משהו שחשבתי עליו

משהו שחשבתי עליו

אולי זה קצת פרוע אבל תגידו מה אתם חושבים. חשבתי על משהו בקשר לעונה הבאה בגלל החוק הרוסי. הייתי אומר לוותר על סנטר זר ובמקום ולהחזיר את סולומון. אני לא מאמין שסולומון ימשיך במכבי אם הם יחתימו את לאקוביץ' לפי הפרסומים. בכלל, אני לא חושב שסולומון כ"כ רוצה להישאר שם. הייתי אומר להביא את סולומון ולהשאיר את ג'נקינס. לשלב אותם יחד בחמישייה כאשר ג'נקינס 2. ואז אנחנו מוותרים על סנטר זר בשביל זה, מביאים את יניב גרין או משאירים את קוז'י שיפתח בחמישייה יחד עם אוסטין, נאור, ג'נקינס וסולומון. קלי או סליי, מיש שלא יהיה מביניהם (רק אחד מהם צריך להיות בקבוצה לדעתי) יפתח על הספסל בליגה. ואם רוצים ללכת על מתאזרח במקום זר חמישי אז מאט מינוף בהחלט אופצייה. חשוב גם לבנות על לימונד ולהביא עוד ישראלי טוב (אולי ניסים). חמישייה בארץ: גרין/קוז'יקארו אוסטין נאור ג'נקינס סולומון ספסל: קלי/סליי, טפירו, ניסים, לימונד, מרקוביץ', מינוף. חמישייה באירופה: גרין/קוז'י אוסטין קלי/סליי ג'נקינס סולומון מסכימים חלקית לפחות?

TheOrion

New member
ומי ירכז לכם את המשחק?

הכי כל העונה הזו מדובר על כך שסולומון הוא לא רכז טבעי, מס' 1, אלא מס' 2 קלאסי. גם בפורום הזה הדבר נאמר הרבה יותר מפעם אחת. בלי רכז טבעי שינהל לכם את המשחק, יהיה קשה להתקדם. סולומון צריך להיות על חשבון ג'נקינס, בעמדה מס' 2, אם בכלל.

z dead

New member
4 זרים ומתאזרח.

מה קרה? פתאום מתאזרחים זה כן בסדר? חוץ מזה.. הרי אין מספיק שחקני קו אחורי ישראלים כדי להביא סנטר זר במקום לפתוח עם גרין הכלום ושום דבר,בכלל..גרין ואוסטין יחד בהתקפה אמור לעבוד מעולה,לא יהיה פקק מתחת לסל בכלל. וגם מכבי תשחרר אותו כשהוא חתום אצלה. אפיק ניסים,טל בורשטיין,מאיר טפירו,מתן נאור,דרור חג'ג' בחמישיה זה לא יותר הגיוני משחקן שלא מסוגל לשמור על סנטרים פיזיים ולא מסוגל לקנות סל כמו גרין. ואם חשוב לבנות על לימונד אז למה להביא את ג'נקינס,סלומון,ניסים,טפירו. מאוד הגיוני ומאוד לא מכביסטי מצדך. מיום ליום אני מתחיל להבין את השנאה של אוהדי הפועל ת"א לביט"ר מגדל ירושלים...הם אמרו שאתם לא פחות גרועים ממכבי..אפילו אתה יואב? טוב אני באמת באמת מקווה שקוז'י ולימונד יברחו ממגדל ואז אוכל בלב שלם לקוות לשקיעה של מכבי 2.

/'

אני לא רואה את ירושלים משחקת עם ארבעה זרים בלבד בעונה הבאה. אין מה לעשות. קוזיקארו פתח השנה קבוע בקו הקדמי ולא עשה יותר ממה שגרין עשה במכבי. אולי אפילו פחות. והוא עוד בירושלים כך שהתפוקה שלו צריכה להיות גדולה משל גרין. לימונד אמור להיות מחליף ראשון לגארדים. זה חשוב להשקיע בישראלים בגלל החוק הרוסי כמובן. אם אתה רוצה להכניס את סליי במקום גרין למשל, אתה צריך להכניס עוד ישראלי במקום זר. וזה בהחלט יכול להיות לימונד במקום סולומון. לימונד יכול להיות הטפירו של שנה שעברה מבחינת דקות. ניסים יכול להיות מחליף שני לגארדים. שיבצתי את טפירו כי יש לו חוזה לעונה הבאה והוא כבר אמור להישאר. אני לא ממש בעד. אבל הסתכלתי על המצב הקיים. הקטע של לשלב את סולומון וג'נקינס בחמישייה היא בגלל שמכבי כנראה תביא את לאקוביץ', אחד הרכזים הטובים באירופה. נחות משאראס מבחינה התקפית אבל מייצר נקודות ואסיסטים וכלי חשוב בהתקפה. לא התעמקתי בהגנה שלו אבל אני מאמין שההגנה שלו לא פחות טובה משל שאראס לאור מה שראינו משאראס בהגנה. בקיצור מכבי הולכת להביא רכז מצוין, אז חשבתי להחזיר את סולומון. כן, סולומון יותר טוב מג'נקינס ובניגוד אליו הוא אכן בא למשחקים הגדולים. בנוסף גם רכז שגם יכול לשמור טוב יותר על לאקוביץ' ולהחזיר בהתקפה. אנחנו חייבים רכז יותר טוב במידה ומכבי באמת מביאה את יאקה. אז חשבתי להזיז את ג'נקינס לעמדה 2 ולוותר על מייסון (ג'נקינס גם כבר 90% סגור לעונה הבאה). הקטע של לוותר על סנטר זר הוא מבחינה אידיאולוגית בלבד. אם הייתי כמו אוהדי מכבי, בכיף הייתי אומא ללכת על סנטר זר ואז כעקרון היו לנו שישה זרים ופה כל תלונה נוספת על מכבי מיותרת. אבל אנחנו לא כאלה. ואם כבר בוא נגיד שעדיף ארבעה זרים ומתאזרח מאשר חמישה זרים, כאשר מינוף יהודי מלידה ולא כי התחתן עם יהודייה או משהו (תקן אותי אם אני טועה). אה, והאהדה שלי להפועל ירושלים כדורסל גדולה יותר מאשר לבית"ר כדורגל. הכדורגל הישראלי מפעם לפעם פחות מעניין אותי. כן, אני אוהד בית"ר כדורגל אבל הרבה פחות ממה שאהבתי אותם פעם וכל קשר ביני לבין אלה מהמזרחי שצועקים מוות לערבים וכל זה הינו מקרי בהחלט.

z dead

New member
יהודי?

שיעשה עליה,ולא לצרכי הקריירה שלו. למה מתאזרח יהודי זה בסדר? גם בלות'נטאל יהודי... ובמה מינוף טוב יותר מנאור או שאר SF ישראלים כמו איתי לב,משה מזרחי ואחרים? בגלל כמה חסימות מול נהריה? קוז'י פתח בחמישיה בעונה שעברה ומה נאלץ לעשות? את כל העבודה השחורה של אוסטין שלא שומר ולא מוסר ורק מרוכז בעצמו...מעניין,גם קוז'י שהיה חלק חשוב בזכיה בגביע יול"ב לא היה עצמו וגם מרקו שהיה סנטר פותח בנהריה ליד אוסטין גם הפך לכלום. אם אתה רוצה לבנות על לימונד כמו שאתה טוען אז למה להביא שחקן כמו ניסים כמחליף שני בלבד או שחקן שעוד יכול לתרום כמו טפירו ולייבש אותו למה לא לשחרר את טפירו ולא להביא שחקן מוביל כמו ניסים כדי שיראה 5 דקות למשחק? ולמה לימונד צריך להיות מחליף? ועוד בליגה... הלפרין בחמישיות שהצעת בזמנו היה שחקן פותח ובעוד באירופה...אם הלפרין הדגול מספיק טוב לפתוח בחמישיה באירופה לימונד לפחות אמור להספיק בליגה. והרי זה לא שהלפרין שיחק בקבוצה ברמתה או נחותה מזו של נהריה בשנה שעברה,קבוצה שסימה עם מאזן שלישי ביורוליג עם 5 נצחונות מתוך 14,בבית עם קבוצות יורוקאפ כמו במברג,שטרסבורג,א.א.ק אתונה של עמית תמית האדיר. אפילו במברג הצליחה לסיים במאזן של 7:7 ולעלות שלב... קבוצה שסיימה במקומות האחרונים באדריאטית,קבוצה שנחשבת למכבי ת"א של סלובניה אך הפלא ופלא סיימה במקום השני בליגה הסלובנית העלובה וכמעט שאיבדה אליפות לולא משחק 5 מכריע. שלא לדבר על העובדה שצביקה שרף אמר בראיון שהוא לא בטוח אם הלפרין שיחק שם כרכז או בכלל כ3... לא,הלפרין שיחק בקבוצה איכותית ולא היה ספק לגבי היותו הרכז של אותה קבוצה..רבעק עם לובליאנה של השנה היתה נפגשת עם ירושלים אפילו הקבוצה הלא מאורגנת של אדלשטיין היתה מביסה אותם לפחות ב9 מתוך 10 משחקים. אבל הוא שחקן חמישיה באירופה,ולימונד צריך לשבת על הספסל אפילו בליגה העלובה שיש בישראל... הקטע של לוותר על סנטר זה אידיאולוגיה? איך זה קשור לאידיאולגיה? ואם מכבי תביא סנטר שמתפקד יותר טוב כסנטר מאשר לאקוביץ' מתפקד כגארד? אז מה? מעבר לזה שדי כבר עם האשליה הזו,גרין לא שחקן לרמות הגבוהות. גם באליפות אירופה וגם במוקדמות לאותה אליפות כשישראל שיחקה נגד סנטרים נורמליים או לפחות מסיביים גרין הושפל ומי שהציל את המצב היו קוז'י ומרקוביץ(הונגריה במוקדמות,סרביה,יוון)שלא לדבר על העובדה שקוז'י בנוסף ליכולת שלו לעצור סנטרים הוא גם שומר נפלא על מספרי 4..אף אחד לא מדבר איך קוז'י נקנק בכל פעם את סניד ואת אליהו "שחקן הNBA בעתיד".. גרין לא מסוגל לשמור על מספרי 4 גם אם זה יעזור להציל את המשפחה שלו.

יש לך רעיון יותר טוב?

טפירו וג'נקינס בטוחים לעונה הבאה. אני חושב שכדאי להגיד לטפירו:"שמע אחי, עשית את שלך בקבוצה. במיוחד לפני כמה שנים שהיית שחקן גדול. אבל הגיל עושה את שלו. עכשיו אני חושב שאתה לא מתאים להוביל קבוצה שהמטרה שלה היא אליפות, ואנחנו מעדיפים להשקיע יותר בצעירים. אפשר לשחרר אותך לקבוצה טובה אחרת או שאתה רוצה להישאר כמו שהבטחתך אבל תדע שהדקות שתקבל לא יהיו כמו בעונה שעברה". זה להבהיר לו בדיוק. לא יודע מה אמרו בקיץ ללימונד ואני נוטה להאמין לרביב שהבטיחו לו שישחק יותר. פה עם טפירו צריך להבהיר לו בדיוק. קוז'י הוא שחקן נשמה ואם אני רוצה שישאר זה רק בגלל זה. הוא היה חלש מאוד השנה אבל אני אוהב אותו. אבל אני לא רואה יתרון שיש לו על גרין נכון לעכשיו. אולי באמת עדיף לוותר על מינוף לטובת איתי לב. אבל מינוף משחק גם כ-4, אז אולי לוותר על מינוף לטובת ליאור אליהו? אני מציב אפשרויות. בוא נרכיב סגל טוב לעונה הבאה. ברוב ההודעה שלך דיברת על הלפרין. מתי בדיוק בניתי על הלפרין בחמישייה? לא בניתי עליו בדיוק כמו שלא בניתי על לימונד בחמישייה. עדיף לשחק עם רכז זר במקום שלימונד יצטרך לעשות את העבודה הקשה על לאקוביץ' ברוב הדקות במשחקים מול מכבי. עם כל הכבוד, עמדות 1-2 אלה העמדות הכי קשות לשחקנים ישראלים להשתלב. מאז שרכזים זרים הגיעו לארץ, לרכזים הישראלים קשה להשתלב בלי שום ספק. זה כבר לא כמו פעם שהרכזים הישראלים הובילו קבוצה כמו ברקוביץ', קטש, שפר (כגארד), עדי גורדון, פפי וטפירו. זה כבר לא זה. אם מכבי מביאה את לאקוביץ', למה שלימנונד צריך להיות מץ' אפ איתו ברוב שלבי המשחק? אתה לא באמת חושב שסולומון נחות מלימונד? ועוד לימונד כרכז פותח צריך גם לנהל משחק בהתקפה. אין לי בעיה שרביב יפתח מול קבוצות ישראליות נחותות אבל אני מדבר בעיקר מול מכבי. כאן אפשר בהחלט לשלב את לימונד כמו טפירו של שנה שעברה כאשר הוא אמור לבוא בעיקר כ-2 מחליף של ג'נקינס. יודע מה, אין לי כוח להתחיל לתקן את מה שרשמתי בתחילת ההודעה אז אולי כדאי לוותר על ניסים ולתת לטפירו יותר דקות כאשר הוא יהיה מחליף ראשון לסולומון. אולי משהו כזה: גרין/קוז'י, אוסטין, נאור, ג'נקינס וסולומון. חמישייה שאמורה לבוא במשחק מול מכבי כאשר טפירו מחליף ראשון לוויל ורביב מחליף ראשון להוראס. מול קבוצות ישראליות נחותות מאיתנו: גרין/קוז'י, אוסטין, קלי/סליי (שוב, רק אחד מהם צריך להיות בקבוצה לדעתי), לימונד, סולומון. ככה גם אפשר לפתח את הקריירה של לימונד. הספסל יכלול את: מרקוביץ', אליהו או מינוף, איתי לב בסימן שאלה, טפירו, לימונד ואולי אפיק ניסים.

z dead

New member
אמ..

גם איתי לב משחק כ4 למרות שהוא 3,יש לו נתונים כמעט זהים לאלו של מינוף. בכל הזדמנות אחרת דברת על הלפרין לחמישיה אבל לא משנה... אתה לא רואה יתרון של קוז'י על גרין..מצד שני מה בדיוק ראית מגרין בשנתיים האחרונות? לישראלים קשה יותר להשתלב בעמדת הגארדים? ומול סנטרים של 2.13 הישראלים מסתדרים? אם יש תפקיד אחד שבו הישראלים לא נופלים מאף אירופאי או אמריקאי זה הקו האחורי. רביב לימונד,אפיק ניסים,יותם הלפרין,וטל בורשטיין לא פחות טובים מברקוביץ,עדי גורדון,פפי,וטפירו...בקשר לקטש ושפר? אני מאמין שלימונד והלפרין אם יקבלו את ההזדמנות יוכיחו שהם לא פחות טובים אם לא יותר. לימונד לא יכול לשמור על לאקוביץ'? לאקוביץ' זה לא פרקר וגם לא ג'ורדן,בסך הכל סלובני בגובה של 1.86 שמתבסס על משחק קבוצתי ולא משחק של אחד על אחד,וגם באחד על אחד אם צריך..לימונד שומר טוב. ניהול משחק? אתה מדבר על ניהול משחק ומזכיר את סלומון או ג'נקינס? אפילו טפירו השכונה מנהל יותר טוב מהם את המשחק... ואתה באמת רואה את לאקוביץ' מסוגל לשמור באחד על אחד מול רכזים שחורים או מול לימונד או הלפרין? שאראס היה מסוגל? אתה רואה את גרין שומר על שחורצ'יאנדיס או יבטוקס או פאפאדופולוס וכו' וכו'? זמברו אותו והשפילו אותו כשהוא שמר עליהם...ויש עוד מספיק שחקנים שינקנקו אותו בצבע,מצד שני אני רוצה לראות אותו משחק כ4 ושומר על VP או גורוביץ או פוטסיס או אפילו סליי וששון...הבן אדם יאכל שלשות בפנים ויעברו אותו כמו מים. למה אדלשטיין הביא שלושה שחקני קו אחורי ורק אחד בקו קדמי ובסוף יצא שסליי משחק כ4 וטפירו/נאור משחקים בחמישיה? למה במכבי הישראלי היחידי משחק בקו האחורי ולא בקו הקדמי?

יודע מה

אז בוא נלך על חמישה זרים בעונה הבאה אבל בלי אף מתאזרח. גם ככה כנראה ילכו על חמישה זרים אז לפחות שלא יהיה אף מתאזרח. בכל מקרה צריך שני ישראלים בחמישייה בכל זמן נתון. חמישייה בארץ: סנטר זר (עדיין מפנטז על וויציץ') אוסטין נאור לימונד סולומון (ג'נקינס אופציה בגלל שהוא כנראה ישאר בכל מקרה) ספסל: טפירו, קוז'יקארו, מרקוביץ', איתי לב, קלי או סליי וג'נקינס. חמישייה באירופה: סנטר זר אוסטין קלי או סליי לימונד או נאור סולומון איך?

z dead

New member
יודע מה?

בוא נלך על 4 זרים :) 4-5 אוסטין 4-5 מרקוס גורי/קימאני פריינד.(זה או זה או זה לא ביחד כמובן.) 3 קלי מקראתי/סליי. (כנ"ל כמו הצמד הקודם) 1-2 סלומון/ג'נקינס.(הבנת כבר למה אני מתכוון.) 1-2 לימונד או ניסים בחמישיה. ספסל: קוז'י,נאור,תמיר,ניסים/לימונד,אוחנון,כץ. גם סלומון,גם לימונד,וגם ניסים יכולים לשחק כ2. ניסים קלעי שלשות מהטובים באירופה,ואני לא מגזים וגם סלומון קלעי שלשות לא רע,וגם לימונד יודע לדפוק את השלשות כשצריך. וזה מבטל צורך בשחקן כמו מייסון שעם כל הכבוד הוא פשוט חד-גוני מידי. קימאני פריינד או גורי ליד אוסטין זה קו קדמי קטלני ודי מהיר עם מחליפים כמו קוז'י שישמור על סנטרים וPF מסיביים ואוחנון שיכול לשמור על PF כמו סניד,אריק קמפבל,ששון ואחרים...שיותר משחקים בחוץ. מה גם שעם פריינד או גורי,אוסטין יתחיל לשמור ולא יפחד לעשות פאולים כי גם פריינד וגם גורי יכולים להחליף אותו בתור ה5 וקלי ייכנס לעמדה של ה4. העדיפות שלי כמובן לפריינד כי הוא יותר מסוגל לשחק כ5 מאשר גורי אבל מצד שני אתלטי וזריז כמו 4,ושניהם חוסמים גדולים ואתלטים עם תנועה מעולה בלי כדור. ברור שוויציץ עדיף על שניהם,מצד שני אין סיכוי שהוא יגיע למלחה.

z dead

New member
וחמשיה בליגה.

אוסטין או אחד מהצמד של פריינד/גורי כ5. קלי כ4 נאור 3. סלומון/ג'נקינס 1-2. לימונד/ניסים 1-2. ושלום על ישראל.

למעלה