משהו מלב אל לב

TIME4U

New member
משהו מלב אל לב

משהו שעלה לי לראש וחושבת שמתאים לומר דווקא לפני יום כיפור....משהו מתומרן ממש חם חם מהלב (תסלחו לי, לא מסוגנן, לא חרוזים...אבל אמיתי) לתת, לתת מהנשמה ומהלב, לראות את הטוב ולא הרע, לבחור בחצי הכוס המלאה ולהתעלם מהריקה, לראות יותר ורוד פחות שחור, לשוחח על הכל ולא לנטור, לספור עד 10 לפני הכל, להאמין , לסמוך ולתת 'צ'אנס' במקום לערער ולחשוד, לדעת להקשיב ולכבד את האחר, לומר "טעיתי" או "אולי צדקת" בונה יותר, את " אל תעשה לרעך מה שאינך רוצה שיעשו לך" הפנם יותר ויותר, ולעולם לא מאוחר לומר את מה שיש לך על הלב, כי המחר שלו/ה ושלך יראה יותר טוב בהמשך, גמר חתימה טובה שיהיה לכולנו וצום לא קשה.

גמר חתימה טובה גם לך ולכולם

וכמובן שגם לזכוכית שקופה שגלשה לה לעמוד הבא על שיתוף הפעולה. ובאותו עניין, היות שמצאתי עניין ועלו אלמנטים חשובים בכתב זה, הכנסתי אותו לתנור המיוחד אצלי בבית ששמור לכתבים מורכבים, ובינתיים יצא חציו של ניתוח. אשלח את חציו לחברים ובמידה שהתנור לא ישבוק באמצע יש להניח שגם השני יצא.

ולא פחות חשוב: הניתוח משקף

אך ורק את עמדתי ומה שיצא לי בניתוח, וככזה ניתן גם לחלוק על המימצאים.

TIME4U

New member
היי אודי, אני בדיוק קוראת את זה

ולא מוצאת "השמאלה איטית-קישור ישר", באיזה מילים ראית זאת?

אני מציע שתתמודדי לבד, אומר לך רק

באיזה אותיות לחפש: ש' פ' ז' ת' נ' מ' כ', כמובן שלא בכולם.

TIME4U

New member
אהבתי את התשובה

תראה, עם ההשמאלה האיטית אין לי בעיה, אבל "קישור ישר"- האותיות אכן מתקרבות אך לא נוגעות בכלל באות אחרי, יש איזה שהיא הקבלה על אותו קו, מה אתה אומר? ועוד משהו, לא זכור לי שבספר שאני קוראת יש התייחסות לקווי כיסוי, האם ייתכן ש"אודם" מגדיר זאת במילים אחרות? קראתי את החומר, מדהים, מהמם, מרתק, השכלתי המון, השקעת המון, יופי של חומר, אגב..מאוד עוזר לי בלהסתכל נכון על מס' סימנים ולתת להם את הפרשנות האינדיבידואלית לאותו כתב.

את צודקת לגמרי: המונח

"קישור ישר" לקוח מספר כלשהו שמדגים קו ישר אופקי או סיומת שכזו, עשיתי בכך שימוש כדי לחבר את הקוראים למונחים קיימים אך במחשבה שניה צריך לזנוח את המושג שכן הוא עושה שימוש ב: "קישור" כאשר אין קישור ולכן הוא עלול להטעות ובצדק. גם אם האותיות יגעו המינוח לא מתאים, סביר יותר להגדיר זאת כציפוף/הדחסה ברווח אותיות. לא אעשה שימוש נוסף במונח הזה. החומר איננו פשוט, בכלל, קשה להעביר באופן כתוב דברים שכאלה ותמיד נדמה לי שהסבר פנים אל פנים של חמש דקות יהיה יעיל יותר מהררי חומר. אף אני טובע בכמויות חומר אדירות, שרק מקצתו מפורסם ולא אחת מוצא את עצמי שוכח/לא בקי/ בדברים שאני עצמי כתבתי ואפילו שובר את הראש בסוגיות שפעם כבר פתרתי ואין לי מושג איך.

TIME4U

New member
יש, יש...זה כן היה יכול להתאים

אם האותיות היו נוגעות , אז יכולנו לקרוא לזה "קישור מולחם" ראה עמ' 233 סעיף ה', וזה אפילו היה מאמת את הפרשנות שנתת במאה אחוז. מאמינה לך שבארבע עיניים היה יותר קל, והחומר אכן לא קל.

זה לא קשור לנושא שכתבתי

אני זוכר שיש התייחסות כזו אבל לא בטוח לגמרי שזה מתייחס להצמדת אותיות. בכל מקרה, לגבי זה ניתן להסתפק ברווח אותיות: מופרז, גדול, בינוני, קטן, צמוד/נוגע/מכסה וכד' ואין שום זיקה לנושא הקודם. מה שכן, משונה להיפגש בכתב שדוחס בתוך האות, כדוגמת אותיות א' שבאופן שיטתי הקו המסיים מכסה על הקשת, אך מרחיק ומשסע ברווח האותיות עצמן.

למעלה