משהו שאני באמת לא מבין...

rainbow15

New member
משהו שאני באמת לא מבין...

איך זוג, הומואים, שרוצים להביא ילד (לא מאומץ!) לעולם עושים את זה? באמת קיימים נשים שמוכנות להרות סתם כדי שיהיה לאותם הורים ילד?.... ... אה, וערב טוב!

פרח7

New member
בקר טוב

הומואים שרוצים ילד לא ע"י אימוץ יבחרו ב: 1. אשה שתהרה מהזרע של אחד מהם. בהמשך היא תתפקד כאמא של הנולד. לגבי המבנה המשפחתי במקרה זה האפשרויות הן רבות ומגוונות: יתכן שהילד יגור לסרוגין עם האמא ועם זוג הגברים, יתכן שהאבא יגור עם האמא ויתראה עם בן זוגו מספר פעמים בשבוע. יתכן שכולם יגורו ביחד בן הזוג של האבא (זה שתרם את זרעו לפרויקט) כן/לא יחשב כהורה ע"י כל המעורבים בענין. יתכן... בקיצור כל אחד ממציא לו את המבנה שהוא חושב שהכי מתאים והכי טוב לו. 2. זוג ההומואים ישלם כסף לאישה אחת על קנית ביציות ולאישה אחרת על השכרת רחמה ל9+ חודשי הריון ולידה. מיד לאחר הלידה הילד יעבור לרשות הזוג. כמובן שגם פה יש וריאציות, יתכן שתורמת הביציות היא גם הרחם להשכיר כך שהיולדת היא האמא, גם מהבחינה הביולוגית. זה בגדול. שכחתי משהו? מישהוי רוצה להרחיב?

בוקר מצויין ../images/Emo39.gif

רק שכחת לציין במפורש, שיש כאלה שחושבים שפונדקאות היא לא-מוסרית עד אימה... (ככה, לפרוטוקול...)

פרח7

New member
בעד ונגד פונדקאות

זו באמת סוגיה מענינת אבל מענין גם איך זה יכול להיות שהיא חוקית לשימוש חלק מהאוכלוסיה (זוגות הטרואים נשואים בלבד) ולא חוקית לכל השאר. תארו לכם שזנות היתה חוקית כמתן שרותים מיניים לגברים שנשותיהם בחו"ל (אגב, יתכן שהרבה זוגות היו מרגישים שזה מצב WIN WIN - היא מבלה בחו"ל והוא מבלה בארץ)

האם צריך להלחם לשוויון זכויות בכל

מקרה? אם לזוגות נשואים כחוק יש זכות למעשה שבעיניי הוא לא-מוסרי, האם אני צריכה להלחם לזכותי לאותו מעשה??? אולי אני צריכה להלחם נגד קיומו בכלל?

יש הבדל גדול בין

לא מוסרי ולא חוקי. מוסר הוא עניין סוביאקטיבי. יש דברים שאינם מוסריים לדעת אחת וכן מוסריים לדעת אחרת ולהפך. לעומת זאת אם יש חוק כנגד הדבר, הרי שעובר החוק צפוי לעונש. אני לא הייתי רוצה שהחוק יאסור כל דבר שאינו מוסרי בעיני מישהו. לדעתי יש להגביל את ה "לא חוקי" למינימום ההכרחי. וכמובן שאת תקבעי על מה את רוצה להלחם ועל מה לא.

אז את אומרת שצריך להפסיק את

האיסור החוקי על חלק / כל אלו , ולהשאיר את הבחירה לציווי המוסרי הפנימי של כל אחד/ת: זנות , עבדות, סמים , סחר בסמים, הכאת ילדים , עבודת ילדים, אפליית נשים לרעה בתעסוקה... ועוד דברים שכיום אסורים על פי החוק, ויש כאלה שדווקא תומכים בהם, עם צידוקים משלהם?

פרח7

New member
לא לאנרכיה

כן לחוקק חוקים להגן על זכויות הפרט. חושבת שחוקים נוצרים בד"כ מתוך ראיה ציבורית של מה מוסרי ומה לא. (וגם כמובן כתוצאה מלחץ של קבוצות אינטרסים) את רוצה לעשות שינוי? תתחילי בשינוי דעת הקהל, אם כי, זה לא פשוט, כדי ששיווק ערכי המוסר שלך יצליחו, צריך להיות עשיר כקורח (או כשרי אריסון) ו/או בעל השפעה במדיה. מוסר הוא ענין תרבותי תלוי זמן גלובלי ואישי.

חס וחלילה

כבוד האדם וחרותו ושיוויון הם דברים בסיסיים. ולכן כל פגיעה בילדים, אפלייה או עבדות הם כמובן לא מתקבלים על הדעת וטוב שאסורים בחוק (אני רק מצטערת שלא אוכפים אותו כנדרש) אני גם חושבת שתפקידה של המדינה לדאוג לרווחתם של אזרחיה כולל השכלה ואפשרויות תעסוקה. אם המדינה היתה עושה זאת,היו בודאי הרבה פחות נשים שמגיעות למקום הנורא הזה שהן נאלצות למכור את גופן או את רחמן. ואגב, יש הרבה אנשים שלמען הפרנסה פוגעים בגופם באופן בלתי הפיך- למשל סבלים, ספורטאים וכו...

פרח7

New member
כן,

לדעתי צריך בכל מקרה להלחם לשויון זכויות. אם לדעתך הזכות שניתנה לזוגות נשואים אינה מוסרית, יש להלחם להפוך את הפונדקאות ללא חוקית לכולם!

דרך אגב, לפי חוק הפונדקאות הישראלי

(מעבר לכך שהוא פונה לזוגות הטרוסקסואליים נשואים בלבד) אסור לאם הפונדקאית להרות מהביציות שלה. הביציות צריכות להיות או של האם המיועדת, או של תורמת - ולא של הפונדקאית.

למעלה