המחשבה על הרגש
דומה שאתה מבלבל בין מושגים או שאני לא מבין אותך כהלכה, אנסה במילים הבאות: היתאהבות- היא תהליך מאוהב- הוא מצב אתה מתאר למעשה את המצב ולא את התהליך. ועתה הייתי אומר שחשוב להדגיש את ההתייחסות למצב, קרי למצב שבו מאוהבים. אם אני "חושב שאני מרגיש" ואם אני "מרגיש בפועל" מבחינת האני העצמי, אין שום הבדל בין שני הניסוחים, שניהם מכוונים לאותו מסומן. לאמור- למצב הרגש, ובמילים אחרות, שני הניסוחים הללו מובילים למצב "מאוהב". אין לגורם א' שום אפשרות לתחם את משמעות המצב הזה מן ההיבט החיצוני, אצל גורם ב', אצל כל אדם הדברים באים לביטוי באופן שונה. קראתי לא מזמן ספר העוסק בהבדל שבין נשים לבין גברים בכל מה שקורה בהיתקשרות אל בן הזוג, ועל פי אותה תיזה המוצגת שם, אצל הנשים, לאחר המגע הפיזי מתחזק הקשר יותר מאשר אצל גברים. ועל אף זאת הייתי אומר ש-היתאהבות מטעמים פיזיים איננה קיימת כלל וכלל, התהליך הזה מעצם מהותו איננו נביעה של תועלתיות, הוא תוצר של משיכה אל בן המין האחר כאשר על משיכה זו אין שליטה כלל וכלל. הייתי מסכם את דבריך באופן הבא- אתה ספוג אמוציות אצורות שאינן באות לידי ביטוי באופן שהיית רוצה. הביטוי המילולי המתאר את המצב הזה אצלך לטעמי נפלא, שהרי יש קשר ישיר עד מאוד בין עוצמותיו של הרגש והפעילות הפיזית של הגוף. מאחל לך כי באחד הימים תגיע למימוש רגשותיך באופן שיעלים את אותם ביטויי יסורי הגוף כפי שתארת. בהצלחה