משהו משעשע (וגם עצוב)

regi n

New member
משהו משעשע (וגם עצוב)

אתמול שמעתי את הבן שלי מסביר לחבר שלו מה זה הפרעת קשב וריכוז. אני מקווה שאני מצטטת נכון: "בשביל לראות מה כתוב על הלוח אתה צריך משקפיים, נכון? אז אני צריך תרופה שקוראים לה ריטלין, זה כדור כזה בצורת גליל (קונצרטה) שאני בולע עם דבש ואז אני יכול לקרוא הכל בלי להתבלבל." חמוד, לא? הוא בסה"כ בן 7.

דליה.ד

New member
פשוט מקסים!../images/Emo24.gif

הבת שלי, אף היא בת 7, אמרה למורה בצהריים כשהיא אמורה לקבל חצי כדור תוספת: אני צריכה כדור שלם כי עם חצי אני לא מצליחה להתעלם!" (מהרעשים סביב...) גאונים שלנו!

עינת12

New member
באיזו אופנים נפלאים הם מגדירים

את השימוש בתרופה ומה היא עושה להם. ועוד משהו: ילדה שבסביבות גיל 7 התחילה לקחת ריטלין, ואומרות לאמא שלה: "אמא אני שומעת את הציוץ של הציפורים אבל זה לא מפריע לי!"

והבן שלי אומר..

יש לי חלק בראש שהלך לאיבוד והכדור מוצא אותו ומחזיר אותו ואם הוא מתנהג לא יפה בלי הכדור אז הוא אומר: הכול בגלל הכדור הוא לא מוצא את החלק שחסר ובגלל זה אני מתנהג ככה..אני לא אשם..כאלה קטנים וכבר צריכים להסביר..

zivadina

New member
רק משמח לקרוא הסבר תמציתי כזה

זה מראה שהילד רואה בהפרעת הקשב ובטיפול בה חלק טבעי מן החיים שלו, והכי חשוב, זה מראה שהוא מקבל את עצמו ככזה. זאת התחלה נהדרת להמראה שלו בהמשך. יישר כח!

ילד חכם ומתוק.

מקווה שהבן שלי, בן 6 כמעט, גם יבין למה הוא לוקח את הרטלין, כי הוא לא ממש שש לקחת אותו בנתיים.

הבן שלי שותה לבד מגיל 5

אני שמה לו את הכדור ליד השוקו בבוקר, אני אפילו לא מסתכלת הוא שותה אותו לבד, נשמה טהורה קטנה, לראות ילדים קטנים כאלה שותים כדורים..במה חטאו הקטנים האלו שזה מגיע להם? נסתרות דרכי האל

והילד שלי ...

כבר שולט בכל העיניינים השבוע הייתי אצל השכנה שיש לה גם ילד עם ADHD שהיה בהתקפת זעם אז הוא פנה לאמא ואמר לה "אני חושב שאת צריכה להגדיל לו את הכדור לשניים כי שאני עם הכדור אני רגוע

אנחנו כבר פיתחנו הומור "ריטליני"..

היום בבוקר היא לקחה את הכדור אבל זה היה יום קל שהיא בד"כ לא לוקחת בימי חמישי אז ביקשתי ממנה להקיא אותו
...

למעלה