משהו שמוזר לי...

מישוהית

New member
משהו שמוזר לי...

יש לי חברה שהכרתי באשפוז-יום, היא ממש התחברה לפסיכולוג שטיפל בה שם, היא השתחררה לפני חודשים ספורים והוא עזב את המקום (הוא עלה לארץ והיה צריך לעשות פה סטאז`, הוא לא פסיכולוג מתחיל) ועבר לעבוד באופן פרטי. השבוע חברה שלי מספרת לי שהיא נפגשת איתו בכוונה להכנס לטיפול פרטי אצלו... ממה שידוע לי יש עם זה בעיה אתית וזה לא מקובל, אולי אחרי כמה שנים וגם זה לא פשוט... ממש מוזר לי שהוא מקבל אותה ועוד לאחר חודשים בודדים... מה בעצם הבעיה עם זה? וזה לא מפוקח?

אין חוק בקשר לתקופת צינון

מה שכן - הוא לא עובד שם יותר, היא לא מאושפזת שם יותר, לא נראה לי שיש בעייה עם זה. אנשים שמשתחררים מאשפוז חפשיים לחפש לעצמם טיפול במגזר הפרטי היכן שבא להם. היה בעייתי אם הוא עדיין היה מטפל שם. זה כן.

מישוהית

New member
הבנתי...

אז אם אני ארצה עוד כמה שנים ללכת לפסיכולוגית שהיתה לי באשפוז-יום באופן פרטי והיא עדיין תעבוד, אז אני לא אוכל לעשות את זה?

yonadavg

New member
לפי הקוד האתי של הפסיכולוגים

לא ניתן לקבל לטיפול פרטי מטופל ממסגרת ציבורית אלא במצבים חריגים באישור מנהל המוסד הציבורי. כמובן שיש לשקול כל מקרה לגופו- כאשר במוקד- טובת המטופל.

yonadavg

New member
נוסח הסעיף

הפניית לקוחות ממסגרת ציבורית א. פסיכולוגים הנותנים שירותים פסיכולוגיים ללקוחות במסגרת ציבורית, יספקו להם את הדרוש במסגרת זו. אם נוצר צורך בהתערבות פסיכולוגית נוספת או משלימה, שהיא מחוץ למסגרת האמורה, יפנו את הלקוח למסגרת מתאימה ולא יציעו לו או יסכימו להצעה שלו לספק לו התערבות פסיכולוגית כזו בעצמם, אלא במקרים חריגים וגם זאת באישור מיוחד של הממונים עליהם. למיטב הבנתי גם אם שניהם כבר לא נמצאים במסגרת הציבורית, זה עדיין במסגרת הסעיף.

למעלה