משהו שמשגע אותי...

משהו שמשגע אותי...

תקראו לי מתחיל, אבל אני לא מבין דברים מסויימים בכל הקטע של ה-SQL: 1. האם אני יכול לקבוע את הסיסמא? לא צריך להגדיר משהו בשרת? וכך גם בשם משתמש? 2. האם ניתן להפעיל דרך PHP את MySql על שרת אפאצ'י? (ברור שניתן, אבל איך? פשוט שמים את הכל באותה תיקייה ומריצים את mysql?) 3. כשמתחברים אל בסיס נתונים עם סיומת sql, שמתי לב ש-א-ף מתכנת לא שם את הסיומת או את השם של הקובץ! אז איך בדיוק PHP מזהה אותו?? תודה רבה לכל מי שיענה...

אמיר ט

New member
קצת תשובות

קודם כל מאופי השאלות אני מבין שיש לך ניסיון ב ASP ואתה מנסה להשוות ומכאן השאלות האלה. אז ככה : 1. MySQL הוא מסד נתונים שמכיל בתוכו הרבה "תת-מסדים" - אפשר להגיד שה"תת-מסד" הזה הוא המקביל לקובץ mdb של אקסס. MySQL עובד כמו כל מערכת נורמלית על עקרון של משתמשים והרשאות, ולכן הסיסמא כדי להתחבר למסד הנתונים שלך היא בעצם הסיסמא של המשתמש והאם יש לך גישה למסד נתונים ספציפי זה משהו ששמור בMySQL עצמו. 2. ה"שילוב הקדוש"
- את MySQL מתקינים בצורה רגילה... כי הוא עצמאי. לאחר מכן מתקינים את PHP ו"אומרים" לו בהתקנה שהוא צריך לעבוד עם APACHE ועם MYSQL. ה PHP יוצר את הקבצים הרלוונטים לאפאצי כדי ששניהם יוכלו לדבר, ואז כאשר אתה מתקין את האפאצי אתה אומר לו שיתין גם את התמיכה ב PHP (וה PHP כבר תומך ב MYSQL). 3. ביוניקס אין כזה דבר סיומת של קובץ! לפחות לא משהו בעל משמעות קונקרטית. אתה אף פעם לא מתחבר למסד נתונים שהוא "קובץ עם סיומת SQL" מהסיבה הפשוטה, הסיומת לא נותנת כלום ביוניקס ובנוסף לא קיים קובץ אחד שמכיל את כל הנתונים שנקראים "מסד נתונים" אתה מתחבר לתוכנה (Daemon) שנקראת MySQL ואז אתה אומר לה באיזה "תת-מסד" אתה הולך להשתמש, או לעיתים כמה מסדים כאלה. ולהבהיר טיפה הבדלים, בASP אתה מתחבר לאקסס דרך רכיב COM שבגדול נקרא MSDAC (Microsoft Data Access Control) ואותו רכיב מנהל את התקשורת בין ה ASP לאקסס, כאשר במקרה הזה אתה מציין את שם המסד ע"י שם הקובץ. ב PHP אין כזה רכיב "חיצוני", התמיכה והקישוריות בנויה בתוך הקוד של PHP והוא מתחבר דרך "תעלה" שנקראת SOCKET. דבר זה נותן מודולריות רבה הרבה יותר אבל לא ניכנס לזה.

תודה רבה על התשובות! רק...

לא הבנתי עדיין מאיפה אני קובע מה השם משתמש והסיסמא, מה אני עושה כדי לגלות/להגדיר את השם משתמש והסיסמא של המסד נתונים? איך אני בודק את זה בשרת? איך אני יוצר את זה?

וכמובן...

אתה יכול להראות לי, בבקשה, התחברות סטנדרטי למסד נתונים בשם (לדוגמא): mdb.sql? התחברות פשוטה ( + הצגת הנתונים יעזור לי מ-א-ו-ד) שוב תודה על העזרה, תומר.

אמיר ט

New member
../images/Emo5.gif אתה צודק עלי ?

אחרי כזה הסבר אתה שואל כזאת שאלה אז לא הבנת כלום... תכנס לכאן, זה יסביר לך את כל מה שאתה רוצה וצריךל לדעת על עבודה על MYSQL מול PHP.

למעלה