משהו מענין...

G.O.D

New member
משהו מענין...

דוד שלי הוא ד"ר להסטוריה יהודית, הוא ממש לא דתי, אבל מתמצא ביהדות. הוא היה ועדיין הגורו שלי ביציאה בשאלה, בכל אופן, אני מדבר איתו על כל הנושא של הדת והממסד הדתי והחרדים. יצא לנו לדבר על המצב הכלכלי ועל הסחטנות החרדית, תראו מה הוא כתב לי בהקשר של הבעיות הכלכליות, והעובדה שמאשימים את החרדים. הוא כתב לי: "תמשיכו לחפש את הבעיות במקום הלא נכון והן תתגברנה כאותו מעין. הבעיה היא שטרסלר ועמירם סיון ופרנקל ודומיהם. ומי שרוצה טיעונים שיקרא את כספי בהארץ ומאמרים שלו יש באתר יסוד וכמובן באתר הארץ. הבעיה היא לא הדוסים, עד כמה שהם מעצבנים. והם מה זה מעצבנים. אבל הם לא מרוויחים 30000 שקל ליום, כמו הבכיר סיוון. ולא פלא ששטרסלר מתעסק בדוסים כדי שהוא לא יצטרך להתעסק בשלושים אלף היומיים של סיוון ודומיו. האם הדוסים אחראים לכך שאף אחד לא יודע כלום על רווחי ההון בארץ המטורפת הזו? האם הדוסים הם אלו שקונים בכיכר המדינה מזוודה בעשרת אלפים שקל? לא. ולכן הם לא הבעיה" דעתכם? , G.O.D.

נכון בחלקו, אבל שטחי

קראתי את מאמריו של אריה כספי בעיון רב. הוא טוען שההשקעה הכוללת במגזר החרדי קטנה יותר מאשר במגזר הממלכתי וזאת בעיקר משום שהם לא לומדים באוניברסיטה. דא עקא שזאת ראיה צרה כי צריך להחשיב את החלק היחסי שמושקע בהשכלה הגבוהה של החילוניים והדתיים לצורך מתן שירות לחברה החרדית, שהרי הם נהנים משירותי בריאות, תחבורה הנדסה, מיחשוב וכד´ מבלי שהם עוסקים בזה. יתר על כן, כבר ועדת נאמן שבראשה ישב יעקב נאמן שהוא אדם דתי, פסקה שההשקעה פר ילד במגזר החרדי גבוהה בעשרות אחוזים מזו של המגזר הממלכתי, וזאת בגלל הכיתות הקטנות יותר ובעיקר בגלל שעות הלימוד הרבות. כספי צודק בטענתו שהכותרות טענו כאילו החרדים השיגו יותר השנה בעוד שבפועל הם רק שמרו על הקיים. עם זאת הוא בעצמו מודה שלעומת זאת בשאר המגזרים היה צמצום של כ - 3% אחוזים.כספי מודה שהבעיה האמיתית היא העובדה שהם לא עובדים ואנו מפרנסים אותם. נתון נוסף שכספי לא ציין הוא העובדה שאנו מממנים את קצבאות הילדים וההנחות השונות של החרדים . לפי נתוניו של עיתונאי הארץ,שחר אילן משפחה חרדית עם 10 ילדים מקבלת סיבסוד ישיר ועקיף בסך 11,500 ש"ח!!!!!!!! זהו אבסורד. אני למשל משלם למעלה מ -7,000 ש"ח מיסים מהמשכורת וזה לא מספיק לפרנס משפחה אחת כזו.אגב, אותם עשירים המקבלים משכורות עתק שללא ספק אינן מוצדקות, מפרנסים הרבה מאד פרזיטים. עמירם סיון שמקבל את הסכום השערורייתי של 850,000 ש"ח בחודש משלם מתוך זה כ - 400,000 מיסים ( דהיינו מפרנס כ - 50 משפחות חרדיות ממוצעות שבהן 7.5 ילדים). עם כל זה ברור שגם אם המגזר החרדי יהפוך אט אט ליצרני (וזה יקרה כי אין להם ברירה) זה ישפר את מצב המשק אבל לא יפתור את בעיית הפערים האדירים בשכר ואת הדברים הדפוקים והמושחתים בכלכלה הישראלית

G.O.D

New member
תשובה לבני, ואתאיסט

מסכים לכל מילה. אן לי שום בעיה עם הנתונים והפרשנות. כפי שאמרתי החרדים מעצבנים ברמת התודעה וברמת "החומרה" [כלומר החומר...} שלהם. אבל אני מתעקש ואומר שהבעיה היא עם ההון הגדול, שיעקב נאמן הוא אחד ממגיניו. השיטה הקלה ביותר להגן על ההון זה פשוט לא לעסוק בו ולא לדעת עליו כלום. תעיפו מבט בספר של ביכלר ונין, "מרווחי מלחמה לדיבידנדים של שלום" ותבינו למה הכוונה בהון גדול. אחת השיטות המוצלחות ביותר של הקפיטליזם הגדול [שלא כולל אותכם ואותי, על 15 האלף ש"ח שאתם משתכרים או אפילו ה-20 אלף שמשתכר איש הייטק סביר] זה לדאוג שמגזרים שונים ובעיקר מתוך אלו של המעמד הבינוני, יהיו עסוקים בלהציץ זה לצלחתו של זה, כלומר הקפיטליזם הגדול [עמירם סיוון ושות] דואג שהחברה תהיה מסוכסכת נון סטופ, ואם אפשר שהחברה המסויימת [נגיד הישראלית] תהיה מסוכסכת עם חברות שכנות [נגיד הפלסטינאית]. ובעובדה, המורים מסוכסכים בינם לבין עצמם; המרצים הבכירים נגד הזוטרים; מנכלי עיריות נגד מנהלים בחברת החשמל; וכו וכו. ברור שענין קצבאות הילדים מרתיח, אבל שוב וכאמור הבעיה הגדולה היא דווקא באותם מרחבים ציבוריים שלגביהם אין בכלל נתונים!!! אף אחד לא בודק ולא חוקר בארץ את ההכנסות מהון, ולכן כמובן אי אפשר למסות אותם [כי אי אפשר למסות משהו שאתה לא יודע מהו...]. בקיצור, ביכלר וניצן, זה חומר בסיסי. אם אתם רוצים מקבץ של כחמישים עמודים שצילמתי מהספר, תנו לי כתובת רגילה ואשלח לכם בשמחה. עדיין לא סרקתי את הספר אבל יתכן וזה רעיון לא רע. הגיע הזמן שאנשים בארץ הזו יבינו מהיכן משתינים עליהם; מאיפה משתין הדג; ועד כמה מסריח הראש שלו. שלכם, G.O.D

לא צודק ../images/Emo31.gif

מכיון שכל אחד מהמרוויחים הגדולים האלו, תורם למשק המדינה, הן על ידי תשלום מיסים ישירים והן על ידי יצירת מקומות תעסוקה נוספים. הצבור החרדי לעומת זאת לא רק שאינו תורם, הוא עוד "עולה" למשק הון עתק. המרויחים הגדולים, מהווים מושא קנאה, ולכן גם אתגר ואמביציה לאחרים להתאמץ יותר ולהרוויח גם, ואילו החרדים יוצרים אווירה של בטלה. >כרגיל, אתאיסט יודע שלא כולם כאלה, ובכל זאת מכליל<

all

New member
אילו דיבר על המגזר הציבורי בלבד.

הייתי קונה את זה. אבל המגזר הפרטי??? מה פתעום? אתה רוצה את קלינטון נואם אצלך בסלון במשך חצי שעה? קלינטון רוצה בשביל זה 200000$? אתה מוכן לתת לו את זה? יש עסק! והינה קלינטון מרוויח אלפי דולרים בדקה! אבל אם במגזר הציבורי המשכורת הגבוהה ביותר הי 80000 ש"ח בחודש ולאחר המיסים זה יוצא 35000 ש"ח (לטייס ניסוי בתעשיה אוירית), זה לא סוף העולם. מאידך גם החרדים הם לא הבעיה המרכזית. הבעיה המרכזית היא שיש אלף ואחד סוגים של "מגיע לי" מלבד החרדים. נכים, מעוטי הכנסה, מובטלים, מרובי ילדים וכו´ וכו´. וכשכל אלף מגזרי ה-"מגיע לי" מצטרפים זה לזה מתקבלת תמונה עגומה. אני לא טוען שלא מגיע להם, אני טוען שמגיע להם אבל לא ממני. הרי לא אני הוא זה שדפק את הנשים שלהם ועשה אותם משפחות מרובות ילדים, לא אני עשיתי אותם לנכים ולא אני החזרתי אותם בתשובה. והמס שהממשלה קורעת ממני עבורם הוא אני.

קרין321

New member
מסכימה עם מחפשת דרך

זה שיש הרבה מושחטים במדינה מהדרג העליון לא עושה את החרדים פחות מושחטים בקטע של ביטוח לאומי וכו

all הפעם לכלכת!!!

"לא אני אשם שיש נכים, מובטלים וכו´ "-אתה צודק. אבל בתור חברה מתוקנת אנחנו חייבים לדאוג לאלו שאין להם כי מה הם אשמים??? החברה מורכבת מכאלה שיש להם וכאלה שאין להם, החלש עוזר לעני וככה. היום אתה בריא וחזק ולא חסר לך כךום, אבל מה יהיה ביום שתצא לפנסיה ותזדקק למימון תרופות מהמדינה? אני לא בטוחה שגם אז תהיה לך אותה דיעה... היום אתה נותן ומחר אתה מקבל. נכון, יש כאלה שרק מקבלים, זה לא הופך אותם לבסדר, אבל אל תנסה גם לגרום לנותנים להראות לא בסדר...
מיכלי

avidadon

New member
עוד נקודה

אני מסכים עם בני ואתאיסט, אבל חשוב להדגיש כי הציבור בחרדי פרזיטי באופן שיטתי, לעומת בכירים פה ושם שמספרם אפסי יחסית לציבור שלם שהוא 10 אחוז מהתושבים במדינה.. חוצמיזה כשמובר בדת, הויכוח הוא גם עקרוני כך שלשטרסלר יש סיבה מוצדקת להתעסק בדוסים גם מבחינה עקרונית. לא כך?

taxi555

New member
כולכם טועים ובגדול../images/Emo91.gif

למה דווקא אנחנו שחוזרים בשאלה מנסים להפיל הכל על הדוסים?????? לא... לא כולם סחטנים ולא כולם גנבים ודיי להכליל את כולם בכל דבר רע!!! החינוך החרדי הוא דיי זול יחסית לא מושקעים בו הרבה כסף והכיתות שם ברובם מעל 30 ילדים בכיתה וממוצע הצפיפות אצלהם היא פי שניים מאשר החינוך החרדי... ואם הם מביאים הרבה ילדים זה בעיה רק שלהם ולא שלכם לא שמעתי אותכם מקטרים על זה שגם הערבים מביאים הרבה ילדים וגם הם מקבלים קיצבאות ביטוח לאומי על כמות ילדים מוגברת!! ותנסו אתם לטפל ב10 ילדים ואחרי זה תדברו על סיבסוד אנחנו בקושי מביאים 2 ילדים וכלב וככה זה בכל מדינה נורמלית בעולם יותר ילדים יותר קיצבאות ולא משנה מאיזה רקע או לאום אתה!!!!!! ולפעמים נראה לי שאני בפורום של שונאי ישראל בגלל הדעות האלה שלכם. מה קרה לסבלנות ולליברליות שלנו החילונים? מה קרה להבנת האחר או השונה מאיתנו? חלק גדול מהציבור החרדי עובד ולומד {וללמד זה גם עבודה} אז קצת כבוד לדת שלנו למרות שאנחנו לא אוהבים הרבה דברים בה!!!!! ודרך אגב סחטנים!!!! כמות הכסף שהמדינה מסבסדת את האונברסיטאות ואת הבימה והקאמרי, וכל מיני דברים אחרים שהכנסת שלנו מאשרת לעצמה מידי יום ועוד כל מיני דברים שכל היפי נפש האלה שיודעים לרדת רק על דוסים שותקים!! אז קצת התחשבות והבנה או לפחות לא לדבר משנאת העבר שלנו ביי משה

לא הכל ולא משנאה.

אנחנו לא מפילים הכל על הדוסים, פשוט המאמר בעיתון היה על הסחטנות הדתית ולכן ההתייחסות הייתה לזה, אכן גם המגזר הערבי הוא נצלני, אלא שהם, הערבים, לא מסתירים את העובדה שהם נגד עם ישראל, והם כאן מחוסר ברירה, ולכן מבחינתם, כמה שאפשר להוציא יותר ולתת פחות - הרי זה משובח. החרדים, התנהגו כך בגלות, אנחנו נגד הפריץ הרשע, וחבל שהם סוחבים את המודל הזה גם לכאן כאשר העם היהודי הוא הפריץ שלהם.

חיקה

New member
יש נקודה אחת שהמגם מכניסים כסף

למדינה שבאים הרבה בחורים מחול זהמכניס תיירות ותרומות שבעקיפין...

חיקה

New member
אפילו שאני שונא אותם מאוד לכן אני

נמצא פה אותכם אני אוהב מאוד שלכמחיקה

ברוריה2

New member
בגלל שזה הפך לאידיאולוגיה

יתכן שאני חוזרת על חלק מהדברים שנכתבו וסליחה על הפרת זכויות יוצרים. בכל אופן, יש כמה נקודות שהופכות את הנושא החרדי לחמור בעיני בהשוואה לכל השאר וגם קצת התייחסות לכל השאר: 1.אין סתירה בין מאבק בסחטנות חרדית למאבק במיסוי רווחי הון. שני הנושאים בוערים. 2. מצד שני, לא כל אדם עשיר במדינה צריך להפוך למטרה לביקורת ושחיטה ציבורית. זה לגיטימי שבמדינה קפיטליסטית יש אנשים עשירים. במקרים של שחיתות צריך לטפל נקודתית. 3. הבעיה אצל החרדים היא שהם הפכו את מה שהיה מלכתחילה אילוץ מכל מיני סיבות (צבא וכו´) לאורח חיים שאותו הם מטפחים ומשמרים (ובשמרנות לשמה הם הרי אלופים). 4. מרב שהאילוץ הפך להרגל, גם האידיאולוגיה עבורו לא אחרה לבא. בעיניהם הם מרכז היקום וכל השאר נועדו לשרתם ולספק את צרכיהם משום שהם מגשימים רצון האל. לפעמים אני צופה ב"דיאלוגים" שמנסים לנהל איתם חילונים וזה היה מצחיק אם לא היה כ"כ עצוב. חילוני לא מבין שהם לא רואים אותו ממטר כיצור אנושי. יש שטיפת מח שיטתית של דה-הומניזציה כלפי מי שלא כמוהם ומכאן גם הגישה הפטרונית שנותנת להם לגיטימציה לנקוט בכל אמצעי אפשרי ובכל הדרכים הפתלתלות ביותר על מנת לקבל את המגיע להם. וזה לא קל לי לדבר כך כי מדובר באנשים שהם בשר מבשרי (אבא שלי הוא ראש כולל). אבל לעניות דעתי אין מנוס מלהלחם בתופעה כ"שיטה" ולא בצורה נקודתית כי הדבר הזה יבלע אותנו בסוף.

חי אדר

New member
לברוריה, מצטרף

השיטה של הסחטנות, הובאה לידי ביטוי מאוד חזק באחת מגליונות של עיתון ´יום יום´ של תנועת ש"ס. שם הובהר באר היטב, כי המגמה שרואים חנגד עיניהם חברי הכנסת של התנועה, הינה בדיוק כאותה פעולה שעשה בזמנו איש המוסד, אלי כהן. לטעמם, זוהי מטרת קודש להיכנס אל מעבי החיים הפולטיים, ולרוקן את הקופה על מנת להביא כסף למימון הישיבות. דבר מאוד מצמרר. בראותי זאת עומדים לנגדי דברי חז"ל " וכל תורה שאיםן עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון".

sharkyM

New member
מצטער אבל אני

בעד קפיטליזם טהור , מי שעובד שירוויח . מר סיוון הקשיש כשהיה בן 20 לא הרוויח משכורת כזאת. הוא בנה את עצמו והתקדם עד שהגיע למעמדו - כל הכבוד לו.זה שיש בנק שמוכן לשלם לו משכורות כאלה זה עניינו הפרטי בלבד. דעתי היא שאם החברה שאתה עומד בראשה מרוויחה - אתה זכאי למשכורות כגון אלו. >לוקח שלוק אוויר<

חי אדר

New member
אכן סחטנות

אם כי שטסלר, לא נחשב כמי שיש לו סימפטיה לחרדים אולם אין זה אומר שהדברים שלו אינם צודקים אישית, אני מאוד מקבל הרבה ממה שהוא כותב. ואני עוקב הרבה אחר מאמריו היפים.

למעלה