משהו נוסף ...

משהו נוסף ...

אני מקווה שאני לא מגזים בשאלותיי אבל אני באמת מקווה שמישהו יענה לי גם לשאלה הזו - האם בכיתבי מיתולוגיות , מסורות שונות של עמים , דתות ( למרות שאני לא יודע אם תחום הדת קשור לפורום הזה ) ישנם כיתבי נבואה על העתיד להיתרחש ואני לא מיתכוון על מה שניקרא נבואות אחרית הימים , " יום הדין הגדול והנורא " או דברים מהסוג הזה אלא על נבואות על העתיד להיתרחש בפרק זמן הכביכול " קרוב " של מאות ואלפי השנים הקרובות ? האם הנבואות הללו , במידה וקיימות , סתומות לגמרי או כתובות בצורה מעט ברורה . האם מישהו מכיר דוגמה שהוא יכול לציין בשבילי ? תודה ...

Thestral

New member
לא.../images/Emo108.gif

במיתולוגיות לא כתובות נבואות מפורשות על העתיד הקרוב. לרוב, אם יש נבואות הן לא גלויות אלא מועברות במסר אחר כמו בתנ"ך או כתבי קודש אחרים. אבל יש סיפורי מיתולוגיה על נביאים רבים שניבאו לאלים ולבני תמותה את העתיד הקרוב הספציפי שלהם. כמו למשל אלות הגורל במיתולוגיה היוונית.

תודה על התשובה ...

מה הכוונה " במסר אחר כמו בתנ"ך " ? בתנ"ך למיטב ידיעתי ישנן נבואות על גלות עם ישראל וכדומה , איך רק בתנ"ך ישנן נבואות מסוג זה ולא בכתבים אחרים , זה תופעה תמוהה בעיני ואשמח לשמוע את דעתך .

5 0 6

New member
אף-אחד לא אמר שרק בתנ"ך יש נבואות

כאלה. יש אנשים שמוצאים בתנ"ך כל-מיני מסרים "מוחבאים", אבל לדעתי אלה סתם שטויות.

וזה פרט מידע מעניין:

הידעת שבעקבות שבעזרת שימוש באותו סיגנון חיפוש מתימטי שבו משתמשים "חכמי הקבלה" - אפשר למצוא נבואות גם ברומן "מובי דיק" - וזה בדוק.

Poseidon16

New member
בתנך יש צופן שמגלה את העתיד

זה מין תפזורת שבה כתובים משפטים לגבי העתיד, יותר נכון להגיד שזה נמצא בקבלה אבל זה אותו הסיפור בקצר. דוגמא לכך קראתי ספר שספרו על דברים אל טבעיים כמו המפלצת נסי מסקוטלנד או חייזירים אז חלק מהספר היה מופנה לגילוי עתיד ושם ברו על זה והביאו לדוגמא את רצח רבין וכשבתמונה הראו את העקיפו בתפזורת היה כתוב משהו כזה:"גיבור ישראל יומת - יצחק רבין" אני בטוח שהיה משהו שונה שם אבל משעות הה לגמרי.

טיטניה

New member
איך "מפענחים" את צופני התנ"ך

לא רק שאין כזה דבר נבועות מפורשות אין כזה דבר נבועות בצפנים. השיטה לקריאת נבועות בתנ"ך היא לפתוח אותו בעמוד מסויים ולנסות להתחיל לקרוא בכל צורה מוזרה שהיא(!) כל מילה שלישית, באלכסון,כל הברה חמישית בשורה שביעית...(?!) או בקיצור אם תשתמש בשיטה הזו כדי לנסות למצוא נבועות אני מבטיחה לך שתצליח למצוא נבועה גם ב"פינוקי הולך לגן" .ככה שלא כדאי להסתמך על נבועות תנ"כיות הלוואי והיה אפשר...

Poseidon16

New member
תקראי את ההודעה שלי שוה

אמרתי שזה בקבלה ולא בתנך אבל מה זה משנה בכלל?? הכל הוא זיוף אחד גדול ופופולרי בצורה בדהימה ובקשר לתפזורת זה בדוק והמורה שלי לתושבע(תורה שבעל פה) אמר שיש דבר כזה אבל רק האלה שהגיעו לדרגת סוד(הדרגה הכי גבוה בקבלה) ידעים איך להשתמש בה אבל בזמנינו אין אף אחד שהגיע לרמה כזאת. בקיצור אנשים אל תאמינו בבולשיט הזה תאמינו בעצמכם וכך תצליחו בעתיד ולא צריך שום דבר שיפחיד אותכם לגבי עתיד כמו ספר מטומטם שבטח אחד כתב כמו ספר היסטוריה או ספר אגדות והמפגרים המקומים הפכו אותו למקור אמונה.

5 0 6

New member
אני ממליץ לא לקטול ככה את התנ"ך.

יש אנשים שייפגעו מזה...

בלי אמוציות.

התנ"ך הוא אנתולוגיה מעניינת של ספרות עתיקה: הוא מכיל בתוכו אגדות, מיתוסים, שירים, חוקים וגם מעט עובדות היסטוריות. רק מעט. הקובץ עצמו חובר יחדיו לספר היכנשהו בתקופת הבית השני - ולכן ללא ספק הוא מסמך עתיק יקר ערך. באשר לפשנויות המרובות מדי שניתנו לו, והשימוש הציני שעשו בו דתות כמו הנצרות והיהדות - הרי אין הדבר אומר כי הספר זיוף. בדיוק כמו שספר הניבולונגים הגרמני אינו זיוף, ו"אוידיפוס המלך" אינו זיוף - כל אלה, ביחד עם התנ"ך, הם פשוט טקסטים של מיתולגיה.

Dia Leoghann

New member
אני מסכים עם הכחלחל

עד כמה שאני מבין מיתולוגיות (אולי אני טועה..), הן מסבירות את ההווה, את המצב הקיים, ולא מתיימרות לנבא את העתיד. ישנן מיתוסים על נבואות לעתיד (כמו נבואת הפיתיה מדלפי על נפילתה מגדולתה, או נבואת הדרואיד קתבאד על בוא הנצרות) אך לדעתי הם נכתבו אחרי שהנבואות כבר התגשמו...

היהדות מנבאת את מה שיקרה כך שזה

נשמע כמעט כאילו זה כבר קרה - עד כדי כך מפורט.

זה אלמנטרי,

*נבואות אחרית הימים בתנ"ך. *נבואות אחרית הימים בקבלה(שבהן אף נתונים פרטים על מספר הקיסרויות שיתקיימו עד ל"אימפריית הרשע" האחרונה, אילו שבטים ימרדו בתחילה, אילו יצטרפו, כמה משיחים יבואו ומאיזה שבטים, איך יקראו להם, מי מהם ימות ומי ימלוך...) *מלחמת בני אור בבני חושך.

5 0 6

New member
אה, בסדר. לא חשוב. לא הבנתי אותך.

חשבתי שאמרת שהיהדות ניבאה דברים שהתגשמו באמת

Dia Leoghann

New member
ספרות הנביאים

ספרות הנביאים היא ספרות נבואה ולא ספרות מיתולוגית

סקיפי

New member
למה כל כך רחוק?

ירמיהו, זכריה, אחיה השילוני,מיכה בן ימלה... כולם מנבאים לטווח קצר - וצודקים.

או...

שכאשר בחרו איזה ספרים לחתום בתנ"ך ואילו לא, בחרו את אלה שנראה שהנבואות בהם התגשמו. נקודה למחשבה.

double O S

New member
יש את נוסטרדמוס../images/Emo3.gif../images/Emo96.gif

שלא קשור למיתולוגיה אבל הוא סתם ניבא המון דברים

למעלה