משהו שצרם לי

משהו שצרם לי

הייתי פה מזמן שהפורום רק התחיל ואני עדין לא מפספסת אף פרק של הולמרק לפחות אבל בערוץ 1 נוראנ קשה לי עם השעה,באחד הפרקים שהיה לא מזמן בהולמרק שני הבלשים הלכו לחפש מידע בביטוח הלאומי האמריקאי והפקיד היה יהודי חובש כיפה שזה נורא צרם לי כאילו היה פה הסטראוטיפ של היהודים והכסף מה דעתכם? שלכם חנה גונן

gilriv

New member
לדעתי זה כבר מתחיל להימאס שמתחילים

לערב יהודים ופוליטה ודת בסידרה חוק וסדר -טוב נו לפחות נציגים שלנו מיל אביטל !
וכרגע עוד נציגה תשחק בעונה חדשה של חוק וסדר -SVU מתוך וואלה שרי גבעתי, שהיתה הכתבת של אסף הראל בערוץ10 תככב -בSVU-

Nimst

New member
אני לא יודעת אם זו הייתה הכוונה..

מה שלי מפריע הוא שאם כבר יש יהודי בפרק, אז היהדות שלו תשחק איזשהו תפקיד. הוא לא יכול להיות סתם יהודי. מצד אחד זה מובן, כי אחרת היו בוחרים נוצרי מתוך default. מצד שני, זה מעצבן.

tristan79

New member
כן, אבל

גם האיריות של לוגן (מר ביג) הוזכרה בערך כל פרק שני. גם העובדה שאייס טי הוא מה HOOD והוא מקושר לחברה מהשכונה הישנה באה לידי ביטוי אחת לכמה פרקים. והתסריטאים של SVU נהנים תמיד לכתוב פרקים המכילים סיטואציות מוסריות-דתיות, בד"כ של קתולים. תמיד ראיתי את זה שהסדרה מזכירה את הרקע של הדמויות כחלק אינטגרלי מהמניעים שלהן. חוץ מזה שכל הפלורליסטיות הזו נורא הולמת את האווירה הניו-יורקית של "חוק וסדר"... וחוץ מזה - כל הכבוד למילי אביטל

Nimst

New member
נכון, זה לא משהו שהם עושים רק עם

יהודים. אם כבר מזכירים את המוצא של דמות, יש לזה סיבה וזה משחק תפקיד. ובכל זאת, כשעושים את זה עם יהודים, זה מעצבן

elcool

New member
מה הבעיה?

כל יהודי צריך לדבר עם מבטע ולשלב ביטויים ביידיש כשהו מדבר? לא. אז מה אם הוא חובש כיפה. גם אני שמתי לב. אולי פשוט מסתכלים על האחוזים של האנשים שגרים בניו יורק ואחד מכל 100 דמויות משנה קטנות צריך להיות יהודי.

tristan79

New member
אתה יודע איזה

בעיות זה גורם??? לא משנה המבטע והיידיש, אבל תחשוב על זה שצריך להזמין אוכל KOSHER במיוחד... ובטח כל הדמויות של נשים יהודיות מבוגרות מנסות לשדך לריצ'רד בלזר את הבנות שלהן (הוא NICE JEWISH BOY) ולא לאייס טי כי הוא שוורצע...

Aussie Girl

New member
לא יודעת אם זה אותו הפרק...

אבל היה איזה פרק ואני חשבתי על אותו הדבר. זה די מעצבן אותי כי כבר כמה פעמים אני שמה לב לזה שהם עושים את זה. זוכרים היה פעם איזה פרק במדור מיוחד עם יהלומים שהיו בשוט או משהו כזה. למוכר היהלומים ה"לא חוקי" היה שם יהודי טיפוסי. והיו עוד לא מעט דברים כאלה. הקטע שאולי אנחנו סתם רואים את זה בהגזמה. לא יודעת...

למעלה