונד? האם ראו ציסטות בשחלות? ממליצה לך לקבוע תור למרפאת אנדומטריוזיס בתה"ש ולשמוע מה יש למומחים להגיד, תתקשרי כבר ביום ראשון לקבוע תור כי התורים מאוד ארוכים. בנתיים עד לתור, תקחי את הגלולות רצוף, כמו שהציע הרופא מהמיון, להזיק זה לא יכול להזיק.

מישמש33

New member
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא

מאוד מסכימה עם מיכל ולא ישר רצים לניתוח, הכי בטוח לפנות למרפאת האנדו' בתה"ש, ואני בטוחה ששם תקבלי תשובות מקצועיות ותישלחי לבדיקות שיוכלו לעזור ולהבין יותר מה את עוברת. תרגישי טוב

שלום לך

לדעתי אל תסתמכי על הרופאה שלך למרות שהיא הרגיעה אותך.. אנדו' זו חידה ולא תמיד מרגישים אותה בכאבים. הצעדים הנכונים לעכשיו הם: 1. קחי את הגלולות ברצף. 2. תקבעי תור למרפאת אנדו בתה"ש ותגיעי לשם לייעוץ, שם כבר ימשיכו איתך. ולא, את לא צריכה לבקש לעשות לפרסקופיה - רצוי תחילה לעבור מספר בדיקות וייעוץ במרפאה בתה"ש.

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם כל התשובות שניתנו לך

כל שנותר לי להוסיף הוא ברוכה הבאה לפורום

לוואנדר

New member
שלום לך חיילת צה"ל../images/Emo104.gif

תראי כמו שהבנות אמרו עלייך לבדוק את נושא האנדומטריוזיס אך יש לציין שבמידה ויתברר שיש לך אנדומטריוזיס אז היה לך מזל גדול שפנית לרופא הנכון במיון, ותאמיני לי מניסיון אין הרבה כאלה!!! וכך תוכלי לקבל טיפול מתאים מבלי הצורך לעבור שום ניתוח. בעבר הגעתי מס' פעמים לא קטן למיון ובדקו אותי ים ברופאים אך טענו שיש לי רחם "יפה" ואין לי שום בעיה ושלחו אותי הביתה עד שנתקלתי במלאך שלי במיון שהייתה סה"כ סטג'רית בתחילת דרכה שלחשה לי בשקט בשקט: " תשמעי יש מחלקה בתה"ש הנקראת אנדומטריוזיס" ממליצה לך לפנות לשם. ואת בטח שואלת למה בשקט ובכן כי כמה דקות לפני כן בדק אותי פרופסור הס שאמר לה : " תכתבי לה מכתב שחרור אין לה שום דבר הוצאתי לה פוליפ קטן שיישלח לבדיקה" בדיעבד הסתברר שאותו הפוליפ היה לא סרטני אך כפי שאמרה המלאך הקטן יש לי אנדומטריוזיס. נכון להיום יש לי אנדומטריוזיס קל ולדברי ד"ר סוריאנו התמזל מזלי ושגילית זאת בזמן . לסיכום: מאחלת שיתברר שאין לך שום דבר ואם כן את בחורה צעירה שהתמזל מזלה ושגילתה מהר מאוד מה היא צריכה לבדוק!, כי המון בנות בפורום זה סבלו שנים על גבי שנים והיו אצל מס' רב של רופאים שלא יידעו כלל וכלל שיש לבדוק את האפשרות שמדובר באנו' . ב ה צ ל ח ה

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

איזה כיף לך שמצאת אותנו
כל כך כיף לראות שמי שצריכה אותנו מוצאת אותנו ומגיעה לקבל טיפול נכון ובזמן
כיף,כיף,כיף. לא עושה רושם שהרופאים שנתקלת בהם עד כה מבינים כל כך באנדו' (למעט העובדה שיש קשר בין אנדו' ותורשה), גם אני ממליצה לך לפנות לתל השומר ומאחר ואת חיילת לא צריכה להיות לך בעיה בכלל עם הפנייה לשם. תרגישי טוב ותעדכני מה שלומך

למעלה