משהו פה לא מסתדר לי

polop

New member
משהו פה לא מסתדר לי

אני עומד לסיים BA בפסיכולוגיה. אני בן 25.אין לי ניסיון בכלום. ואין לי מקצוע (הBA לא מעניק תעודת מקצועית). אני קצת חושש לצאת לשוק העבודה.... אני כעת גם עם ההורים. בא נעשה חישוב לחודש ממוצע: נגיד שאני אמצא עבודה 20 ש"ח לשעה (זה הדבר היחידי שיש לי סיכוי). 8 שעות ביום. 6 ימים בשבוע.4 שבועות.(כתבתי 4 שבועות אפילו שזה בדרכ' יותר בגלל זה הכנסתי את ה 6 ימים בשבוע ובדרכ' זה 5) 8X6X20X4 =3840 - ניכויים שונים ומשונים= בא נאמר נשאר 3000 ש"ח נמשיך להוצאות: אוכל=1000 ש"ח שכ"ד (בת"א) עם שותף- כל אחד משלם 250$= 600 ש"ח פלפון+נסיעות (תחבורה ציבורית)=1500 ש"ח בילויים/הוצאות בלתי צפויות (מתנות לימי הולדת ,נסיעה למקום רחוק וכד')= 400 ש"ח תרופות כרוניות (נגד דיכאון)= 150 ש"ח סכה': 3650 ש"ח כלומר אני יוצא במינוס 650 ש"ח כל חודש.... משהו פה לא מסדר לי? או שהחישוב לא נכון?! איך אחרים מסתדרים? לא ייתכן שאני הכי דפוק בעולם?! אשמח להגיע להבנות בעזרתכם תודה

לקח לי דקה וחצי

ברוך הבא
עברתי על ההודעה שלך וברגע הראשון גם אני חשבתי: רגע, אז איך כולם מסתדרים? ואז עברתי שוב פעם על הסעיפים לך. שכ"ד, בסדר, בילויים, תרופות, הכל סביר. אבל 1500 ש"ח על פלאפון ונסיעות? אם יורשה לי, מי נפח את נשמתו? בכנות, עם שכר מינימום זה אולי לא חיי הרווחה של חוג הסילון, אבל אפשר בפירוש להסתדר - ומבלי להכנס לחובות. חלק מהעניין זה להסתכל על ההוצאות, ולשאול שוב פעם - מה הכרחי ומה לא. קו של בזק הוא זול בהרבה מפלאפון, גם אחרי שמביאים בחשבון את התשלום הקבוע על הקו. אני יכולה לומר לך שאצלי באופן אישי הפלאפון כבוי רוב הזמן, ומשמש רק לשיחות הכרחיות. זה נעשה לא רק מטעמי חסכון (אבל גם) - עניין של גבולות: לא תמיד הזמן שלי פנוי עבור אחרים - וזה בסדר. היו לאנשים חיים בסדר גמור גם לפני הפלאפון. עוד דבר, זה הנסיעות: מקום עבודה ישלם לך על נסיעות, וכמו כל דבר אחר בתקציב, זה גם צריך לעמוד לבחינה. הייתי ממליצה לך לעיין במאמרים ובטאגליינס, לראות קצת אומדנים על הוצאות. תמיד כדאי להתחיל עם רשת בטחון של כמה אלפי שקלים בחסכון, וגם בחודשים הראשונים להיות זהירים, לבחון הוצאות, לראות על מה צריך לקזז יותר או פחות.

tenen

New member
ההודעה רחוקה מלהיות ריאלית

ואוסיף דברים שישפרו ויגרעו מהמצב אבל יתנו לך מצב יותר ריאלי שכחת לשלם ארנונה, מים, חשמל, וועד בית, דברים אלו אינם ניתנים בחינם. לעומת זאת העבודה נותנת החזר נסיעות על הנסיעות לעבודה וחזרה, אם אתה גר בגוש דן אז באמת אין לך שום בעיה ואתה יכול בשקט להסתדר עם 200 או 300 שקל גג... פלאפון - אם אתה רוצה להוציא כל כך הרבה כסף זכותך, אבל חבל, וזכור את הססמא: "בזק עד שניפגש", לעבור את ה 400 שקל זה לא קצת מוגזם למי שמצפה להשתכר מינימום? למדת BA בפסיכולוגיה בשביל להוציא 20 שקל לשעה ולעבוד ימי שישי? במה בדיוק אתה חושב לעבוד? עוד משהו, בשום יום שישי לא עובדים 8 שעות ואם רוצים להישאר בהוצאות גבוהות אז שעות נוספות זה מונח נפוץ :) יום העבודה לא חייב להיות של 8 שעות, שדרך אגב הממוצא זה 9 שעות ולא 8

polop

New member
תודה לשניכם אבל עוד טעות

אוקי נכון אז קודם כל שכחתי את הועד בית,ארנונה,חשמל,גז ומיים שבערך הוא: 450 ש"ח. בנוסף 250$ טעות שלי וזה שווה = 1100 ש"ח (תוספת של 500 ש"ח לחישוב הקודם) פלפון= 700 ש"ח לחודש נסיעות=430 ש"ח (350 חופשי חודשי ולפעמים נוסעים גם במוניות , ולפעמים גם הולכים לבקר חברים/משפחה מחוץ לעיר)=1160 (אוקיי הרווחתי 340 ש"ח) אז היה לנו : -340 +450 +500 ------ סכה' הוצאה נוספת של 610 ש"ח. (ובכלל לא הכנסתי עיניין של בגדים!!!) כלומר: אני יוצא כל חודש עם מינוס בבנק אחרי עבודה קשה, וחיים באיכות בנונית-נמוכה. בשביל מה למדתי פסיכולוגיה, כי רציתי להיות משכיל ואולי גם להיות פסיכולוג , אבל כעת אין לי חשק ללמוד MA במקצוע זה.כי אני רוצה להתחיל לעבוד ולחיות. לצערי אין לי שום יתרון בשוק העבודה על פני אדם שסיים 10 שנות לימוד. ושנינו יכולים לעבוד רק במקצוע של בלתי מקצועיים. אני מבואס נורא!!! איך אחרים חיים? איך אתם מסתדרים? איך זה בכלל הגיוני להסתדר?! אשמח לקבל תשובות

לגבי החופשי חודשי

אתה יכול למצוא עבודה שנותנת לעובדים שלה חופשי חודשי במקום החזר נסיעות, הבנתי שיש לא מעט עבודות כאלו אתה לא חייב ליסוע במוניות אם יש לך חופשי חודשי, זו כבר בחירה שלך ואתה צריך להבין שבחירה כזו תבוא על פני דברים יותר חשובים וחבל כנ"ל לגבי פלאפון - למה למען השם אתה מוציא 700 ש"ח על פלאפון בחודש?? ואיך?? אני וחבר שלי יחד לא עוברים את ה-300 לשנינו, כולל עלויות המכשירים והוא וד משתמשת בפלאפון המון לצורכי עבודה ולא מקבל החזר, פשוט משתמשים חכם ומדברים כשצריך ולא כשסתם משעמם...

אגב כתבת איפה אתה גר?

לא שמתי לב, אבל אפשר לעבור לעיר יותר זולה שבה השכירות עולה פחות ולחסוך ככה משמעותית, השאלה אם מבחינתך זה אפשרי

tenen

New member
והנה עוד טעות שלך...

וועד בית + ארנונה חשמל גז ומים יעלה לך יותר מ 450 פלאפון 700 לחודש סימן שאתה צריך להתבגר קצת ולהבין שכשמרוויחים 20 שקל לשעה צריך לדבר בפחות מזה או לוותר על לגור לבד. מוניות? - אנשים שמרוויחים כפול ממה שאתה מתכנן להרוויח לא לוקחים מוניות. ואם אתה באמת נואש ומוכן לעבוד ב 20 שקל לשעה בעבודה זיפתית אז לא יותר פשוט ללכת להציע שיעורים פרטיים לתלמידי תיכון ב40 שקל לשעה? סה"כ אתה בוגר אוניברסיטה אז כמה קשה יהיה לך להסתדר עם תיכוניסט שעתיים?

כמה דברים

הובלט שבהם הוא כמו שכבר ציינו - פלאפון ונסיעות, מי באמת מכריח אותך להוציא על 2 הסעיפים המזעריים האלו 1500 ש"ח בחודש? חודשי חופשי (או איך שלא קוראים לזה
) של אגד עולה 200-300 ש"ח, בלא מעט ממקומות העבודה אתה מקבל את זה מהם במקום החזרים על נסיעות ואז בכלל אתה מסודר (וגם אם לא, החזר נסיעות לעבודה ובחזרה עדיין תקבל, ואם בשאר הזמן תשתמש באוטובוס זה לא יצא לך הרבה בחודש) לגבי שיחות - אם יהיה לך מחשב עם אינטרנט (אינטרנט היום תשתית+ספק להערכתי זה עניין של עד 100 ש"ח) אתה יכול להשתמש בתוכנה שנקראת סקייפ, בטוח יש פה כאלו שמכירים אותה יותר טוב ממני אבל בקצרה איתה אתה יכול "להתקשר" למחשבים אחרים שיש להם את התוכנה ולדבר באמצעות מיקרופון/אוזניות ולשמוע ברמקול, וזה בחינם ובכלל כשיש אינטרנט אז אפשר להשתמש באייסיקיו לשליחת הודעות SMS ואפשר להשתמש במייל ולחסוך ככה לא מעט על שיחות בטלפון/פלאפון תבדוק גם מה המסלול שלך בחברה שבה אתה מנוי, יש כל מיני מסלולים שמתאימים לכל מיני צרכים ויכולים להיות מאוד משתלמים ולחסוך לך המון אבל בתכלס - מי אמר שחייבים לדבר בפלאפון(או בטלפון) כל כך הרבה? אני רואה לפעמים את אחותי מדברת ש-ע-ו-ת עם חברות שלה בטלפון ולפעמים הן גם עושות שיעורים יחד בטלפון, זה קצת דבילי כשהן יכולות פשוט להיפגש אפילו לשעתיים ולחסוך להורים שלי הרבה עצבים כשמגיע החשבון
לגבי אוכל - 1000 ש"ח נראה לי יותר מדי.. במיוחד אם אתה לא מתכוון לחיות על ג'אנק פוד... נראה לי שאם רוב הזמן תאכל אוכל מבושל (שזה גם יותר בריא להערכתי), תשווה מחירים (לא תקנה כל הזמן במכולת היקרה ליד הבית אלא קנייה מרוכזת בסופר זול ואם כללים בולטים לגבי מבצעים
) ותקנה בשוק דברים כמו ירקות ופירות, לא תצטרך להוציא יותר מ-500 ש"ח לדעתי

קובי2003

New member
תגיד , בשעורי הפסיכולוגיה לימדו ...

אותך על הנבואה שמגשימה את עצמה? מה אתה מדבר אתה בטוח שתקבל רק 20 ש"ח זה היכולות שלך ? זה הלימיט של יכולות התעסוקה שלך או שאני רואה כאן קצת תסביך נחיתות ? ידידי היקר, צא לעבוד תרוויח כמה לירות טובות (תתפלא שיש המון מקומות שישלמו קצת יותר מ 20 ש"ח לשעה בלי קשר לנסיון) ואחרי חודש חודשיים שתדע כמה אתה מרוויח תעשה שיקולים מחדש . תראה, אם הצחת לסיים BA זה אומר ( אני מקווה כמובן ) שיש משהו בין אוזן שמאל לאוזן לימין, אם אתה תלך על עבודות רציניות יותר שם כבר לא יציעו לך כסף אלא ינהלו איתך מו"מ על שכר, תלמד להבליט את היכולות שלך והיתרונות שלך ולהצניע את החסרונות רק כך תקבל יותר.מה שבטוח זה לא לבוא בגישה של,אני שווה שקל עשרים קחו אותי . בהצלחה .

polop

New member
האמת למדתי יותר על מוח

באופן ביולוגי , כי זה יותר עיניין אותי מאשר התחומים הרוחניים יותר. תראה, אני אמנם משכיל , אך מקצוע מעשי אין לי.ולכן אני נחשב כבלתי מקצועי. והשאלה שלי בעקבות הודעתך ,ואני שואל את זה באמת בתמימות!!!- יש עבודות לבלתי מקצועיים שבהם ניתן להרויח יפה, או לפחות מעל 20 ש"ח לשעה? איזה עבודות אלו? תודה

קובי2003

New member
כן תתפלא ....

אני לא אספור לך אותם אחד אחד אבל תתחיל לחפש , תבנה לך קורות חיים כמו שצריך (מצ"ב דוגמא רק תשלים את מה שמתאים לך ),תרשם בחברות השמה וכוח אדם , חפש באינטרנט , כנס לאתרים של חברות ספציפיות (אוניברסיטאות ,קוקה קולה אסם כל מה שעולה לך בראש ) ותתחיל לפרסם את עצמך לך ללשכת התעסוקה, אין לך מה להפסיד חוץ מאשר לקבל מהם הפניות לעבודה . הכי חשוב זה לא לשבת בבית ולא לעשות כלום .

1Eliko1

New member
קובי, הרשה לי להרחיב ...

זה שיש לך תואר זה מצויין ויכול לפתוח לך דלתות בהרבה מקומות בלי קשר למקצוע\תחום שבו עשית את התואר. יש המון מנהלים זוטרים ובכירים שהקשר בין התואר שבו הם מחזיקים לתפקיד שעליו המשכורת מקרי בהחלט. יותר מזה, מספר התפקידים שבהם המקצעיות נרכשת במקום העבודה עצמו אם בקורסים ואם תוך כדי עבודה הוא עצום וניתן בהחלט להתקדם ולהרויח יותר מ20 ₪ לשעה וגם יותר מ40₪ לשעה (מנסיון) ללא תואר בכלל. מה שלדעתי (אני לא למדתי פסיכולוגיה) אתה באמת צריך, זה פשוט לצאת מהפינה הלוזרית, להחליט שאתה יכול (כי כולם יכולים אז למה אתה לא?) ולהתחיל לחפש משהו שנראה לך טוב ולהתחיל בו. אחרי חצי שנה, תעשה חושבים אם כדאי להמשיך להשקיע במקום הנוכחי ולנסות להתקדם (והטובים תמיד מתקדמים גם בתפקיד וגם בשכר) או אולי לחפש משהו אחר. בקיצור הנקודה שאני מנסה פה להבהיר, היא שבגילנו הבעיה היא יותר בך ופחות בשוק העבודה. אתה צעיר, בקרוב עם תואר ביד --->השמיים הם הגבול . אתה תחליט אם הגבול העליון או הגבול התחתון. אגב, אם החלטת לשנות גישה אתה מוזמן לשלוח לי ק.חיים ואולי אוכל לעזור. בהצלחה.

NightElf

New member
נראה לי שהרוב די ענו לך...

אבל אני אענה לך בקצרה איך אני מסתדר לגור בת"א, ועוד עם משכורת של פחות מ-4,000 ש"ח בחודש. אני משתדל שהשכ"ד + תשלומים שוטפים + אוכל בבית ובחוץ יהיה שווה ל-2,000 עד 2,200 ש"ח, ואני משתדל מאוד לעמוד בתקציב הזה, וזאת גם מבלי להתקמצן או משהו כזה. בנוסף, אני גם מעביר כל חודש באופן אוטומטי 1,000 ש"ח לתוכנית חסכון, ונשארים לי כמה מאות ש"ח לבזבוזים ושאר קניות. לדעתי אתה פשוט צריך לחשוב פעמיים לפני שאתה מוציא כסף על דברים, ובמיוחד על פלאפון, מגיע לך מאות ש"ח בחודש? אז תצמצם שיחות. לי אישית מגיע חשבון של 70-150 ש"ח בממוצע לחודש, ואני מדבר באמת כשאני צריך ושיחות קצרות וענייניות ולא שיחות נפש. הרצל כבר אמר, אם תרצו אין זו אגדה, ובאמת אין זו אגדה לחיות בת"א גם אם אתה לא מרוויח שכר של מדען טילים. בהצלחה

polop

New member
תודה רבה לכולכם

תודה רבה לוכלם, אני מקווה שבשל העיצות האלו, אני אכן אשנה גישה!!! תודה

20 שקל לשעה??

אני בת 19 ועושה יותר מזה עם השכלת תיכון אני מאמינה (או מאוד רוצה להאמין) שאחרי תואר וכאלה אפשר להרויח קצת יותר...?

זה תלוי בכל כך הרבה דברים...

לא כולם מוצאים עבודה אפילו של 20 ש"ח לשעה ויש כאלו שגם נתקעים עם עבודות עם שכר מינימום של 17.93... במה את עובדת אגב?

בחנות

לא עושה כלום כל היום (אני יודעת את הלוח שידורים המלא של כל הערוצים זה כן) אמנם לא מספק ומאתגר אבל לבנתיים זה סבבה

21 למען האמת

וגם אם היתי עושה 19 נגיד (שזה עושים בכל מקום) זה עדיין בזבוז הכמה שנות לימוד על עוד שקל?

למעלה