משהו מעניין

דוראן2

New member
משהו מעניין

אחי קורא עכשיו את המשתה ובפרק הראשון של אריה הוא שם לב למשהו שקרה במקדש הזה "הפסל הקרוב היה פסל של אישה...דעות אמיתיות זלגו מעיניה ונקוו בקערה שאחזה בידיה מאחוריה ישב איש עם ראש אריה שישב על כס מלכות מגולף מהבנה,.........התנשא על רגליו האחוריות סוס אדיר מברוזה וברזל.... הבחינה אריה בפני אבן עצומות, בתינוק חיוור נושא חרב,בעז שחורה מדובללת בגודל של ביזון,באדם עטוי ברדס נשען על מקל הליכה" העלמה זו כנראה סאנסה והמלך זה לאניסטר כלשהו כנראה למישהו יש עוד רעיונות???????????????

dorgilyt

New member
האמת שלא עולה לי רעיון כרגע

אבל זה נראה כרעיון אפשרי, ג'ורג' מחביא מלא רמזים, אי אפשר לדעת מאיפה זה יבוא לך.

R o t e m O p

New member
בבית השחור והלבן סוגדים למוות.

לדעתי כל הפסלים שם הם ביטויים שונים של מוות כמו שהם מופיעים בתרבויות שונות. האדם עם הברדס שנשען על מקל הליכה מזכיר את "הזר" שהוא הביטוי של המוות בדת של השבעה. שאר הדמויות מזכירות לי דמויות מהסדרה שמתו. אישה עם דמיות אמיתיות - קייטלין. כשהיא מתה זלגו לה "דמעות של דם". זה מזכיר לי גם את שבספר הראשון כשקייטלין נמצאת בקן נשרים והיא מסתכלת על מפל הדמעות של אליסה היא חושבת על המפל שהדמעות שלה ייצרו כשהיא תמות. איש עם ראש אריה - ג'ופרי או טייווין - על משקל מה שהלאניסטרים עשו לרוב בחתונה האדומה כשלקחו את ראשו של סער (זאב בלהות, סמלם של הסטארקים) והלבישו או לגופו של רוב. סוס אדיר - חאל דרוגו תינוק חיוור נושא חרב - הבן של דאני. הטארגאריינים עם בעלי עור חיוור והתינוק היה אמור להיות ה"רמך שיעפיל על העולם". פני אבן עצומות - גרגור קלאגן אולי, "ההר הרוכב". עז שחורה - וארגו הוט "התיש מקוהור" למה נבחרו דווקא הדמויות האלה, אם יש לזה משמעות נסתרת או נבואית, כבר אין לי מושג...

Susan Death

New member
ספק

כמו שנאמר, בבית הזה סוגדים למוות אאל"ט, מוזכר שכל הפסלים האלה הם אלים, כי הרי הוא-המוות- בעל פנים רבים. כשהאיש הנחמד מספר לארייה על ההיסטוריה שלהם, הוא אומר משהו בסגנון "הם כולם התפללו לחופש...הוא הבין שלמרות שכל אחד מתפלל לשם אחר, ובשפה אחרת, הם כולם מתפללים לאותו הדבר" (אל תקחו במילה, כי זה מזכרון, אבל זה היה הרעיון הכללי). ז"א, הרעיון הוא שכל האנשים שמתפללים לאלים שלהם, בסופו של דבר מתפללים למוות, ולכן כל האלים מייצגים את המוות- לא משנה באיזה אל אתה מאמין, המקום הזה יהיה המקום שלך למות. לדעתי הפסלים האלה הם פשוט אלים שונים.

scops owl

New member
תאורי די קלושה

הפסלים לא מייצגים באופן ספציפי דמות אחת מהסדרה אלה קבוצה מסויימת או מספר דמויות אישה- האמהות בסדרה שילדיהן מתו (קייטלין, סרסיי) איש עם ראש אריה-הלאניסטרים שנאבקו על השלטון ומתו (ג'ופרי, טיווין) סוס אדיר מברונזה וברזל- כל הדות'ארקים ואנשים אחרים שהיו בסביבתם (אנשי הכבשים לדוגמא) שמתו במלחמה של דרוגו בחאלים האחרים (זה אחד הקטעים הכי קלושים) פנים עצומות- אין לי רעיוןOO אולי כל האנשים שמתו בניסיון לכבוש את הכס(רנלי, רוב) תינוק חיוור עם חרב- כל הילדים בסדרה שהמלחמה ביגרה אותם (בראן אריה) עז שחורה-אין לי רעיון כמו שאתם רואים בתיאוריה הזאת יש מלא חורים... אם יש למישהו רעיון איך למלא אותם אני אשמחOO

למעלה