משהו קצת מוזר...

Grandmaster KC

New member
משהו קצת מוזר...

בחיפושי אחרי אלבומי Jazz-Rap טובים (לא חסר), מצאתי את ההרכב Poor" Righteous Teachers". ממה שהיה כתוב אליהם זה הרכב היפ הופ מוסלמי, וממה שהבנתי הם יותר מטיפים בשירים שלהם. אבל מוזר מאוד מה שמצאתי על העטיפה של אחד מהאלבומים שלהם- "Black Business" מישהו מכיר או יודע משהו על ההרכב? ואם יש מישהו שממש מבין ב-Jazz-Rap, שיתן לי קצת מידע או ביקורות על אלבומים של כמה מהבאים:Dream Warriors,Brand Nubian,Grand Puba,Pete Rock & C.L. Smooth and Main Sourcs

DJ$upreme

New member
מגן דוד הוא סמל אוניברסלי

ובהקשר של ארץ ישראל, יש כלמיני אנשים שטוענים עליה זכות, חלקם גם מוסלמים. בטיימס סקוואר בניו יורק יש באופן קבוע דוכן של ה- ISRAELITES שטוענים שהם נבחריו האמיתיים של אלוהים, הם עשרת השבטים האבודים וכן הלאה וכן האלה. גם הם כושים.

or001

New member
כן! כן! כן! וכן!!!!!!!!!!!!

להקה משובחת, מחתרתית AS FUCK! מאוד קשה למצוא דברים שלהם, אבל במקרה יש לי את אחד הדיסקים שלהם: Righteous´ Groove 10 שירים ממש נחמדים ויפים. שיר ענק שלהם הוא SATURDAY NIGHT שאותו לא הצלחתי למצוא, ואם מישהו מוצא אותו בבקשה שייצור איתי קשר. תודה. לפי דעתי, הם דווקא יהודים כי באחד השירים הם אומרים: "The food that I eat - No pigs - strictly kosher" יענו רק גלאט כושר, לא בהמות ורודות.

dmaryan

New member
המממ...

לפי מה שאני יודע גם המוסלמים לא אוכלים חזיר... אבי הי... אני לא יודע... :)

Pace

New member
הם לא בדיוק מוסלמים...

המונח היותר מדויק הוא Five Percenters... שלמרות שנחשבים כ"מוסלמים", האמונה שלהם שוללת הרבה חוקים בסיסיים מהאיסלאם. ונכון, המגן דוד לא מציין בהכרח יהדות. דרך אגב הסגנון שלהם דומה ל-Brand Nubian שציינת (ש-Grand Puba הוא חלק מהלהקה, או יותר נכון המוכר מביניהם). גם הם Five Percenters, וזו גם יכולה להוות בעיה לחלק מהאנשים, כי למרות שהמוזיקה עצמה מצויינת, לפעמים המסרים של ה-Brand Nubian הם קצת (או הרבה) גזענים. נחשו אל מי מכוון השיר "Lick Dem Muthafuckas"... לגבי Pete Rock & CL Smooth, צמד טוב שהספיק להתפרק לפני כמה שנים טובות. ההפקה של Pete Rock מצוינת, אז וגם היום (אה, כן, גם הוא five percenter. טוב, לא משנה). מומלץ האלבום Mecca & The Soul Brother מ-92, מלא בשירים טובים, וביניהם אחד השירים הכי טובים בראפ - T.R.O.Y.

למעלה