משהו מצחיק!!!

ווינגז

New member
משהו מצחיק!!!

עשיתי תחקיר-לא מאוד מושקע-אבל חמוד מאוד!!! היום, בדרך לסוסים, שמו פרסומת של זוגלובקברדיו.... זה הולך ככה: זוגלובק מה זוגלובק מה.... היום למדנו בערבית בשיעור משהו, ובאמצע השיעור המורה אמרה שנוסיף ל"מילון" שלנו את המילה "מה" כמילה לא! (יש עוד מילה שפירושה לא אבל זה גם...) אז הפרסומת של זוגלובק עכשיו הרבה יותר חביבה עליי בגלל שעכשיו זה הולך ככה: "זוגלובק-לא זוגלובק-לא" מה דעתכם? שימו לב גם מאמא עוף:לא, לא עוף מגניב נכון?

tali_le

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

איך משתלבת הטבעונות/צמחונות שלך עם רכיבה על סוסים? טלי

היא

היא נותנת להם לאכול רק עשב...

אם אני זוכר חצאי דיונים קודמים בנוש

א, די עלית עכשיו על חבית נפץ. *אוטם את האוזניים*

Neta558

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לשעשוע שלנו, הרעיון מאד נחמד. אבל בואו נזכור שלא להפריז ופתאום להפוך את הפרסומת לחביבה... הפרסומת היא פרסומת לבשר, ואין בה מסר סמוי נגד המוצר. במקרה יצא שנפלו על מילה שהפירוש שלה בערבית הוא "לא". רוב האנשים לא יודעים את זה, רוב אלה שיודעים את זה לא מייחסים לזה חשיבות. בקיצור, מלבד שעשוע שלנו, זה לא משנה שום דבר לגבי הפרסומת...

ווינגז

New member
ברור שלא....

אבל זה עדיין נחמד לדעת את זה... ובקשר לשאלה על הרכיבה: הסוסים נולדו בחווה ולא מכירים דרך שונה לחיות... אני גם מסרבת להבהיל את הסוסים עם שוט-ואני לא מרביצה להם... הסוסים מקבלים יחס חם ואוהב, שלא כמו בגן חיות... הם חיים כעדר-זאת אומרת שכמעט כל יום מנהל החווה משחרר אותם בעדר ונותן להם לעשות מה שהם רוצים-להתפרע,לרוץ,לריב וכו' מקווה שעניתי,יעל

TimBuck2

New member
סוסים רבותיי

להגיד שסוסים נולדו בחווה ולא מכירים דרך שונה לחיות זה כמו לומר שדגים נולדו בבריכה, עגלים בכלוב ואפרוחים בשקית זבל... אם את רוצה לרכב, תמצאי תירוץ יותר טוב. כנ"ל גם לגבי "לא להרביץ להם עם שוט" או "לתת להם לרוץ חופשי בין שתיים לארבע" (ביצי חופש מישהו?) תכל'ס אני חושבת שסוסים לרוב נהנים (נהנים?) יותר מפרות עם מכשירים בעטינים, אבל הטיעוני נגד שלך דורשים שיפור...

Gal-Mo0D

New member
אז הילדים שנולדו לעבדות בקוריאה

גם רגילים לזה ? הם בטח גם משתובבים כמה דקות ביום ואחרי זה חוזרים לעבודה.

Neta558

New member
הטיעון שלך הוא בעייתי...

את אומרת שהסוסים נולדו בחווה ולא מכירים משהו אחר. זה מזכיר לי את הטיעון הנפוץ ש"הפרה כבר מתה, למה לא לאכול אותה?". אבל זה מגעל, ואנחנו חלק ממנו. כל עוד נמשיך לאכול פרות, ימשיכו להרוג אותן כדי שנאכל אותן. כל עוד יהיו אנשים שירכבו על סוסים, ימשיכו לגדל אותם בחוות, להתקין להם פרסות, לקשור עליהם אוכפים, להרכיב עליהם אנשים וכו'... והאמת, יש לי פחות בעיה עם החווה עצמה (כי אני מניחה שיש גם חוות טובות יותר, וסוגית חיות המחמד בהחלט רלוונטית בדיון הזה), אבל לא מפריע לך כל ענין הפרסות\אוכף\רכיבה וכו'? נטע

הרכיבה אינה בהכרח בעייתית...

את בוודאי מקבלת את זה שגם לסוסים יש רצונות ולעיתים הם ישמחו לדהור עם מישהו על הגב שלהם. (היי! אני אף פעם לא סחבתי אותך על הגב!!!) לי אישית יצא לראות אדם אשר במשך כחצי שעה ליטף והרגיע סוס אשר זר לו(ללא שוט, ללא אוכף) עד אשר הסוס התכופף לקראתו, הוא עלה עליו, והם רכבו כאשר את ההוראות לסוס (ימינה\ שמאלה\ עצור\ הגבר מהירות) הוא נתן פשוט בעזרת תנועות קלות של הגוף. אני אישית סבור שאין כאן שום הפרה של זב"ח. אני בספק אבל אם זה המצב בחווה

סולדאד

New member
שמתי ל../images/Emo23.gifב לזה גם אצלי

וזה נורא יפה, שתמיד ב"הסברה" אנחנו מדברים כקולקטיב גם כשאנחנו רוצים להגיד "אתם"ת "הם" ביחס לקרניבורים. מאוד קומוניסטי

Gal-Mo0D

New member
כמו שכבר אמרתי תמיד

איך משתלבת רכיבה על סוסים ופעילות למען זכויות לבעלי חיים ?

ווינגז

New member
הסוסים לא מסתובבים

כמה דקות ביום ואחרי זה חוזרים לעבודה-משחררים אותם אחרי שגומרים עם העבודה ולא רק לכמה דקות-אלא לכמה שעות טובות (5-6) אני אוהבת את הסוסים שלי ובחיים ייתן שמשהו ייפגע בהם. הסוסים שלי רצים אליי כל פעם שהם רואים אותי. בכל מקרה לא אמרתי שהסוסים נהנים-אלא שהם לא סובלים, ויש הבדל!

סוגייה בעייתית

משני הצדדים. יש כאן שני היבטים - * ההיבט של כליאת הסוסים באורווה (/חווה) * ההיבט של רכיבה על סוסים. לגבי הראשון כבר נתת הסברים. מה עוד - שמי שהם לא מספקים אותו, יהיה לו גם בעיה עם חיות מחמד... יכולים לטעון כנגדי (ובצדק) שאני כולא כלבה אצלי בדירה בניגוד לרצונה, למשל. ההיבט השני קצת יותר בעייתי... קצת קשה להאמין שסוסייך האהובים נהנים מעצם זה שמישהו יושב להם על הגב, אחרי שהוא עטף אותם באוכף (שאגב - לא עשוי מעור
) ודחף להם חתיכת מתכת לפה. אם תגידי לי שהסוסים לא מיועדים לרכיבה, ושאת מטיילת עם הסוס שלך (בהליכה - לצידו) מידי יום, להנאת שניכם - אחלה... אבל אם לא...

../images/Emo32.gif למה *לא* צריך לכתוב ל"ת

ראשי-התיבות ל"ת (ללא תוכן) מתווספות בפורומים רבים אוטומטית להודעות בהן אין תוכן להודעה (אלא רק כותרת), כדי לחסוך מהקוראים את פתיחתן. בפורומים של תפוז
, הודעות חסרות תוכן מסומנות במעגל במקום בעיגול. כך שאין צורך להוסיף ל"ת בכותרת. יישר כוח.

למעלה