משהו שכתבתי...

The Guardian17

New member
משהו שכתבתי...

לפני כמה דקות בפורום "מערכת החינוך" הבלאגן של החינוך//// אתחיל מזה שאומר שפשוט נמאס. פשוט נמאס. כמה אפשר כל פעם בבוקר לפתוח את הטלויזיה ולראות "השביתה תתקיים בכל מוסדות החינוך העל-יסודיים". אומנם חלק מהתלמידים, ואני מאמין שגם לא מעט מהמורים יעדיפו להישאר בבית. אך הדבר המרגיז הוא שבחצות כל תלמידי ישראל צריכים להאזין לחדשות ולשמוע "אין וודאות בדבר השביתה". מה שצריכים לעשות זה לישון באי-ידיעה אם תהיה שביתה או לא. אחר כך בבוקר שומעים שאין שביתה בסוף. כל המצב הזה חוזר חלילה בכל פעם מחדש. יש שביתה, אין שביתה, מערכת החינוך לא יודעת מה היא רוצה מעצמה חוץ מללמד "לא לאלימות" ללא הפסקה, ובוא נגיד שזה לא בדיוק עוזר אם אנחנו מקום ראשון באלימות של בני נוער. גם המורים מחפשים יותר מדי. הם מרוויחים הון מהיותם מורים פרטיים אחר הצהריים (לרבות מקצועות כמו מתמטיקה,אנגלית, לשון) ומרווחים לפחות 80 שקל לשיעור. בשנה הבאה אני אהיה שמניסט אבל אני מאוד מרחם עכשיו על הדורות שמאחורי. למה? כי ככה לא מקבלים חינוך ששובתים כל שני וחמישי, מחליטים הצעות חפוזות ללא הפסקה, מלמדים מקצועות מיותרים ושהמורים מבזבזים כ"כ הרבה זמן מהשיעורים שלהם לשווא. מאחרים בצורה בלתי מבוקרת. כמובן שמצד התלמידים לא ממש איכפת, אך בא היום בו אנחנו עושים בזה בגרות, המורה שמגישה את אותם תלמדים נלחצת, רצה עם החומר, מי שמבין - מבין, מי שלא - לא כי לא נורא, אפשר להשלים אחר כך לא?! אז באים בפסח, שורפים איזה שבוע בלימודים, באים קצת בשבועות, לא נורא. העיקר התלמדים לומדים והמורה על זה לא מרוויחה כלום. אז יש לי שאלה אליכם, מי פה מרוויח? אם כבר לעשות מערכת חינוך - אז שתהיה עם תועלת! צר לי לומר, אבל הציונים שלי די גבוהים לא בגלל שאני איזה גאון, זה בגלל דברים כ"כ טכניים שלא מלמדים במדינות מפותחות. פה לא מלמדים לחשוב. פה אומרים "קח - תלמד!". מקווה שיום אחד זה קצת ישתנה, וקצת הנוער יראה אחרת.

האחמית

New member
וואי אתה כל כך צודק..!!

זה עצוב שמערכת החינוך שלנו נראית ככה... אם אפשר בכלל לקרוא לזה מערכת חינוך=\

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאתה ככ צודק..

חייבים לעשות משו..

שלוווש

New member
כל כך עצוב עד כמה שאתה צודק.....

מערכת החינוך פשוט.... פשוט...מתדרדרת.... לגבי השביתות- אין לי בעיה עם זה עכשיו.. להפך כל פעם שאני שומעת שביתה אני קופצת משמחה.. אבל אני יודעת שאני יתחרט על זה בבגרויות כשאני יצטרקך להשלים כל כך המון חומר שבגלל הדפיקות של מערכת החינוך אני יפסיד.... אני מסכימה איתך במאה אחוז...
ואני מסכימה איתך רוני- צריך לעשות משהו.. אבל מה כבר אפשר לעשות

למעלה