משהו שחשבתי עליו

משהו שחשבתי עליו

היום תפסתי טרמפ עם מישהי מהקיבוץ בחזרה מהעבודה. לפני כחודש וחצי היא הזמינה אותי לגינה שלה לאחר שלטענתה וטענת בעלה יש להם נחש בשיחים. הגעתי לשם חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום. לפי התיאור של הנחש וההתנהגות שלו הבנתי שכנראה מדובר בקמטן חורש. סיפרתי להם קצת על החיה ומצא חן בעיניהם שקמטנים ניזונים גם מחלזונות, ויש להם המון כאלו שהורסים את הצמחים בגינה. אמרתי להם גם שזו חיה שנשארת באוטו מקום ולא מטיילת יותר מדי אז יש סיכוי סביר שהם יראו אותה שוב בקרוב. עד כאן הכל בסדר. היום היא סיפרה לי שבעלה ראה קרוב מאוד לביתם קמטן שמישהו הרג וכנראה שמדובר על אותו הקמטן. מרגיז אותי החוסר מודעות של אנשים שישר קופצים להרוג בלי לבדוק וגם לא ממש רואים צורך לבדוק את זהות בעל החיים כי רגליים אין לו אז כנראה שהוא נועד למיתה. נראה לי שלמרות שאני שונא לעמוד לפני קהל אין מנוס מלארגן איזו הרצאה על זוחלים לחברי הקיבוץ...

salingre

New member
צודק!!!!!!!!

זה רעיון ממש ממש ממש מעולה לדעתי!!! אצלי הישוב כזה קטן וכולם מכירים את כולם אז הם בד"כ כבר לא הורגים נחשים...קוראים לי או לאילון

T0M3R

New member
רעיון טוב יונתן!

באמת שצריך לעלות את המודעות של אנשים, שזוחלים (גם ארסיים וגם חנקים) יותר מועילים מאשר מזיקים.

שובל09

New member
אני...

חושב בדיוק כמוכם! ובדיוק היום חשבתי שיהיה נחמד לעשות מפגש כזה, ולהגדיל את המודעות של אנשים... אבל אז חשבתי, איך גורמים לאנשים לבוא לכזה דבר?? אז... למה שכמו שכל ילד קטן לומד בגן על מה זה כלב או חתול או קנגרו (שלא נראה לי שיש בארץ חח..) למה שלא ילמדו על נחשים?

אני כבר הרבה זמן עושה הרצאות לימי

הולדת ולבתי ספר וזה לא ממש בעיה לארגן הרצאה כזאת פשוט מודיעים שתתקיים הרצאה בזמן שיעקב היה חי ועשינו את ההרצאות ביחד האולם בדרך כלל היה מלא באנשים ששמעו מאנשים אחרים מספיק להפיץ במקום שרוצים לעשות בו הרצאה שביום כזה וכזה בשעה כזאת וכזאת תתקיים הרצאה על נחשים רצוי בצירוף הדגמות והאנשים כבר יבוא לבד

שובל09

New member
אבל...

האנשים שיבואו הם האנשים שאוהבים נחשים... הרעיון הוא להגביר את המודעות אצל האוכלוסיה המאוד גדולה של האנשים שלא אוהבים נחשים... איך תביאי אותם?

אני מדברת על הרצאות בפני אנשים שלא

אוהבים נחשים ופוחדים מהם פחד מוות אולי זה יפליא אותך אבל אותם היה יותר קל להביא להרצאה מאת אלה ש"אוהבים נחשים" כי אלה שאוהבים ממילא מחפשים מידע או מגדלים בעצמם וחלקם לא חושבים שיש לאנשים שמתעסקים שנים מה ללמד אותם רק בגלל שהם קנו נחש כזה או אחר במחיר מופקע ובהמון מזל הוא לא התפגר להם (כמובן בלי הכללות) את אלה שמפחדים היה יותר קל לשכנע להגיע מסיבה פשוטה ברוב המקרים הם העדיפו את המשפט של הכר את האויב ואז הם היו מגיעים להרצאה עם פחדים ודיעות קדומות ומקבלים הסבר וחלקם אפילו הפכו מסבירים במקומות מגוריהם אחרי שהפנימו שיש נחשים טובים ואני יכולה לספר לך מניסיון אישי על מקרה בקיבוץ הזורע לפני 12 או 13 שנים שיעקב קיבל טלפון מאחד המתנגדים הכי גדולים בזמנו (לצערי שכחתי את שמו אבל זאת לא בעיה לברר) להרצאות שלו שיש נחש בשטח אחד הבים בקיבוץ ולפי ההרצאה שיעקב נתן כמה חודשים קודם לכן זה נשמע לו כנחש ארסי והוא דאג להרחיק את האנשים מהמקום עד שהגענו ויעקב לכד את הנחש שהתברר כזעמן מטבעות מרשית של מטר וקצת עם דוגמא מיוחדת של עיגולים שהיו מופרדים אומנם אבל היו בהחלט קרובים מאוד אחד לשני עד שמי שלא מכיר יכול היה לטעות ולחשוב שמדובר בצפע צריכות להיות לי תמונות שלו אבל אם הן ישנן אז הן בצפון

אילון פ

New member
וזה בתנאי שיש נחשים... כי אצלנו

זה כזה חור שאפילו נחשים אין פה... אבל באמת מתי שיש נחש קוראים לנו... ומפגש כזה זה באמת רעיון מעולה!!!

למעלה