משהו משעשע..

yetush

New member
משהו משעשע..

פורום השרדות אמור להיות פורום מעריצי התוכנית או לפחות דיבורים ענינים על התוכנית, אבל ממעבר על כל השרשורים פה רק רואים קיטורים ותלונות (מוצדקות ככל שיהיו ואני ואכן תומך בהם) על התוכנית, על ההפקה, על המתמודדים וכו' לאף אחד אין דבר טוב להגיד, זה מדהים באף פורום לא נתקלתי בכ"כ התנגדות למה שהפורום אמור לייצג.. אפילו המנהלים (מתנצל אם אני מעביר בקורת או שיוצא מזה) נגד כמה דברים שקורים בתוכנית.. האם הפורום מייצג את השרדות? או שאולי צריך לשנות את שמו לפורום "מתנגדי השרדות הישראלית"? סתם תמיהה יום טוב ואל תתעצבנו ממני..

קרה דבר מוזר: ההפקה היא המתנגדת של התוכנית

הפורום בעד הפורמט המקורי של התוכנית "הישרדות"! לא בעד המניפולציות שההפקה הישראלית מרשה לעצמה לעולל. מי שבמעשיהם מייצגים את ההתנגדות להישרדות - אלו אנשי ההפקה הישראלית.

אבו זקן

New member
חסידים ומתנגדים

הכותבים הפורום הם המכורים לתוכנית. דוקא בגלל זה התרגילים המעצבנים של ההפקה מעלים לנו את הסעיף, אחרת היינו פשוט עוברים לראות משהו אחר או (תחזיק חזק) לקרוא איזה ספר.

יש לי משהו טוב להגיד../images/Emo13.gif

הנופים - משהו משהו. עכשיו ברצינות, הבעיה שהשרדות הישראלי אמור לשקף את השרדות האמריקאי, והכעס הוא על ההרס.

Jen74

New member
לא בטוח שזה נכון

אני לא בטוחה שזאת הכוונה כשקונים פורמט של תוכנית קיימת. לא בטוח שמוכר הפורמט מצפה שידבקו אחד לאחד בפורמט שלו. אני גם חושבת שזה בלתי אפשרי לעשות את הפורמט אחד לאחד כאשר האמריקאים הם שונים בתכלית מהישראלים. התרבות שונה למרות הרצון העז שלנו להיות מערביים, אמריקאיים. המנטליות היא שונה לחלוטין. שמו קבוצת ישראלים שככל הנראה רובם או כולם יוצאי צבא, מה שאין בתרבות האמריקאית. שמו קבוצת ישראלים יהודים, גם אם לא דתיים, חלקם בכל זאת שומרי מסורת ומנסים לשמור על צביון יהודי לאורך התוכנית וגם זה דבר שלא קיים בתרבות האמריקאית. יש יוצאי צבא בארה"ב ויש יהודים אבל הם בגדר מיעוט. אני בטוחה שאחרי העונה הראשונה של השרדות הישראלית ובעקבות התלונות וההודעות כאן בפורום ההפקה הבאה של הישרדות העונה השנייה תיקח לתשומת ליבה את כל ההערות ותעשה אחד משני דברים: 1. תשנה בהתאם לטעם הקהל הישראלי שרוצה לדבוק בפורמט המקורי. 2. תשים פס אחד גדול ותמשיך בקו שהתחילה איתו בעונה הראשונה.

LiRs Lullaby

New member
מה זאת אומרת?

כל העניין בקניית פורמט הוא שאתה משתמש בפורמט הזה כמו שהוא. אם כוכב נולד הייתה אחד לאחד אמריקן איידול אזי הם היו צריכים לקנות את הפורמט. אבל הם משנים דברים קטנים כדי להימנע מתביעה. מה הקשר לישראלים ואמריקאים לא הבנתי - בחירה באנשים שונים עם מנטליות שונה מייצגת בחירה של פורמט? הם קנו אותה והם צריכים לעמוד בה. אחרת למה הם משלמים עליה? בשביל המותג "הישרדות"? שיעשו תכנית "סוף הדרך בג'ונגל" - זה על אותו העיקרון, החזק מנצח.

Jen74

New member
לא קראתי את החוזה שנחתם

בין יוצר הסידרה לבין ההפקה שרכשה את הזכויות לפורמט אז אני לא יכולה להגיד בביטחון מלא שהם מחוייבים לעמוד בפורמט אחד לאחד. לגבי המוטו של הישרדות: החזק מנצח. לא ראיתי את התוכניות של הישרדות האמריקאיות ולכן לא יודעת עם באמת החזקים הם ששרדו וזכו אבל ממה שאני קוראת ושומעת, זה לא בהכרח נכון ולא תמיד החזק מנצח, לפעמים הפיקח והתחמן מנצח.

LiRs Lullaby

New member
גם אני לא ../images/Emo3.gif

וגם לא דיברתי על החוזה הספציפי בין הישראלים לאמריקאים - כבר נאמר שהם "ישנו אותו כדי להתאים לישראלים". לי אישית לא ברור מה מבין הדברים שיש באמריקאי צריך לשנות כדי להתאים לאופי הישראלי. חשבתי שאולי הכוונה לשמירת כשרות או לא יודעת מה. התברר שהכוונה היא כנראה העמסת טוויסטים ומריחת הפרקים בראיונות אישיים כדי שיהיה גם מלא אקשן וגם מרגש. למה נתלית דווקא על המשפט "החזק מנצח"? זה לא מחויב מציאות, רק הבאתי לדוגמא פורמט של משחק שדומה להישרדות (אנשים שעוברים משימות בשטח, רוצים להגיע לפרס, יש טוויסטים בעלילה וכו') כדי להסביר למה פורמט מסויים הופך אותו למה שהוא, ולמה אי עמידה בכללי הפורמט הופכת אותו לסתם משחק דומה.

אבל על זה כל הכעס

לא בדיוק נותנים צ'אנס למתמודדים להביע את דעתם. בזה שההפקה לוקחת קולות של מתמודדים, השורד האחרון הוא בהחלט ההפקה. ואני מאוד ממליצה לך לראות את המקורי, אולי תצליחי להבין את הזעם שלנו.

Jen74

New member
ניסיתי לעקוב אחרי העונות האמריקאיות

אבל זה לא כל כך מדבר אליי. את הההפקה הישראלית אני רואה בגלל המתמודדים שדוברים עברית (למרות שאני מבינה אנגלית ודוברת אנגלית שוטפת) ועצם העובדה שמדובר בהפקה ישראלית זה עניין אותי לראות. זה בסך הכל תוכנית טלוויזיה וככה אני מתייחסת לזה ולא לוקחת ללב כל מה שקורה שם. לדעתי אנשים הוציאו את העניין מכל פרופורציה ואם לא מוצא חן בעיני אנשים מסוימים התנהלות התוכנית שפשוט יפסיקו לצפות במקום לכתוב בכל מקום כמה שזה לא בסדר ושיפסיקו לכתוב עצומות ולהחתים עליהן. עצם העובדה שמדברים על הישרדות עוד ועוד בכל מקום רק מוסיף לתוכנית ולא גורע כי עובדה שזה גורם לאנשים להמשיך לצפות עד כמה ההפקה ממשיכה להתערב ומי הפעם ינצח ואם זה מבויים. אם תפסיקו לצפות בתוכנית, תפסיקו לכתוב על התוכנית ותפסיקו להתייחס אליה כל כך, רק אז תגרמו להפקה להבין את הטעות שהיא עשתה ועדיין עושה גם מבחינת המשחק וגם מבחינת העריכה.

תראי, אני עם לירז בקטע הזה

הם קנו את הפורמט של השרדות המקורי, ובעקבות כך הגיעו כל מעריצי הסדרה. אני מבינה שמי שלא ראה את המקורי, רואה את זה כסדרה/טלנובלה רגילה וכמובן שלא יכעס או יבין על מה הרעש. אבל עקב כל השינויים וההתערבות שהם ביצעו מן הראוי שהיו נותנים לזה שם מקורי, ("סוף הדרך בג'ונגל") בלי לבזבז כסף על זכיון השם, ואני בטוחה שאף אחד לא היה כועס. אם זה היה כך, אנחנו היינו עושים השוואות, אתם הייתם אומרים לנו "זה לא אותה סדרה תפסיקו להשוות" ואז היינו סותמים את הפה. עקב אותו שם ואותה הבטחה שנקנתה עם השם, אני לא מסוגלת לסתום את הפה.

Jen74

New member
מי שקורא את כל ההודעות יודע שזה לא נכון

נכון שמרבית ההודעות הן טענות שונות ומשונות כנגד הפקת התוכנית אבל אם תקראו טוב תראו שיש כאן אנשים שכבר נמאס להם מכל הבכיינים שלא אוהבים את התנהלות התוכנית אבל כן אוהבים את הפורמט עצמו. אני בטוחה שאם הייתה פחות התערבות של ההפקה התוכנית הייתה הרבה יותר מעניינת כי הדברים היו קורים מאליהם. ובכל זאת, למרות התערבות ההפקה יש אנשים שכן ממשיכים לראות את התוכנית כמו שהיא וגם נהנים ממנה. אני נהניתי מהתוכנית עד שהגיעו לפרק הכפול של 120 דקות כי באותו יום שודרה התוכנית 1 נגד 100 עם יואב קוטנר שעניינה אותי קצת יותר אבל גם אז בפרסומות זפזפתי להישרדות וכשקוטנר סיים את התור שלו עברתי לצפות בצפייה מלאה בהישרדות. בימי רביעי אני צופה בהישרדות בגלל שנמאס לי מכלבוטק ובמוצ"ש אני שוב מזפזפת לי בפרסומות של הישרדות וחוזרת לתוכנית כשהם חוזרים מפרסומות. בסך הכל הכללי - אני מאוד אוהבת לצפות בהשרדות הישראלית.
אני כבר מחכה לראות מי המשוגעים שיתקבלו לעונה השנייה.

שאפולי

New member
מכור.

ומה אתם אומרים על זה כשבאמצע המשימה אין לנועם יותר משקולות על הרגליים?

Paranoid Eyes

New member
אנשים עמריצים את התוכנית

אבל מזועזעים מכמות הגועל נפש שהולך שם.. והדבר הבא שנגלה בפנינו זה שלנועם אין משקולות! קיבנימיאט... אי אפשר לתבוע את ערוץ 10 על דברים כאלה?? על מרמה או משהו? חחחחחחחח

סלח לי,

זה פורום הישרדות. הישרדות לכל דבר...לטוב או לרע. חלק מהרע, זה ביקורות, שלעיתים גם בונות לקראת העונה השנייה [בתחשבות שחלק מהקאסט קורא פה]. פורום לא רק נועד להיות אובססי לדן הנחש או להישרדות בפרט. ושוב, מנהלים לא חייבים בגלל שהם כחולים, הם חייבים להיות אובססים לתוכנית ולשכנע אנשים לצפות בתוכנית. המנהלים רואים גם פאקים בתוכנית ומעירים. הם לא מחויבים לתמוך בתוכנית בגלל שהם מנהלים. יש דיבורים על התוכנית, שירשור פרק. ואם אין משהו שקשור לתוכנית הוא נכנס לאוף.

מסויאס

New member
אנשים לא עיוורים אנשים קלטו מה הולך מאחורי

הקלעים אתה מבין אז כולם מתחילים לתקוף כי מה נשאר עוד לעשות ?

למעלה