משהו שלא הבנתי...

Mארס

New member
משהו שלא הבנתי...

אני צריך הסבר על משהו לגבי הזחלים של הגאולד. אני רק אגיד שאני עוקב אחרי הסדרה כמו שהיא משודרת ב-AXN, למרות שאני מכיר אותה עוד מלפני הרבה מאוד זמן(!)
אני לא הבנתי למה לחלק הזחלים של הגאולד משתלטים על הפונדקאי (למשל סקארה) אבל לחלק מהם הזחל לא משתלט על הפונדקאי (כמו אצל טיאלק). אני למשל יכול להבין שהזחל אצל סקארה כן ישתלט עליו כי אותו זחל הוא הבן של אפופיס. וששאר זחלי הגאולד משתלטים על פונדקאים אחרים כי זה פשוט השיטה של הגזע הזה. אבל עדיין, נראה שאצל חלק הגאולד כן משתלטים עליהם ועל חלק הגאולד לא משתלטים עליהם (במיוחד על טיאלק, שהוא פשוט נלחם בגאולד למרות שיש לו זחל בבטן). אפשר הסבר בבקשה?

morashty

New member
צריך לעשות את ההבחנה

בין בני אדם לג'אפה סקארה הוא בן אדם לעומת זאת טיאלק הוא ג'אפה יש אולי דמיון חיצוני בין שני הגזעים אבל הם שונים מבחינה פיזיולוגית, אצל בני אנוש השיתופן יכול להשתלט על הבן אדם ואצל הג'אפה השיתופן יותר תלות גופנית כלומר הג'אפה לא יכול לחיות בלי שיתופן אבל אין לו יכולת להשפיע על הרצונות שלו. אדוני המערכת (סוקאר,אפופיס) הם בני אדם ולא ג'אפה ולכן הם נמצאים בשליטה מוחלטת של הגואולד שבפנים הטוקרה הם דוגמה לגואולד שמשתפים פעולה עם הפונדקאים שלהם למרות שטכנית הם יכולים להשתלט עליהם בכל רגע (ע"ע טאנית').

הבחנה נחמדה, אבל לא עוזרת.. זו לא התשובה

אז ככה... כשגואולד מושרץ, הוא בעצם זחל קטן וחמוד... strike that.. לא חמוד בכלל... בכל מקרה, הזחלים מושרצים, בעצם, לתוך ברכה חמימה.. אם אתה צופה AXN אז אתה זוכר את הפרק "האת'ור" שזה בעצם ראינו בדיוק מה קורה כשזחלים מושרצים... כי היא מלכה אם. גואולד שמשתלט, כלומר, נהיה "אדון מערכת" הוא בעצם גואולד בוגר. כדי להגיע למצב בגרות יש לזחלים 2 אפשרויות: להשאר בברכה או להיות בגוף של ג'אפה. ג'אפה: בני אדם (במקור) ששונו גנטית ע"י הגאולד כדי שיוכלו ויצטרכו להסתובב עם זחל בבטן. השינוי הזה הוא בעצם הוצאת המערכת החיסונית שלהם, כך שהזחל הוא זה שיצטרך לתת להם את כל ההגנה שהם צריכים. כביכול מצב טוב: ה"בן אדם" נותן את גופו להיות אינקובטור והזחל מגן עליו מכל רע (כמעט כל רע).... כמובן שזו לא עסקת טיעון שווה כי מדובר בגואולד ורובם, כידוע לנו, רעים. עכשיו, למה הגואולד בבטן לא משתלט? "שליטת" הגואולד נעשית כאשר הזחל מתמזג עם גזע המוח של ה"בן אדם"... ובעצם יושב על עמוד השדרה. הזחל שבבטן אינו יכול להשתלט כי א. אינו בוגר מספיק, אז אין לו את היכולות האלה. ב. הוא בחלל הבטן.... כדי להגיע לגזע המוח עליו לפלח את כל הגוף של הג'אפה ובאמת שאין צורך. עכשיו, אתה בטח שואל "כמה זמן הם זחלים, כי טיאלק סוחב אותו הרבה שנים לפני שהוא פגש בס"ג-1?".. אז זהו, שהרבה מאוד זמן... לא יודעת אם אומרים בדיוק כמה זמן... יש מצב שבהמשך, אבל אני לא רוצה לציין, כי זה ספויילר בשבילך (ספויילר AXN) בכל מקרה, שורה תחתונה היא: גואלד בבטן ג'אפה = זחל גאולד (baby go'uld), גואלד שהוא "אדון מערכת" = גאולד בוגר יש? נ"ב: כמו שהוזכר, יש גם את הטוק'רה שזה בעצם גאולדים שהתמרדו ברעיון של גזע הגאולדים והחליטו שלא חייבים להשתלט על גוף ה"מארח" ואפשר "לחיות" אתו בהרמוניה. גם הזחלים האלה יושבים על גזע המוח ועמוד השדרה, אבל לעומת גאולדים אחרים שמשתלטים לחלוטין על גוף ומוח המארח, הטוק'רה נותנים גם למוח המארח מקום לפעולה ולא דוחקים אותו הצידה

לגוטל

New member
האם זה אומר שבמידה ואין מלכות שמשריצות גואולד

מין הג'אפה לבסוף פשוט ימות? כלומר שאחרי שהדור הקיים עם הזחלים ימות ולא יהיו חדשים...

בגדול כן, אבל מצד שני, מאיפה לנו לדעת

שפם בכמה זמן מלכה לא משריצה גם מלכה לעתיד? תחשוב/י על כוורת דבורים.. זה אותו עיקרון...

Enderew

New member
טעות קטנה לדעתי

למיטב ידיעתי, הג'אפה לא חייבים לקבל שיטופן. אבל, ברגע שמכניסים להם אחד, הם לא יכולים לחזור לחיות בלעדיו. לכן, באחד הפרקים הראשונים בעונה הראשונה, טיאלק מנסה לחלץ את בנו מהקטס בו הוא יקבל את השיתופן הראשון שלו.

alien life form

New member
היו יכולים ללטש את העניין הזה יותר טוב

כי הדמוגרפיה ממש גרועה לגואלד. יש אלפי גאפה על כל גואלד כלומר ממש לא סימפטי להיות נחש צעיר, הסיכוי "לגדול" ולהשתלט על אדם נראה ממש על הפנים.

urim

New member
הם כן חייבים שיתופן.

עד כמה שאני זוכר, טיאלק ניסה למנוע מהבן שלו לקבל שיתופן כי הוא האמין שככה הוא יציל את הבן שלו מלהיות תלוי בשיתופן. אבל הוא טעה, כי מצבו הבריאותי של בנו הולך ומתדרדר והוא כמעט ומת. בסופו של דבר SG-1 משיגים לו שיתופן וכך הוא ניצל ממוות.

סלמאק

New member
נכון ולא נכון:

כמו שאנדרו אמר, הג'אפה לא זקוקים לשיתופן באופן טבעי, אם הם לא יעברו השתלה של זחל בצעירותם (הטקס נקרא פרימטה), הם לא יזדקקו לו לעולם, אבל ברגע שהם עברו השתלה פעם אחת, הגוף שלהם הופך תלוי בו. מה שקרה עם רייאק, זה שהוא היה חייב לעבור את טקס הפרימטה כי הוא סבל ממחלה שכמעט והכריעה אותו, אבל לא היה לה קשר לטקס הפרימטה והתלות של הג'אפה בזחל. בתלות מהסוג שאתה מתאר, שמגיעה באופן טבעי, גם אם לא עוברים טקס פרימטה, אנו נתקלים בעונות מאוחרות יותר (רמז: האקטיל), אבל אני לא אהרוס יותר מדי מחמת ספוילר AXN.

urim

New member
כן נכון.

הנה ציטוט מאתר Gateworld " At the time of implantation (typically around 10 years of age), the Jaffa who are "honored" enough and possess a sufficient community status are granted the ceremony of the prim'tah, when the Goa'uld symbiote is implanted within a young warrior, granting him great strength and long life. Because of their genetic manipulation by the Goa'uld, Jaffa are forced to receive a symbiote upon reaching the Age of Prata (puberty), or die from a failing immune system. Without a symbiote, an adult Jaffa cannot survive more than a few hours. ובתירגום: בזמן ההשתלה (בדר"כ סביב גיל 10), הג'אפה אשר "מכובדים" מספיק ובעלי מעמד מספק עוברים את טקס הפרימטה. כאשר זחל הגואולד (השיתופן) מושתל בלוחם ג'אפה צעיר, הוא מעניק לו כוח רב וחיים ארוכים. בגלל המניפולציה הגנטית שהג'אפה עברו ע"י הגואולד, הג'אפה נאלצים לקחת שיתופן כשהם מגיעים לגיל פראטה (הבגרות), או למות מכשל במערכת החיסונית. ללא שיתופן , ג'אפה בוגר לא יחזיק מעמד יותר מכמה שעות. עד כמה שאני זוכר (גם קראתי חלק מהתסריט אתמול בערב), אימו של ראייק שיחדה כומר שיבוא ויעשה את טקס הפרימטה בראייק, כי המצב הבריאותי שלו החל כבר להתדרדר. הדרך היחידה להציל אותו היא ע"י השתלת שיתופן. מצבו הבריאותי של ראייק נבע מכך שלא הושתל בגופו שיתופן בזמן. כזכור לג'אפה אין כלל מערכת חיסונית, ולכן הם זקוקים לשיתופן כדי שיהווה בעצם מערכת חיסונית.

Ashrak

New member
תיקון קטן...

כתבת ש: 'גואולד שמשתלט, כלומר, נהיה "אדון מערכת" הוא בעצם גואולד בוגר' אבל זה לא מדוייק. גואולד שמשתלט הופך פשוט את גוף המארח לנשלט על ידו. "אדון מערכת" זה משהו אחר: אחד מהגואולדים המעטים שהגיעו לעמדת שליטה בצבא משלהם ומערכות שמש כלשהן. כי יש גואולדים רבים שהם לא אדוני מערכת אלא סתם חלאה.

למעלה