משהו על העתודה

סלים וארזה

New member
מנהל
משהו על העתודה דבר ראשון כל הכבוד לנבחרת העתודה שהגיעה לגמר. אני קורא אינספור פוסטים כחלק מטרנד על כך שיש מספיק ישראלים צעירים טובים ושצריך להאמין בהם ולתת להם דקות משחק כדי שיתפתחו.

ההישג גדול ואני מקווה שיזכו בגמר, אבל עדיין מדובר על שחקנים שהם בוסר. מה בדיוק קורה בין העתודה לרמה הבאה?
הנה שני הסנט שלי: אם אקח את נבחרת העתודה של 2000 עם ארז כץ, בורשטיין, יניב גרין, אורי יצחקי, משה מזרחי איתי לב, איציק אוחנון, אבי קזרנובסקי, צפריר וולפר, שחר גורדון ושמוליק ברנר - כמה מהם הפכו לשחקני נבחרת בוגרת?
מה היה ב-2004? רביב לימונד, ארז קוחנסקי, יותם הלפרין, אנטון קזרנובסקי, ליאור אליהו, ליאור ליפשיץ, ירמישין, אילון זגורי, איגור סימין, מיכה ברגיג ובן שימול. כמה מהם?
בעצם שניים עד שלושה מכל נבחרת עתודה הגיעו לנבחרת הבוגרת כשחקנים קבועים והרבה נעלמו. הבעיה העיקרית היא ששחקנים לא ממש משפרים יותר מדי את יכולותיהם לאחר נבחרת העתודה. אין שום קפיצת מדרגה לאחר מכן. היית מצפה שליאור אליהו עם האתלטיות ידע לקלוע ביד שמאל או אפילו לבצע ג'אמפ שוט פשוט בקריירה שלו, שהלפרין יהפוך לקטש חדש, שיהיה מישהו בעמדת הפנים לאורך השנים בנוסף ליניב גרין שטוב בהגנה אבל נגר בהתקפה. שחקנים קיבלו דקות אבל הרבה מהם נתקלו בתקרת זכוכית של היכולת שלהם.
עוד כמה בוגרי עתודה מהעבר: אלישי כדיר, איתי גרינבוים, יוני ניר, חנוכי, ניב ברקוביץ', נועם מטלון, גור אריה ואיזה יוגב אוחיון אחד.
בנבחרת הנוכחית תמיר בלאט מסתמן כבאנקר עתידי לנבחרת הבוגרת, אבל למרות היכולת אתמול של קופרברג, הוא צריך עוד לעבוד קשה. זוסמן בוסר והאחרים לא יציבים.
בליגה שלנו מי שטוב משחק ולא מעט מהשמות שהזכרתי קיבלו את האופציה להיות שחקני חמישיה. אף על פי כן אין אחד מהשמות שהזכרתי שהפך לכוכב על סטייל ג'מצ'י, מיקי או אפילו קטש. פשוט כי מגיעים החוזים הגדולים וטובת הקבוצה תמיד תבוא לפני טובת השחקן ומעטים ישפרו אספקטים חדשים במשחק שלהם.
ועדיין: יאללה ישראל!

Saladin

New member
רמה עלובה. משחק הכדורסל הגרוע ביותר שראיתי.
ובנוסף הלוזריות הנצחית של הכדורסלן הישראלי - לפני המשחק, וכשהיוונים היו בפיגור בהתחלה, אני בטוח שהמאמן היווני אמר לשחקנים שלו: אל תדאגו, זאת ישראל.

סלים וארזה

New member
מנהל
לא מסכים בכלל
כפי שכתבתי בעבר נבחרת העתודה היא תמיר בלאט. כשהוא טוב, אז קופרברג מקבל כדורים, זוסמן מצליח לקלוע והמשחק מסודר. אתמול בלאט לא היה טוב, אבל האלטרנטיבות היו אפילו גרועות יותר. אתה שוכח שבכל הטורניר הזה היו בסך הכל יומיים מנוחה. זה לא מספיק.
אז אתמול נבחרת העתודה נראתה לא טוב בייחוד בנושא אחזקת הכדור, אז מה? זה בסך הכל טורניר שבו שחקנים צעירים מקבלים נסיון. זה הכל.
&nbsp
כפי שלא התלהבתי קודם מהנצחונות של נבחרת העתודה, ככה אני מסרב להיכנס לביקורת נוקבת לאחר ההפסד.
יוון עפה על גלי הביתיות וכנראה הם גם בכושר טוב יותר. מקום שני זה מצויין ובסך הכל ראינו במהלך הטורניר ניצוצות של יכולת משחקנים ישראלים. מבחינתי זה די והותר. עכשיו רק שזה ימונף הלאה.

סלים אתה יודע אם הנבחרת תשתתף באליפות העולם עד 21 ?
אני זוכר שהנבחרת של שנת 2000 השתתפה ב2001 באליפות העולם אבל אני לא זוכר שהנבחרת של 2004 השתתפה באליפות העולם ב2005 (אולי כן ואני לא זוכר)

גם אני לא מסכים בכלל
אני לא אומר שהסקור הנמוך היה רק בגלל שיוון שמרו טוב.
הסקור הנמוך היה גם בגלל שהנבחרת היתה פחות טובה מאשר נגד צרפת אבל הסיבה העיקרית היתה ההגנה החזקה של היוונים.
קופרברג הסתבך בעברות מיותרות, הצליפות של היוונים בשניה האחרונה של כול ריבע שברו את הנבחרת שלנו מהבחינה המנטאלית.
גם מבחינה מתמאטית בלי 3 השלשות בשניה האחרונה היוונים לא מנצחים.
העברה הטכנית נגד תמיר בלאט נתנה ליוונים לפחות עוד 4 נקודות במתנה וזה סגר את המשחק.

Saladin

New member
לא קונה את הטיעון לגבי הבאזר ביטרים.
הסל הראשון בשנייה האחרונה היה ברבע הראשון והוריד את ההפרש מ-9 ל-7 לטובת ישראל, ממש לא משהו שאמור לשבור מבחינה מורלית. הסל השני היה ברבע השלישי והעלה את היתרון של היוונים בסך הכל ל-7 נקודות כשיש עוד 10 דקות לשחק. נבחרת שנשברת מדברים כאלה היא פשוט לוזרית.
האמת היא שהנבחרת לא נשברה משום דבר. היא פשוט לא היתה במשחק מרגע שהתוצאה עמדה על 2-14 לטובתנו. השלשות של היוונים היו מזריקות חופשיות לגמרי, שאפשר היה רק להתפלא שלא נכנסו ברבע הראשון. ברבע הראשון ליוונים פשוט לא הלך שום דבר, והנבחרת שלנו המשיכה לדרוך במקום ולהשאיר את היוזמה בידיהם עד שהם נכנסו למשחק, במיוחד כשראו שה"שד" כלל לא נורא ובכלל לא שולט במשחק.
העבירות שלנו ברבע הראשון היו מיותרות וטיפשיות, והגנה שמתבססת על עבירות כאלה היא לא הגנה חכמה. הנבחרת שלנו היתה תלויה לגמרי בבלאט, ששיחק גרוע. הנעת הכדור היתה גרועה מאוד וכמות האיבודים גבוהה (גם אצל היוונים). לא ראיתי את המשחקים הקודמים של הנבחרת למען הגילוי הנאות, והמשחק הזה היה אחד המשחקים הגרועים ביותר שראיתי בחיי אם לא הגרוע שבהם.

להגיע לריבע הרביעי עם 7 הפרש במקום 4 הפרש אחרי שהיוונים קלעו
שלשה עם הבאזר כשהיו להם רק 2 שניות בהתקפה זה משפיע מנטאלית.
חלק מהשלשות היו תחת שמירה והרכז שלהם דפק שלשות לא קלות.
העברות הטיפשיות היו בהתקפה של קופרברג והנבחרת היתה תלויה גם בו.
נגד צרפת קופרברג קלע 27 נקודות ונגד יוון רק 5 נקודות ושם ההבדל הכי גדול.
היוונים גם לא נתנו לבלאט למסור לו וזה גרם לאיבודי כדור.

יש שחקנים ישראלים טובים ולא רק צעירים אלא גם בני 25 אבל מעדיפים זרים.
צריך להוריד את מספר הזרים ולתת לישראלים לשחק.

למעלה