משהו שמציק לי...

Padfoot

New member
איתכם הסליחה

צר לי מאוד... באמת לא התכוונתי לשלוח אתכם לאתר ``חינוכי``, ועוד לפני תחילת שנת הלימודים. אני מקווה שלא תפסיק להשתתף בפורום בגלל קישור אחד ומסכן... אני כבר לא תלמידה בבי``ס ככה שבאמת הכל נעשה מתוך תמימות ואהבה. פשוט הקטע של ``מאחורי המילים`` באתר מצא חן בעיני. בכל אופן לכל התלמידים מביניכם... שנת לימודים מכושפת ומוקסמת ככל האפשר. ממני, Padfoot

Padfoot

New member
בטוב טעם :-(

לוגיה... אנחנו בפורום הזה באים להנות ולהחליף חוויות. כל אחד כאן זכאי להביע את דעתו, כל עוד זה לא פוגע בחברי הפורום האחרים. לכן, פעם הבאה תשתדל לא לקטול את מה שחברי הפורום האחרים כתבו, במיוחד לא כאלו שרק הצטרפו. יום הולדת שמח והמון מזל טוב! Padfoot

Panther

New member
לא בעיה

המון סרטים הם כתובים בצורה כזאת והפיקו מהם אחלה סרטים.

Panther

New member
צודק

אתה צודק וכנראה אני בהודעתי ``מה יש בהארי פוטר`` פיספסתי את הנקודה העיקרית. חוץ מזה שהספר כתוב בצורה טובה מה שגורם לו להצליח כל-כך, אולי אפילו בתת מודע, זה ההזדהות של הילד היתום והמסכן בעולם הרגיל שפתאום הוא לא העיז לחלום על זה אפילו אבל הוא סלבריטאי בעולם קסום אחר, שכל הילדים רוצים להאמין שזה נכון. כולם חושבים שהם מסכנים וחושבים רק על הדברים שחסרים להם בחיים, וחושבים שהם יתומים ומסכנים, וכאילו הספר מגשים להם את הפנטזיה שפתאום יגלו שהם מפורסמים ובעלי כוחות על טבעיים בעולם מקביל.

Panther

New member
תיקונים

גריפינדור - גריפין זו חיה בעצמה וזה נראה כמו עוף גדול לא כמו אריה. סנייפ - מתחרז ל``סנייק`` ולא הקול של נקישת נחש. בכל מקרה, אני שואל את כולם לא דווקא אותך, מה הקשר של עורב (``רייבנקלו``) לזה שהם אוהבים ללמוד?

Panther

New member
תיקונים

גריפינדור - גריפין זו חיה בעצמה וזה נראה כמו עוף גדול לא כמו אריה. סנייפ - מתחרז ל``סנייק`` ולא הקול של נקישת נחש. בכל מקרה, אני שואל את כולם לא דווקא אותך, מה הקשר של עורב (``רייבנקלו``) לזה שהם אוהבים ללמוד?

Panther

New member
עוד

יש עוד דברים חוץ מהסיבה שיש חידה, וזה לא הפרט העיקרי. בקשר לסיבה השניה - אני לא חושב בכלל שהספרים כתובים בצורה שמושכת את הקורא - יש הרבה סופרים מפורסמים שהרבה יותר טובים ג`יי קיי רולינג בכתיבה יפה ויותר מנוסים בזה. העניין הוא בעלילה.

shai2k

New member
תגובה לתגובה

לא אמרתי שזאת הסיבה העיקרית ואני בטוח שיש עוד המון סיבות- ואני כן חושב שגיי קיי רולינג כותבת בצורה מיוחדת וזאת זכותי. נכון- העלילה היא גם פרט שמושך אותנו הקוראים וזה די ברור- ספר אם העלילה גרועה בחיים לא יצליח. אני חושב שגם הפרסום עזר לעניין-לא בהרבה אבל עזר: ישנם ספרים טובים מאוד חוץ מהארי פוטר אבל בגלל שאין להם פרסום כמו שלהארי פוטר הם פחות מצליחים.

Panther

New member
לא

אתם משלים את עצמכם. הסופרת מוכשרת ביצירת העלילה, לא דווקא בכתיבה יפה. אולי גם היא כותבת יפה, אבל אתם משלים את עצמכם כי אולי זה הספר היפה היחיד שקראתם. ומה זאת השטות הזאת עם הפרסום?! בהתחלה הוא לא היה מפורסם בכלל ועיקר הפרסום שלו היה מפה לאוזן.

Hermione G

New member
כשרון עצום!!!

ג`יי קיי היא סופרת נהדרת!!! יש לה כשרון עצום!!! והכשרון שלה הוא בהחלט דבר שמושך את הקוראים!!!!

Panther

New member
לא

אתם משלים את עצמכם. הסופרת מוכשרת ביצירת העלילה, לא דווקא בכתיבה יפה. אולי גם היא כותבת יפה, אבל אתם משלים את עצמכם כי אולי זה הספר היפה היחיד שקראתם.

shai2k

New member
תגובה ל- תיקונים

אין קשר בין רייבנקלו לעורב -אבל הסמל של רייבנקלו הוא נשר וסביר להניח שרייבנקלו פרושו -נשר דרך אגב- גריפון הוא חיה בדיונית בעל גוף אריה וכנפיים של חייה אחרת-וסמל גריפינדור הוא האריה באנגלית המונח-סליתרין- הוא פועל שפרושו הוא להחליק -לזחול- פועל שמצורף לנחשים- ובאמת בית סליתרין הוא בית של תלמידים חלקלקים ואכן סימלם הוא הנחש לעוד פרטים בקשר לפירושי השמות אני מציע ללחוץ על הקישור שלמטה שמוביל לאתר ישראלי די טוב על הארי פוטר

Panther

New member
אני שואל

אני שואל כי רואים שאתה צעיר לפי מה שאתה כותב.

shai2k

New member
משהו שמציק לי...

תראו-אני מאוד אוהב את סיפרי הארי פוטר אבל יש כמה דברים שמאוד מציקים לי: בספרים יש כמה דברים לא הגיוניים לדעתי-מי שלא רוצה להרוס לו את הקסם שבספרים-עדיף שלא ימשיך לקרוא את המשך ההודעה: למשל: לפני שהארי ידע שהוא קוסם, הוא חי אם הדראסלים שהתעללו בו- למה הוא לא פנה לאף אחד? למה הוא השלים אם המצב? חוץ מזה- בהווגוורטס יש את הבית סליתרין- וכל עובדי בית הספר יוצרים את הסטיגמה שכל מי שבסליתרין הוא קוסם לא טוב-אם לא להגיד ,רשע אם באמת מי שנבחר לסליתרין הוא תלמיד לא בסדר- למה אין להם רק שלושה בתים שלא כוללים את סליתרין? ואחרון חביב- זה לא הגיוני במיוחד שסלאזר סליתרין רצה להרוג בוצדמים -רק בגלל שהם בנים ובנות של מוגלגים? ולמה וולדמורט שאמור להיות טיפוס חכם רצה להמשיך בדרכו? אני מאוד מקווה שאתם ואתן פה בפורום תגידו שמה שאני אומר מגוכח ושאני מבלבל את המוח מצפה להרבה תגובות שי

צודק לגמרי!

ידענור כתב וצדק: הארי הוא אנחנו. אני קראתי בספר, והרגשתי כאילו אני קורא את לבטיי שלי. ידענור צודק, וחבל שאין ספרים דומים ל``הארי פוטר``, שגורמים לנו להזכר בעצמנו.

Panther

New member
זה הגיוני מאוד!!!

לפי הסדר: הארי פוטר היה כלוא בארון, לא יצא מהבית, מאיפה לו לדעת שהוא יכול לפנות למישהו? אין לו הורים אז הוא חייב להשלים עם המצב. בקשר לסלית`רין: הם אולי רשעים וערמומיים, אבל בכל זאת מכשפים חזקים וטובים, אז אם יכולים לצמוח מהם מכשפים חזקים אז למה לא?! וסלית`רין המקורי, רצה להרוג בוצדמים כי הוא רצה לטהר את הגזע של המכשפים ולהפריד אותו מהמוגלים הוא היה סנוב ולא רצה אנשים בגזע שיהיו לא טהורים - מזכיר אירועים שהתרחשו בשנות השלושים והארבעים באירופה לא?

שטויות, שטויות, שטויות!!!

אל תחפש סתירות בספר כי בטוח שתמצא. תהנה מהקריאה. ודרך אגב - התגובה לפניי - אפילו לא להעיז להשוות בין השואה וגורמיה לספר תמים!!! ואלה דברי באופן זמני.

shai2k

New member
תגובה

זה לא שאני בכוונה חיפשתי סתירות בספר כדאי לקלקל לי אותו-פשוט חשבתי על זה...

למעלה