משהו מעניין

WILD DREAMER

New member
משהו מעניין

לפני כמה זמן נתקלתי בעיתון ישן וגיליתי שם כתבה מעניינת. מסתבר שלפני כמה עשרות שנים יצאה בישראל בפתאומיות, אבל בקצב התפשתותה של "צמרמורת" , סדרה די גדולה של ספרים בשם "סטאלג 16" (נראה לי 16). סטאלג היה באמת מחנה מעצר/עבודה איפה שהוא באירופה הנאצית. מה שעשו בסדרה זה הפכו את כל סיפורי שואה לסאדו מאזו עצבני. רוב הספרונים מדברים על קבוצת גברים אסירים ש"באים במגע" עם שומרות אריות סקסיות(שוט, מדים, מיני, מגפיים וכל מה שצריך). עם ציורים. בסוף הם מצליחים להמלט, לפעמים משאירים אחריהם גופות. הסידרה נעלמה באותה מהירות בה הופיע, בגלל הביקורת שהציפה אותה, והיום אפילו הוותיקים לא זוכרים אותה, או שלא רוצים לזכור. נחמד לנסות ספר כזה, למרות שאני ממש לא תומך במה שהם עשו משואה, אבל עכשיו אני כבר אומר החיפוש ברשת לא נתן לי כלום. אולי אתם תצליחו יותר.

שמעתי על זה

אבל בעיקר מה ששמעתי היה שנורא קשה עד בלתי אפשרי להשיג את זה. הלוואי יכולתי לעזור. נסה לפרסם הודעות בכל פורום אפשרי ולדעתי אם תסכים להתפשר על העתקים (צילומים או משהו) אולי מישהו יהיה נדיב דיו לעזור לך.

or13

New member
קראתי וזה לא מה שאתה חושב

לא היה בזה כל קשר לשואה הייתה סדרת ספרונים (כמה עשרות) תמיד דובר במחנה שבויים של חיילים או טיסים עם שומרות סדיסטיות ומורעבות מינית אבל זה ממש לא היה סאדו מאזו אלא משהו מאד "צמחוני" במושגים של היום. ממש לא שווה חיפוש .

cruise

New member
מה זה בכלל ועל מה זה היה

הסטאלאגים, ברובם דיברו על מחנות שבויים במלחמת העולם השניה, בדרך כלל כאשר נשים גרמניות הובאו להיות שומרות במחנות מהתרוץ של גברים צריך לשחרר לחזית. לא היה שם BDSM בכלל, אלא סאדיזם טהור ורע. האקטים כללו התעללות מינית, חיות שקרעו איברים ועוד. דוגמא של משפט: היא עמדה וצחקה כאשר כלב הזאב שלה קרע את איברו בתאווה, הרי חשוב יותר שלכלב יהיה מה לאכול" היו מיעוט של ספרי סטאלאג שבהם גברים התעללו בנשים, שוב סאדיזם נטו. והיה אחד או שניים שדיברו במפורש על מחנה ריכוז של יהודים. אין בין הסטאלאגים לBDSצ שום קשר, ומי שדווקא רוצה שיחפש בחנויות ספרים משומשים, יש עותקים בודדים שמסתובבים. לטעמי כל הסדרה היא תת רמה הן מבחינה אנושית והן כפנטזיה, אבל סביר שבני נוער דאז קיבלו ריגוש מיני ממנה.

אייבורי

New member
סטירה או סתירה

אם זה סאדיסם טהור הרי בדסמ למיטב זכרוני מכיל סאדיזם כחלק מר"ת

cruise

New member
מהו BDSM

ראשי התיבות של BDSM כוללים בעצם 6 דברים שונים, לפחות Bondage Dominance Displine Submission Sadism Masochism כל אחד לוקח את מה שהוא רוצה מתוך השישה, ואפילו מוסיף עוד דברים. אבל לעולם לא יהיה סאדיזם טהור חלק מה-BDSM, שכן בסאדיזם טהור יש רק צד אחד שמספק את עצמו, ואילו הצד השני אינו משתתף מרצון. בכל מקום שבו יש משתתף מרצון מהצד השני, יש לפחות עוד מוטיב אחד. בנוסף, יש הסכמהנ רחבה מאד שלא יתכן BDSM במשמעות שאנו רואים אותה ללא השילוש הקדוש - SSC. Safe Sane Concentual ובעברית - בטוח שפוי ובהסכמה. יש חילוקי דיעות לא מעטים לגבי שפוי ובטח לגבי בטוח, אבל לגבי הסכמה נראה לי שאין כלל חילוקי דיעות. ולכן כל ניסיון להכניס סאדיזם טהור לתוך מסגרת ה-BDSM הינו ניסיון נואל שנובע או מבורות או ניסיון להוקיע את העוסקים בו. (הכוונה לא אליך או למי ששואל כדי להבין אלא לדבי מי שעושה את בכוונה) נכתב כבר הרבה על המשמעות, מדוע השילוש הזה, משמעותו ועוד, ואם תרצו אתן לינקים לדיונים שהיו ושנאמר בהם כבר הרבה, אבל מן הסתם לא נאמר הכל (כל עוד יהיו בני-אדם יהיה עוד מה להוסיף והדגש על בני-אדם).

אייבורי

New member
מקבל

מאחר ולא קראתי את הספרות הנ"ל נקבל את טענתך שיש שם תיאור של סאדיזם טהור שהוא אינו חלק בודד בבדס"מ

"סטאלג 13" לא 16 ...

זה הספר הכי מפורסם מהסדרה של הסטאלגים, יש כמה עשרות ספרים כאלה, סדרה שלמה של ספרים בנוסח קומיקסי שיצאו בתחילת שנות השישים כשנושא השואה בישראל היה ממש טאבו (ד"א, אף מומחה לא יודה בזה, אבל יש המון אנשים שטוענים שככה ניפתח הנושא ..). זה לא ממש סדרה, כל ספר נכתב ע"י אדם שונה ששמו היה כמובן - בדוי (עד היום לא ממש יודעים מי בדיוק היו האנשים שכתבו אותם), הם עסקו במחנות שבויים בזמן מלחמת העולם השנייה (רובם יהודים אבל גם סובייטים, ומין הסתם - כל מי שסבל מהנאצים באותה תקופה) רוב הסטאלגים מספרים על סוהרות (לרוב בי סקסואליות או לסביות) סדיסטיות בטירוף שנהגו להתעלל בשבויי המחנה . ד"א, לא לכל הסטאלגים קוראים 'סטאלגים', אם אני לא טועה ישנו ספר לא פחות מפורסם מ"סטאלג 13" בסדרה ששמו "הייתי כלבתו הפרטית של קולונל שולץ" וגם הוא שייך לסדרת הסטאלגים .. לאחר כמה שנים בהן התפשטו הסטאלגים המשטרה החליטה לשים לזה סוף, בטענה שמדובר פפורנו ובפגיעה חמורה ברגשות הציבור (מן הסתם ..) במשך כמה שנים אחרי זה עדיין התנהל מצוד מטורף אחרי הספרים האלו וכשהצליחו סוף סוף לאסוף אותם (כמעט את כולם ..) שרפו את כולם ! כיום נשארו מאט מאוד סטאלגים (אולי חצי ממה שהיה בזמנו) והם נימצאים אצל אספנים בלבד . זה היה חלק מהעבודת גמר שלי, ככה שיש לי פרק שלם בנושא .. אל תנסה לחפש ברשת כי לא תמצא, המידע היחיד שתוכל להסיג הוא מהאספנים עצמם, אני זוכרת ספר אחד שהיה כתוב על זה משהו אתה מוזמן לנסות (בתיקווה שזה באמת השם של הספר, אני קצת סנילית) "מטרזן ועד זבנג" זה ספר ניתוחים של ספרות ישראלית מחתרתית (באופן פורמלי וגם לא..) מאז קום המדינה . מאוד מעניין, אני ממליצה בחום :) עד כאן להפעם, ישר כוח !

נ.ב-

יש לי עותק אחד כמעט מלא ועוד כמה תמונות, אני פשוט לא מצליחה להעלות אותם כרגע על המחשב \= אם זה באמת מעניין אותך (ולא התלהבתי לשווא) אתה מוזמן לפנות אליי במסרים ואני אשמח לשלוח לך :)

WILD DREAMER

New member
ברגע שיהיה לי אי מייל

אני אשלח לך. ולא, ממש לא התלהבת לשווא- תודה רבה על העזרה:) הבנתי שזה לא מה שחשבתי, אבל אני עדיין רוצה לקרוא כדי לדעת להמשך. וחבל שאת לא חלק מהפורום(ממש לא משנה מה הנטיות שלך), אם יש לך עם מה לעזור, עצות, ידע וכו, אודה לך מאוד אישית:) נ.ב. מאיזה פורום את כן חלק?

מני 22

New member
בושה וחרפה.

אנשים מתו בשואה על אמונתם ואתם הופכים את זה לסיפורי סאדו תתביש לך.

אז ככה ..

בוא נתחיל מזה שבשואה אנשים לא מתו בשל 'אמונתם' אלא בגלל שהיו יהודים (!) ואתה בעצמך עושה להם אבל כשאתה אומר שהם מתו 'על אמונתם' (שבאותן נסיבות מזוויעות הם היו מתים להחליף, אם רק הייתה ניתנת להם ההיזדמנות) אף אחד מהאנשים בפורום לא הפך את השואה לסיפור סאדו, סטאלגים אלה סיפורים (יותר חוברות קומיקס, אבל לא משנה..) מזעזעים, אני מסכימה, שהוצאו לאור לפניי המון שנים, הרבה לפני שאני וגם אתה (לפי הקרטיס) בכלל נולדנו \= אז תחסוך מהם (גם ממני אם אפשר ..) אני לא חלק מהפורום, סתם חשתי צורך להגיב .. ודיי ! מעכשיו אני סותמת :) ישר כוח !

אייבורי

New member
שלום ללא ממש מתוקה

למה שלא תשבי קצת איתנו את מוזמנת בהחלט, ואל תסתמי מה שכתבת ממש מרתק

מני 22

New member
אז שלא ככה.

אנשים בשואה ברובם אני חוזר ברובם מתו בגלל אמונתם ואת לא חייבת להאמין לי תקשיבי סיפורים מצמררים מכלי ראשון מאיזה אדם מבוגר שעבר את זה הוא יסביר לך. ב. סתם כלל שלא כל מי שחי לפניך זה אומר שהוא יותר חכם או מבין פעם אם היו אנשים טיפשים אם כי אני לא מדבר על זה שכתב את הספר בגלל שאין לי מושג מי הוא אבל הראיה הכי טובה זה מה שהוא כתב שכבר אז יצאו נגד הספר ואם הגיל כן בדבר עליך אז גם אלא שיצאו נגד הספר הם יותר מבוגרים משנינו( לפי הכרטיס) אז בבקשה.

WILD DREAMER

New member
תקשיב

דבר ראשון לא אני כתבתי את הספרים האלה. דבר שני, אם אתה קורא גם תגובות של אנשים אחרים, קצת יותר משכילים ממני, אז אולי תבין שבספרים האלה לא מדובר כל כך על שואה. חוצמזה, כדאי לפעמים לצאת מה בועה. אתה יכול לבקר את MAIN KAUMPF בלי לקרוא אותו? את KANNIBAL FEROX בלי לראות אותו? תחשוב קצת

מני 22

New member
לא הבנתי?

אני לא יודע מי כתב את הספרים ולא יודע כולם על זה אבל לפי סגנון הודעה זה מה שיצא לי ואני מתנצל אם היה פה טעות ומקווה שזה באמת כך. לילה טוב.

Z o d i a c

New member
אנחנו הופכים את זה לסיפור סאדו?!

קודם כל יקירי מעט התפרצת לדלת פתוחה ולו מהסיבה שאני למשל טרם נולדתי כשהספרים הללו יצאו לאור. הם נכתבו הרבה לפנינו. מקבל את הכעס שלך אבל שיעור קצר בהבנת הנקרא בהחלט יהיה כאן במקום.

למעלה