משהו שמטריד אותי.

erlich

New member
משהו שמטריד אותי.

בשבוע האחרון בבית ספר שלנו יש תפנית פוליטית גדולה. בד``כ לא עוסקים או מדברים על זה הרבה, הרי יש מיליון דברים אחרים שמעניינים (בנות, בנות, ומי זאת לעזאזל הבחורה החדשה מכיתה י` שדומה לרייצ`ל מחברים???? ולמי יש את המספר שלה??? :))) עכשיו לאור הבחירות ובכלל היה מתוכנן לשבוע הזה ``שבוע מודעות פוליטית חברתית`` שבו מדברים על כל מני דברים שקשורים לפוליטיקה, חברה, ערכים (כן כן עדיין מנסים להחדיר בנו ערכים) וכו`... אז ביום רביעי שעבר הגיעו לבית ספרי שני נציגים משני המחנות. אח של ברק (אבינועם ברוג) ואח של דני יתום שמייצג את הימין (אהוד יתום. כן יש פילוג פוליטי במשפחת יתום). אחרי שהם דיברנו ניתן זמן לשאול שאלות. ובגלל שכנראה לעבדכם הנאמן יש רטוריקה טובה והוא יודע לדבר אז ביקשו ממנו לשאול שאלה, שאמורה הייתה ``למקש`` את אהוד יתום. אתם שואלים למה? אני אגיד לכם. כי אני נראה שמאלני. אני מדבר כמו שמאלני. וכנראה מתנהג ומתלבש כמו שמאלני. אולי המילים ``אני שמאלני`` רשומות לי על המצח? בכל אופן אמרתי שאינני שמאלני, ומבחינה אידיאולוגית אין לי שום כוונה להיות ``אילאיל קומיי`` של תיכון כזה או אחר. בכל אופן אחרי בקשה מאוד מנומסת מצד בחורה מאוד מנומסת הסכמתי. חיכיתי שיהיה תור השאלות שאלתי שאלה שדי גרמה לאהוד יתום (מועמד הימין) לגמגם. אבל איזנתי את זה ע``י שאלה למועמד השמאל, שלאחר שהוא ``ענה`` עליה כולם הבינו שהוא בעצם לא יודע על מה הוא מדבר. (סיפור ארוך). היום היה לנו דיון על מהות ההתנחלויות. בבית ספר בעל רוב שמאלני כמו שלנו ( ברק ניצח 62% וזה יחסית הישג לימין כי בד``כ התוצאות היו 80-90% לברק) רוב השאלות ניתחו על מועמד הימין שגר בהתנחלות. לאחר מס` מסוים של שאלות כאלו, החלטתי שאולי כדי לאזן את המצב. והצגתי שאלה שממנה לא היה ניתן לתהות בקשר לעמדתי הפוליטית. (ד``א כולם מאוד אהבו אותה. ואפילו אנשים שמתנגדים קשות לדעותי שיבחו אותי אחר כך על שאלה זו). והנה אני מגיע לפואנטה שלי. לאחר הדיון וההליכה לבית הספר ניגשו אלי המון המון אנשים אני חושב שלא פחות מחמישים ואני לא נוהג להגזים (בד``כ) ואמרו לי משהו בנוסח הזה: ``אני ממש מאוכזב ממך, חשבתי שאתה שמאלני`` או ``ארז, אתה?!?!? ימני??? לא הייתי מאמין``. למה? כי אני לא מתאים לסטריאוטיפ של הימין? כי אני לא איזה ``בסטיונר מזיע וצעקני``? כי אני לא משהו שמוגדר כ``אספסוף``? אני ממש ממש לא מבין את זה. אם יש למישהו הסבר הגיוני אני אשמח לשמוע. ובבקשה לא להפוך את ההודעה הזו לויכוח פוליטי כי אני בטוח שהיו פה כבר כמה. תודה, ארז. נ.ב. מצטער אם גלשתי לפירוט, אבל היה חשוב שתבינו את השתלשלות העניינים.

ואז יצאת לריצה?

סתם סתם זה גרם לי גיחוך... תראה איש... לא כל הימין הם אספסוף, אבל תראה חדשות ותראה איך רובם מתנהגים. אולי אתה מאלה שלא צועקים ``מוות לערבים`` או ``השמאלנים ערבים`` אתה יוצא לך לרוץ (תדלג) אתה כנראה יודע להשאר בן אדם וכל הכבוד לך. אתה ימני? למי אכפת???? כל עוד אתה לא צורח קריאות ``מוות`` למיניהן אתה בסדר גמור.

Black Star

New member
שמאל, ימין...

מה כבר ההבדל הגדול ביניהם? אין כמעט הבדל, ולאחרונה הוא עוד יותר הצטמצם. מלבד כמה קיצונים (משני הצדדים), הרוב המתון נמצא די באמצע, כשהמחלוקות הן על פרטים יחסית ספציפים, ולא על השקפת העולם כולה. לא הרבה מהשמאלנים הם חובבי ערבים מושבעים, רבים מהם לא אוהבים בכלל את הערבים ואת מה שהם עושים, אך עדיין משוכנעים שנעשה להם עוול- ואולי מבינים את הצד שלהם קצת יותר טוב מהימנים, ומוכנים לפשרות. והימנים? גם הם כבר מכירים בעובדה שמדינה פלשתינית תקום. חלקם אפילו מוכנים למסור שטחים מסוימים, גם אם מצומצמים. בקיצור, המחלוקות לא ענקיות. ההבדל נהיה בצורת ההתנהגות, שמשקפת גם תפיסת עולם. השמאלנים שמטבע הדברים פשרנים יותר, לא מתלהמים ולא אלימים כמו שהימניות מטבעה דורשת. מבחינת התפיסה עצמה צפוי שימני יהיה יותר אלים, או לפחות צעקני ומתבלט. אתה, כנראה, לא עושה את הרושם ה``נכון``. זה הכל :)

yohayr

New member
to erlich משהו שמטריד אותי

אנו במדינה שנולדה כטוטליטרית והחופש לחשוב הוא עדיין חדיש מידיי וקשה לעיכול לרובנו,בהצלחה בהתבגות יש לך דוקא נתונים טובים

unknownguy

New member
זה קורה הרבה

כמו שלא מזמן אנשים טרחו להסביר לי שזה שבכתה שלי יש רוב לימין זה טעות, זה בגלל שאנשים לא מבינים את הדעות הפוליטיות של עצמם, בגלל שזה מחזור של אבלים וכדומה, ושכתת מחוננים פשוט חייבת לפי כל היגיון ומסורת שיהיה בה רוב גורף ליונת השלום.

למעלה