משהו שווה במיוחד!!!!

משהו שווה במיוחד!!!!

FREEFILLING המאוד מאוד כשרוני שלנו שלך לי קבצים מדהימים עם שלבי העבודה שלו בציור בצבעי שמן. מדובר בשלושה קבצים אז יהיו שלוש הודעות רצופות
להסתכל - ולהזיל ריר... אפרת

florence

New member
וואו..יפה -ושאלות לגבי טכניקה בשמן

1. האם הציור נעשה בשיטת "אללה פרימה"? (רק לוודא) 2. האם אין סיכון של סדקים בציור בעיקבות 5 שכבות של צבע? 3. האם כאשר מורחים שכבה של צבע בהיר מעל צבע כהה, יש להשתמש בכמות נכבדה יותר בשל דומיננטיות הצבע הכהה? 4. האם אתה מערבב שמן בטרפנטין תוך כדי תהליך הצביעה או מורח שמן על התוצאה הסופית? בתודה, Florence

moti80

New member
תשמע, עשית לי חשק אז הלכתי לחנות

וקניתי חבילה של צבעים, מכחולים, קאנווסים 0 כל הבלאגן. רק יש לי שאלה אחת... יש שתי צינצנות אין לי מושג מה הן...

FreeFeeling

New member
באמת נראים לי מוכרים הקבצים הללו...

(הראיון הראשוני היה רק בתור מחשבה (לאלות אותם לפורום) טוב נו.... "1. האם הציור נעשה בשיטת "אללה פרימה"? (רק לוודא)" הוא לא 2. האם אין סיכון של סדקים בציור בעיקבות 5 שכבות של צבע? לא (יש איסור ליבש את החומר בעזרת מגה ישיר אם השמש! ,גם אם מדובר בשכבה אחת) 3.האם כאשר מורחים שכבה של צבע בהיר מעל צבע כהה, יש להשתמש בכמות נכבדה יותר בשל דומיננטיות הצבע הכהה? לא יודע..
4. האם אתה מערבב שמן בטרפנטין תוך כדי תהליך הצביעה או מורח שמן על התוצאה הסופית? בערך.. .זאת אומרת. אני נעזר בשתי חומרים לדילול.... 1.(כמו שהזכרת – "טרפנטין") שבעזרתו אני מורח\יוצר את השכבה הראשונה. 2.לקת של שלושה חומרים שאיתו אני מבצעה את השלב הסופי. moti80: "עשית לי חשק" זה אחד הדברים הגדולים שאני יכול לעשות בתור אמן ,ואני ממש שמח שהצלחתי... תודה לך "יש שתי צנצנות אין לי מושג מה הן..." אני מאוד אשמח לעזור בתשובה ,אבל אד עכשיו אני לא מצליח להבין במה בדיוק מדובר? באיזה גודל הן? (אולי יש לך מצלמה דיגיטאלית?) נ.ב בקשר למאמר שלך... (מאוד הדליק אותי!) וגם אני קבר מתחיל לחשוב על הציוד שכזה... (להמרות שכרגע אני ישער אם המברשות הטובות שלי) (כתבתי דיי הרבה שאלות\הערות\תודות אבל בסוף לא העלה החומר על סף הפורום) .מה שלא צוין. (ורק הוסיף ואומר שציור זה נחשב לציור השמן השלישי שלי...) ולכן אין לי אוד כול כך הרבה ניסיון ואבנה בחומר שחדש לי.. (גם אם זה לא נראה ככה) חשבתי לכתוב גם הסברים מפורטים על תהליך בנית היצירה.. (אבל...) Free

SC

New member
ציורי שמן

יש כמה שיטות עבודה בציורי שמן. "אללה פרימה" זו שיטה בה במכה אחת מתחילים ומסיימים עבודה, צריך להיות מיומן מאוד ולדעת כיצד לא ליצור גוני בוץ ולשמור את הצבעים "נקיים". הצייר רובנס היה עובד גם בשיטה זו. סדקים נוצרים מכמה סיבות : הנחת שכבה נוספת ע"ג שכבה שטרם התייבשה היא הגורם העיקרי להווצרות סדקים בשנים הראשונות של הציור. כמובן יש שינוי טמפ´ והזמן שעובר. אין חובה למרוח שכבה דומיננטית של גוונים בהירים בשל שכבה כהה תחתונה. אפשר לעבוד בשכבות דלילות מאוד של צבע. בד"כ עובדים מהכהה אל הבהיר אבל רמת הבהירות או הכהות (הטון של הצבע) נקבעת ע"י התבוננות ובהתאם לצורך. אם ברצונך לדלל שמן אפשר לעשות זאת ע"ג הפלטה, לא ע"ג הבד אם כי יש הנוהגים להפוך את בד הציור לפלטה בפני עצמה לרוב זה יוצר בוץ. אפשר לדלל את צבע השמן גם עם שמן פשטן ולא רק עם טרפנטין עץ. אני נוהג לעבוד עם צבע לא מדולל בכלל ברוב המקרים ומשתמש בהתאם לצורך בשמן פשטן או טרפנטין עץ. על התוצאה הסופית שמים ורניש, לקה. יש לקה מבריקה ולקה מט אני נוהג לערבב בין השתיים ולמרוח בזריזות ובאחידות ע"ג הציור לאחר שזה התייבש היטב תקופה ארוכה כאשר הבד במצב אופקי כדי שלא יהיו נזילות של חומר. כל זה ממש על קצה המזלג, שולי

אוף.. מישהו יכול לומר לי איך אתם

עושים את זה? כלומר, אתם שמים בפורום תמונות נורא מורכבות, אך כשאני מנסה לשים תמונות די פשוטות זה לא יוצא לי! מה אני אמורה לעשות ואיך? ד"א מישהו יודע על תחרויות ציור לילדים באזור כפר סבא\רעננה\הרצליה..??

SC

New member
אשמח לשמוע איך בדיוק את יוצרת

את הקבצים שלך, מה הגודל שלהם. אם מדובר בקובץ כבד הסיכויים שהוא יעלה לפורום קלושים מאוד. שולי

למעלה