משהו שמעצבן

חבריקו

הנקודה היחידה של חופי ששווה התייחסות היא אכן זאת שמדברת על האלטיסטיות של רוב חברי הפורום. מדי פעם בפעם אני בא לראות מה קורה ולרוב אני רואה אנשים מתלוננים שאין להם איפה לשמוע פרוג, או עם מי, או עם מה. ולרוב צוחקים פה על אנשים ששומעים מוזיקה אחרת. וזה ממש נפוח חברים... העובדה שהמוזיקה שאתם שומעים מתקדמת מבחינה אינטלקטואלית יותר מהמוזיקה שמגדרים אחרים שומעים לא הופכת אותה ליותר או פחות מהנה. אלא ליותר מאתגרת, ותו לוא. זה כמו שתכנסו לפורומים של ג´אז וקלאסי, ותראו עשרות הודעות שצוחקות על ה"ילדים הטיפשים שמקשיבים למוזיקה פרוגרסיבית ילדותית" במקום להקשיב "לטהרת הג´אז" או ל"עילוי הקלאסי" וזה ממש לא חשוב הייתי בטוח שבפורום הזה ידברו פחות על מה אוהבים ולא אוהבים, אלא יותר על דברים מעניינים, כמו למשל, איך בנוי שיר ממוצע של להקת פרוגרסיב, להראות מוטיבים וכאלה.. לעזור לאנשים, וללמד ופחות לצחוק, ולא לאהוב.

לאורלין

New member
לא כל רוק מתקדם אינטלקטואלי

צר לי לאכזב אותכם, אבל בכל סגנון לא משנה איזה, יש דברים טובים ואיכותיים, בתור משהי שמשתדלת לשמוע את כל הסגנונות, וגם ברוק מתקדם יש להקות שבטוח הורסות את הסגנון כמו במוזיקה ערבית, תיקח את פאריד אל אטרש (0מומלץ בחום) או אום קלטום, ותקשיב למוזיקה הערבית שמיוצרת היום, הבדל של שמיים וארץ

עניין של חתכים

יש קצת מזה כאן, ויש קצת מדברים אחרים גם. אני משער שהייתי נהנה מאוד אם היו מדברים כאן על הנושאים שהצעת. לנתח קטעי פרוגרסיב... סבבה. אני גם מוסיקאי, אני אוהב את השטויות האלו. אבל לקרוא לזה "דברים מעניינים" זה בעייתי, כי לא כולם יסכימו איתך. אתה חושב שמי שכותב כאן על להקות שולתות עושה את זה למרות שזה לא מעניין אותו? אני לא חושב. יש לכל אחד תחומי עניין שונים. אני לא חושב שממישהו נמנעת האפשרות להביע את דעתו כאן בכל נושא שקשור לנושא הפורום. אם מישהו לא מרגיש נוח לדבר על משהו שלא כל כך מדברים עליו כאן זה כבר סיפור אחר. אז תהיה חלוץ, ותן איזו נתיחה שלאחר המוות של איזו קלאסיקה. אני לא פוסל אליטיזם כעקרון. אני לא חושב שאליטיזם שולט כאן. אליטות יש בכל מקום. אני לא מרגיש כאן שאיזושהי אסכולה מקבלת ביטוי גדול יותר מאחרת. אני רואה את זה בתשובות על סקרים, בהתפלגות ההודעות בפורום, בהלך הרוח הכללי. אם מישהו נפל על שבוע שבו היו קצת יותר הודעות אליטיסטיות, צר לי. אך זה לחלוטין לא משקף את גיוון הדעות הרווח בפורום.

רוק פרוגרסיבי

הוא רוק עם מוטיבים מזרחיים. מי שלא שמע את שרית חדד מבצעת את ג´נטל ג´יינט לא שמע מוזיקה מימיו. אני יודע, כי אני ערס מאילת. והפלא ופלא אני לא אלטיסט שבטוח שהמוזיקה שאני שומע היא הכי טובה בעולם, או לפחות, לא מנסה "לחנך" חברים לשמוע דברים. רק ממליץ. אבל אין אין, אין כמו חן מאושר.

דעתי הצנועה

היא שזה לא יתן לך כלום. תגובה אנטי-אליטיסטית לאליטיזם בדרך כלל מניבה רק עוד אליטיזם ועוד אנטי-אליטיזם. בקיצור, קבעון, מוות וניוון חברתי. אז אם מישהו אמר משהו שנשמע לך מטופש, במקום לצטט אותו עם קול מגושם, נסה דוקא להוכיח שהוא טועה. אני לא אומר את זה סתם מתוך כוונה מטופשת להכתיב את דעתי. זה מה שלמדתי מהנסיון שלי ברשת. אם אתה רציני, אמורים להיות לך מספיק טיעונים כדי לשתול כל אליטיסט מתחיל מצוי (מצד שני, אם היית רציני, לא הייתי צריך לכתוב את זה) .

נכון

אוקיי, אז הנה דעתי המאוד לא מלומדת אני אינני מוזיקאי, ולצערי יכולותיי המוזיקליות יסתכמו בין כתלי המקלחת (לא כולל וילון). יחד עם זאת, אני מאזין נלהב של מוזיקות לסוגיהן, החל מקלאסי וכלה במוזיקה ערבית. העניין שלי במוזיקת פרוגריסיב ברור, שכן היא מאתגרת את האוזן בצורה שגורמת הנאה לפיצוחה. הייתי רוצה דווקא להמליץ על קטע מעניין ונחמד שאני אוהב, שכתב דני סנדרסון, שאני לא בטוח אם אפשר לקרוא לזה פרוגרסיבי, אבל לדעתי הוא מספיק פרוגריסיבי בשביל להיכלל כאן. מדובר בקטע "תולדות המים" מתוך האלבום שנושא את אותו השם זה קטע פרוגרסיבי קצר (יחסית לפרוגרסיבי) כילי, שמכיל מוטיבים מזרחיים. הנה, השתדלתי :) בלי אלטיזם ^^;

seafox

New member
טוב...רגע שנייה...

לא התכוונתי לפגוע בכל אוהב מוזיקה מזרחית...אני ניסיתי להעיר הערה סרקסטית ולמי שמכיר אותי [הקטור למשל] יודע שרק לזה התכוונתי. אני לא מנסה לפגוע כאן בך חופי ולא בנטיותיך המוזיקליות...אני הבעתי את דעתי בצורה שלי...אתה לא חייב לקבל את זה....זה כל היופי בטעם מוזיקלי... אז תשמע מה שבא לך ואל תנסה לשכנע מי שלא רוצה להיות משוכנע לדברים אחרים כי הוא פשוט לא יקשיב לך...אלא אם כן הוא לא ניסה אז באמת תנסה להסביר לו בצורה משכנעת ולא תקיפה...אז בידידות...

לא בפעם השניה

לא פגעת בי ולא בטעמי המוסיקלי, איני מקשיב למוסיקה הזאת, לא ניסיתי לשכנע אף אחד, איני מבין איך הגעת למסקנה הזאת. מה שמעצבן אותי זה שנערים נוטים לחשוב שתרבות המערב זו פסגת ההישג האנושי.

seafox

New member
אני לא חושב שתרבות המערב היא הפסגה,

ודרך אגב...כדאי שתשים לב לתגובות שלך כי ככה זה נראה...כאילו שמישהו עיצבן אותך [במקרה הזה אני] ושנפגעת ולכן אתה חש צורך עז להגן על כבוד הסגנון...ורק לידע כללי,אני לא יודע איפה היה המערב היום אם לא המזרח.

amirbtv

New member
גם "ערסים" יכולים להתחבר...

קודם כל אפילו במוסיקה מזרחית (אני מדבר על ים-תיכונית) יש מוטיבים פרוגרסיביים. כך לדוגמא את אחד השירים המפורסמים ביותר של זוהר ארגוב: "כבר עברו הימים" בלחן של אביהו מדינה. אני לא יודע עד כמה אתה מדקדק במוסיקה , אבל יש בשיר הזה קטעים של 7/8 (שבע שמיניות) שזה קצב אהוב מאוד על המלחינים הפרוגרסיביים , וכן הוא משתנה שם לסירוגין ל 4 רבעים. חוץ מזה הלחן באופן יחסי לא שבלוני בכלל , ואפילו די פיקנטי. אז מה תגיד? "ערסים לא יכולים להתחבר לפרוג" , כאשר אפילו בשיר הפופולרי הזה יש עניין? ואתה יודע מה, חזרתי לא מזמן מטיול במזרח . שם יש מלא חבר´ה שמכנים אותם "קארחאניסטים" - אלא שמסוממים כל היום ומקשיבים למוסיקת טראנס, כאלה שסביר להניח היית מגדיר אותם כ"ערסים". אני הופתעתי לגלות שאפילו, כן , אפילו בטראנס יש מוטיבים פרוגרסיביים . כך למשל את INFECTED MUSHROOM , יש להם כמה קטעים מעולים , אחד מהם נקרא: THE MESSAGE , קטע שכתוב בצורה כמעט קלאסית , עם שילוב של צליל צ´מבאלו (עם תפקיד דומה לתפקיד של צ´מבאלו מתקופת הבארוק - יצירות של באך וכו´...) , תשמע , גם הלחן מעניין וגם הקצב משתנה לסירוגין , הטמפו עולה ויורד מדיי פעם - כתוב בחשיבה פרוגרסיבית , אבל מבוצע במעטפת של טראנס. (חוץ מזה שהם משתמשים בכלים "LIVE" הרבה פעמים...) וכמובן , כמיסיונר של הפרוג - גם איתם ישבתי והשמעתי קטעים , וכן , יש אנשים שיש להם סובלנות לשמוע מוסיקה אחרת! מה אם "ON THE RUN" מתוך ה-DARK SIDE OF THE MOON ? זה לא טראנס? מה אם "LUNAR SEA" מתוך MOONMADNESS של קאמל? ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה... לדעתי פרוגרסיב אפשר להפיץ גם לקהל רחב יותר , פשוט ה"פוליטיקאים" מהחברות תקליטים והתקשורת פחדנים מדיי , וזה ברור שברגע שאתה מפרסם ומייצג פוליטית נכון גם מוסיקה כזאת , יהיו לה קונים. כמובן שאף פעם זה לא יהיה מיינסטרים וגם זה לא צריך ליהיות, אבל מה שבטוח , לא לפסול ישר. תאמין לי יש מספיק "ערסים" שאהבו מה שהשמעתי להם!

לאורלין

New member
ובכלל אלקטרוני

אותו הדבר מושלח על דראם אנד בייס ג´אנגל ובכלל צ´יל אאוט למניהם, שבהם נמצאים המון אלמנטים של התפתחות, ומאוד נעים לשמוע את הסגנונות האלא, אפילו שזה אלקטרוני...

אלקטרוני..

מעצבן אותי אנשים שטוענים שהם אוהבים מוזיקה פרוגרסיבית, אבל אומרים שהם לא יכולים לסבול מוזיקה אלקטרונית... איך? הכל המוביל בפרוגרסיב זה קלידים, גם עם אפקטים אלקטרונים (דוגמא: ריק וייקמן, ואפילו רוברט פריפ)

איך? תראה איך.

טוב, אז כתבת ´מוסיקה פרוגרסיבית´, אך אתייחס להודעתך כאילו כתבת ´רוק מתקדם´. אם לא לזה התכוונת, אנא קבל ביטול. איך זה שמי שאוהב את ג´נסיס לא אוהב את מריליון? זה יכול לעבוד ככה : אני משמיע לאיזה חבר יצירה של ג´נסיס. נגיד, Supper´s Ready לצורך העניין. הוא מתפעל, משתגע, מתלהב. יופי. אחרי שבוע הוא אומר לי : "ואללה, גיליתי להקה בדיוק כמו ג´נסיס! יש להם מלוטרונים, וגיטרות שניים-עשר מיתרים, ושירים עם נושאים פנטסטיים וזמר בדיוק כמו פיטר גבריאל. קוראים להם ´מריליון´, אתה חייב לשמוע אותם!". אהה, נו, מה? לא, כי אותי לא עניינו המלוטרונים, הגיטרות ופיטר גבריאל. אותי דוקא עניין התיפוף העשיר של פיל קולינס. עניינה אותי מידת המקוריות במלודיה ובהרמוניה שלהם. עניין אותי מאוד שלא שמעתי שום ריפים של רוק במוסיקה של ג´נסיס (עד The Lamb Lies Down). אז מה? איך יכול להיות שהוא שמע מלוטרונים ואני שמעתי קולינס? ודאי שזה יכול להיות, כי לך תדע למה הוא הקשיב. לך תדע מה הוא הכיר לפני זה, ולך תנחש לאיזה אירוע מהילדות שלו הוא קישר את המלוטרונים. יש מספר עובדות פשוטות שאם תיקח אותן בחשבון, העניין הזה יפסיק לעצבן אותך (אלא אם לא העניין הוא זה שעצבן אותך, אלא דברים אחרים). קודם כל, קח בחשבון שכל בנאדם שאתה מדבר איתו על רוק מתקדם מגדיר את המוסיקה הזו באופן אינדיבידואלי, ששייך רק לו, ואם במקרה אתם אוהבים דברים דומים ברוק מתקדם - זה לא אומר שאתם אוהבים אותם מאותן סיבות, ולכן זה לא אומר שתאהבו דברים -מסוימים- שנשמעים כמו אותם דברים. בנוסף, אל תשכח שבאותה מידה, ´מוסיקה אלקטרונית´ זה שם גדול ומפוצץ, אבל להסכים על המשמעות שלו קשה מאוד, וכך גם להסכים על הציפיות מהז´אנר אצל כל מאזין אחר. היום יש נטייה להכליל ולקרוא בשם ´מוסיקה אלקטרונית´ למוסיקה שרוקדים לצליליה במועדונים. יש הרבה מוסיקה אלקטרונית אחרת, שלא נועדה לריקוד למשל. יש כזאת שמנסה להעיף אותך למחוזות שונים כשאתה מעשן סמים, ויש גם כזאת שאשכרה מנסה לעניין אותך כמו מוסיקה קלאסית (ע"ע מנחם צור, מלחין ישראלי בן זמננו, ´הללויה´), ועוד חצי מיליון זרמים. אז הנה, אני אוהב רוק מתקדם ואני לא אוהב מוסיקה אלקטרונית. אם אתה רוצה שאפרט לך קצת יותר, אז אוכל להוסיף שאני אוהב מוסיקה שיש בה מלודיה והרמוניה לטעמי, שיש בה פיתוח ריתמי שמעניין אותי, ושיש בה עניין וחידוש באופן כללי. ואני לא אוהב מוסיקה אלקטרונית שנועדה להרקיד. אם כבר לרקוד, אז אני מעדיף דברים טיפה יותר מורכבים. מוסיקה אלקטרונית אחרת אני עשוי לאהוב.

אריק, נסה את...

Tim Blake באלבומו Crystal Machine זה עונה לתאורים ולצרכים המוסיקליים שהצגת וזה אלקטרוני. מגדלי מלוטרונים, טוסטרים, מקררים ועוד כל מני שטויות... עלי לציין שלא שמעתי את האלבום באופן רציני, משהו כמו 10 דקות במפגש של מיו בקדמת עדן אז אני לא יכול לספר עליו יותר מדי, במיו אומרים שזה פרוגרסיב רוק אלקטרוני...

תראה

פירוש מוזיקה הוא דבר אישי, שכל אחד מפרש לעצמו. אבל כמו שבמטאל, אתה לא יכול לאהוב מטאל אם אתה לא אוהב גיטרות. ב רוק מתקדם (לזה התכוונתי) אתה חייב לאהוב מכשירים אלקטרונים (לא מכשירים שיש היום במסיבות, אלא סינטיסייזרים למיניהם). הדוגמא הקלאסית היא שביס, סקוויר ואנדרסון פיטרו את קיי כי הוא לא השתמש במכשירים אלקטרוניים, והוא לא התקדם עם הטכנולוגיה, במקומו הם הביאו את וייקמן שהוא מה שנתן את הסאונד המיוחד של יס. גם אני אישית לא אוהב מוזיקה אלקטרונית של מסיבות (טראנסים ושות´), הכי אלקטרוני שאני שומע זה קלידים. לזו הייתה הכוונה. כמו שהגיטרה הוא כלי מוביל ברוק כבד ומטאל, כך הקלידים הם כלי מוביל ברוק מתקדם.

לא חייב כלום

אתה שוכח שלמוח האדם יש יכולת פשוט להתעלם מפרטים מסוימים (רצח רבין??? אסון התאומים??? סיפורו של הרוק המתקדם???). אז זה עניין אחד - אפשר לשמוע רוק מתקדם בלי לשמוע אלקטרוניקה. יש מספיק היצע של רוק מתקדם שהאלקטרוניקה לא נמצאת בחזיתו. בנוסף, אתה שוכח דבר אחד מאוד מאוד חשוב : קונטקסט. וכשהאלקטרוניקה מוצאת מחוץ לקונטקסט, היא מאבדת את משמעותה. זה יישמע לך מוזר אם אומר לך : "ברוק מתקדם יש סט תופים, לכן זה טבעי שתאהב דיסקו, כי גם שם יש סט תופים", נכון? כן. כי זה מטופש ואידיוטי. זה לא ה"אלקטרוניקה" שאני אוהב כל כך ברוק מתקדם, זה מה שעושים איתה. זו העובדה שהאלקטרוניקה משולבת עם כלים חיים, עם הלחנה מעניינת ומורכבת, עם מהלכים הרמוניים מסויימים (המהלכים ההרמוניים של טראנסים הם ממש לא לטעמי, למשל, ולא רק בשל היותם צפויים כשמש) ובצורה צנועה ולא בוטה ודוחה כמו במקרים אחרים. זהו ההקשר, וזה משקלו. ייתכן שלך זה לא מפריע, אך לי כן. אני לא מסוגל להתעלם מההקשר ולעשות חיבור מאוד ילדותי כמו שעשית. זו שאלת פסיכומטרי. אם יש בכדור הארץ רק יצורים חיים ומתים, זה לא אומר שרק בכדור הארץ יש יצורים חיים ומתים, נכון?

לאורלין

New member
שאלה לי אליך

יצא לך פעם לקחת קטע שהוא לא טראנסים, אבל בתוך מוזיקה אלקטרונית ולהתעמק בו?

ודאי

´הללויה´ של מנחם צור הוא אחד כזה. זה אחד מהקטעים האלקטרוניים שהכי אהבתי. הוא משלב שם שירה של פרק מתהלים בשש שפות שונות בו זמנית ואלקטרוניקה שהקליט בפריז (יכול להיות שהוא עשה את זה במכון של פייר בולז, נדמה לי שהקריינית בקול המוסיקה ציינה את זה, ויכול להיות שלא). האלקטרוניקה שם ממש לטעמי, עם נושאים ופיתוחים מבריקים. Window Licker של אפקס טווין הוא עוד קטע שאני מאוד אוהב. קטע מדהים, משתנה בלי סוף, עם גרוב ענק, ואפילו את הקליפ אהבתי. שמעתי הרבה דברים של אפקס טווין מאז, ולא שמעתי שום דבר שמתקרב לזה. כנראה יציאה חד פעמית. ל´גוגו´ של מתי כספי אני קורא קטע אלקטרוני (יש לו עוד כמה כאלה) לחלוטין. וגם עליו אני חולה. באמת קטע מבריק. חסרים עוד? Lard Free - יש לי שני אלבומים של ההרכב הזה, שעשה בשנות השבעים אלקטרוניקה אנלוגית נהדרת. האלבום ששמו I´m Around About Midnight מומלץ בחום, חתיכת טריפ יפהפה.

זה מוסיף

כנראה לא הבנת אותי, גם אני לא אוהב רוק מתקדם בגלל האלקטרוניקה, אני יודע שאפשר לשמוע רוק מתקדם בלי אלקטרוניקה, אבל יש להקות (יס) שאלקטרוניקה, זה חלק מהסאונד שלהם. גם אני, שאנ שומע רוק מתקדם, אני לא שומע את זה בגלל האלקטרוניקה, אלקטרוניקה זה נחמד, לא יותר, אבל מה, זה מוסיף, ואי אפשר להתכחש לזה.

לא מתכחש, חס וחלילה

ברור שזה מוסיף. על זה אני מסכים איתך. אני מאוד אוהב את העובדה שהאנשים האלה עשו את זה בצורה כל כך טבעית ויפה. הפואנטה היתה שזה לא העיקר.

למעלה