משהו קצת שונה...

dune d

New member
משהו קצת שונה...

בתחילת שנות ה-90' התחיל גל חדש של עירבוב מוסיקה אלקטרונית ,לסיגנון קראו ג'אנגל (או d&b שזה אותו הדבר). הוא הושפע מהמון סגנונות והורכב בעיקר מאלקטרוניקה, Fאנק ורוק. האומן הכי נחשב בתחום הוא Adam F. יש לו כ-3 אלבומים והראושן ביינהם מומלץ ביותר (Colours).

dune d

New member
Apollo 440

הרכב מצויין שהתחיל את דרכו בתיחלת שנות ה-90' וקיים עד היום. הלהיט שלהם היה Ain't Talkin Bout Dub שיצא ב-97' מתוך האלבום העוד יותר מצויין Electro Glide in Blue.

dune d

New member
The Prodigy

נוטים יותר לכיון הביג-ביט אבל עושים גם ג'אנגל וכל מה שמסביב. אולי ההרכב המפורסם ביותר בסגנון הזה. את דרכם הם התחילו ב-1990. האלבום הראשון שלהם Experience עד היום נכשיו לקלסיקה אלקטרונית. אני זוכר שקניתי את האלבום הזה ב-94' כשהייתי בכיתה ז' ואנשים הסתכלו עלי כאילו הייתי איזה פריק ששומע מויסקה מוזרה ביותר. הלהיט הראשון מהאלבום הזה היה Out of Space, לשמוע ולהתענג. במהלך השינים יצאו להם עוד אלבומים ולדעתי הם רק השתפרו את השנים ולא ירדו. מתוך The Fat of the Land השיר הכי טוב שלהם לדעתי הוא Narayan, מומלץ מאוד.

dune d

New member
The Chemical Brothers

גם כאן אותו הסיפור של עירבוב הסיגנונות והמשחק אם סימפולים וקולות על ביטים חזקים ושבירת מקצבים, זה נהדר!. הרכב שהתחיל את דרכו בתחילת שנות ה-90' ויצא אם האלבום הראשון רק ב-95'. Exit Planet Dust ומתוכו לקוח המשפט המפורסם In Dust We Trust שמי שזוכר זהו היה משפט המפתח של אלבומי הגואה של פונוקול. Dig Your Own Hole יצא ב-97' והוא לדעתי האלבום הטוב ביותר שלהם.Block Rockin' Beats הלהיט העוצמתי הזה מדהים מחדש כל פעם. Surrender שיצא ב-99' צקת מתקרב יותר לסיגנון הדאנס אבל נשאר יפייפה מאוד שכן העבודה שהם עושים כאן היא מדהימה אם שירים כמו Out of Control, Hey Boy Hey Girl , Orange Wedge .

NoKiA2003

New member
סקירה מצויינת!!! אני מאד אוהב את

הפרודג'י, היו להם קליפים מטורפים!!!

למעלה