משהו מכעיס..

rot301

New member
משהו מכעיס..

ועובדה שקמתי במיוחד בלילה לספר(למי שמעוניין לשמוע).נועה נמצאת בגן תקשורתי ,ובנוסף באופן פרטי בגן פרטי רגיל יומיים בשבוע על ידי סייעת פרטית.השילוב בניגוד לדעת הגן התקשורתי-לדעתם נועה צריכה להשתלב בגן בגן טיפולי.ולעניין במסגרת הגן עושים שילוב הפוך ילדה מגן עירייה רגיל באה לגן התקשורתי,כדי לשחק עם נועה.נועה מכירה את הילדה זו שהשנה השנייה(בשנה שעברה נועה שולבה בגן פרטי רגיל במסגרת השילוב בגן התקשורתי,בגן זה הכירו לה את הילדה ).נועה שאלה אותי אם ילדה זו יכולה לבוא אלינו הבייתה.שמחתי מאוד על היוזמה המבורכת,וכתבתי בתמימות במחברת הקשר בזו הלשון:"האם ניתן לשאול את הוריה של ק' אם הם מעוניינים ליצור קשר עימנו?נשמח מאוד ,כיוון שנועה מאוד אוהבת אותה .או שכדאי ואגש ישירות לגן חבצלת ,ואבקש מהגננת שם לשאול את האם ? בתודה מראש..." רוצים לדעת מה התשובה הנה :"לגבי השילוב אני (הגננת) וקלינאית התקשורת של הגן(האחראית לשילוב" דנו בכך ואנו מבקשות להשאיר את השילוב עם ק' בתחומי הגן שלנו?"ככה נכתב ללא הסבר.למיותר לציין שלתגובה כזו לא ציפיתי.הרי לא ביקשתי את רשותן.מה שאנחנו עושים אחר הצהריים זה כבר עניין פרטי שלנו.!!אני ביקשתי עזרה במיצירת הקשר,שכן הגן לא בקרבתינו .מה פירוש "שילוב בתחומי הגן" .מה נועה לא יכולה ליצור קשר עם ילדה שהיא אוהבת אחר הצהריים?מה כבר יקרה? כלומר,ניתן להבין שהגישה שרק בתנאי מעבדה יכול להתקיים שילוב,ובחיים האמיתיים לא?!?!? אני רותחת כשאני חושבת על כך.יש לי תחושה שהם לא מאמינים בנועה וביכולותיה האמיתיות (בשילוב היא מדהימה,יש כמובן קשיים,אך עובדים על זה ויש תוצאות יפות מאוד).יש לי חשש שהם מעוניינים להשאירה בכל מחיר במסגרת החינוך המיוחד (ואין לי דבר נגדו-הוא שהקפיץ את נועה ותרם לה להיות מי שהיא כיום),ולא בודקים באמת היכן תיתרם יותר.ולעניין-איך הם מעיזים להתערב במה שקורה מחוץ לגן?

באמת מרגיז../images/Emo46.gif

לא ברור מה עומד מאחורי זה. תנסי לברר איתם בטלפון ולא דרך המחברת. אין ספק שיש חשיבות רבה להמשכיות השילוב אחר הצהרים. בהצלחה

rutimay

New member
רותי, באמת מרגיז ומקומם

לא מצליחה להבין מה יכול לעמוד מאחורי משפט כזה...
הרי ברור לכל בר-דעת שדווקא המשכיות של השילוב בשעות אחה"צ היא ההוכחה האמיתית לכך שהשילוב מצליח - וזו אמורה להיות הצלחה של הגננת! היא זו שצריכה לעודד את השילוב החברתי הכוללני ולא לנסות לטרפד אותו. משונה מאוד. יכול להיות שהגננת התקשרה לאמא של ק' והיא זו שהביעה סירוב להפגיש בין הבנות? זה נראה לי תרחיש אפשרי -כשהגננת למעשה מנסה "לחפות" על חוסר שיתוף הפעולה של האם. כך או כך, אני חושבת שעלייך לגשת לגן, או ליצור עם הגננת קשר טלפוני, ולדרוש הסבר מפורש.

ari16

New member
בעניי אין צורך להתייעץ על זה עם הגן

כל מי שהילדה אוהבת יעשה לה טוב . אין ספק בכך, כי איתו היא תעשה דברים שיפתיעו כל איש מקצוע. חוץ מזה לילדה שלי יש מעל 10 אחיינים ואחייניות שהיא נורא אוהבת , ומכל אחד היא לומדת דברים אחרים (גם אם לא רואים זאת מיד). כל האחיינים הם ילדים ללא כל בעיה. הגננת והקלינאית הם גננת וקלינאית ,את האמא שיודעת מה טוב לבתה ומה עושה לה טוב ורק את תחליטי בנושא רגיש כזה.

נונינה1

New member
מעבר לכעס...........

תבקשי שיחה עם הגננת והקלינאית ותשאלי (כדי להבין אותן עד הסוף) מדוע הן חושבות שמפגש אחה"צ הוא לא טוב. יכול להיות שמה שהן תסברנה לך יגרום גם לך לחשוב שכדאי להשאיר את המפגשים לגן, אבל אם לא, תאמרי להם שאת לא חושבת כמוהן, ושאת כן הולכת להזמין את הילדה, ושאת לא חושבת שאת צריכה את רשותן, ושתדווחי להן מה היה אם הן מעוניינות כדי שיהיו בתמונה המלאה. מעבר לכך את יכולה להגיד להן שתשובה לא מנומקת כמו שהן שלחו מאוד מקוממת.

doroniz

New member
בירור יסודי

מאוד תמוה!!! מצטרף לכל קודמיי לעשות בירור יסודי עם צוות הגן.

לא מובן ודורש בירור

כמובן שאת לא צריכה את רשותן, אבל ממש כדאי לברר מה הסיבה לתשובה המוזרה הזו. אולי יש דברים בגו, שאת לא מודעת אליהם
, ואולי זוהי סתם קטנוניות , אגו פגוע בכל הנוגע לשילוב, שאת פועלת בניגוד לדעתן
. בכל מקרה התקשרי!!! ואת יודעת מה? תעדכני אותנו, כי זה באמת מסקרן

orit952

New member
הם כל פעם מפתעים אותי מחדש

הפעם הם ממש הגזימו. אני הייתי דווקא יוצרת קשר עם ילדה והוריה. ובכלל...... את דעתי את כבר יודעת. הגן הזה לא מתאים יותר לנועה. אל תפחדו תעבירו אותה וזהו. אתם תראו אך היא תתקדם ותפרח. בעלת נסיון דומה (מאוד דומה).

גישה פרימיטיבית וחשוכה

שרואה את ההורים כ"לא מבינים", "לא מקצועיים" ולא יכולים לתרום לילדיהם. בכל פעם שאני שומעת את הדברים האלה אני כועסת על עצמי שהשארתי את בני שנתיים וחצי בחינוך המיוחד ומרוצה מהעובדה שהוצאתי אותו משם ושהוא משולב באופן מלא למרות כל הקשיים. מן הסתם, עם שילוב נכון ואמיתי אחה"צ (ואני בטוחה שיש לך את הכלים..) נועה תפיק יותר תועלת מהחברה החדשה גם בגן. לצערי יצא לי לשוחח מספר פעמים עם אנשי חינוך/ מפקחים ולגלות שהם מבינים הרבה פחות ממני (ואני מגדלת ילד אוטיסט אחד ומכירה את התחום רק שנים בודדות..) המלצה - תתייחסי לדברים כאל דברי בורות ותעשי מה שאת חושבת שטוב לבתך. בהצלחה!

דונטלה1

New member
משונה מאוד מאוד. אין לך דרך פשוט

להשיג את מספר הטלפון של ההורים של הילדה ולדבר איתם ישירות?

rot301

New member
תודה על התגובות.מבטיחה לעדכן!

לצערי,לא ידוע לי שם משפחתה/פרטים על הוריה.ממה שהבנתי האמא מקסימה ובעד שילוב.כמובן שאנסה לגשת מחר גם לגן חבצלת לבקש מהגננת שם עזרה ביצירת קשר-כאמור הגן מרוחק מאיתנו,אבל כמובן אגיע לשם!

rot301

New member
עידכון מס' 1

טילפנתי לגננת ,ובאמת היא חשבה שמדובר בהכנסת הילדה ק' לתוכנית הביתית ההתנהגותית בביתנו.הבהרתי לה שזו לא הכוונה-פשוט מאוד נועה רוצה חברה לשעות אחר הצהריים.היא יצרה קשר מעולה עם הילדה ,ומי יודע כמונו שזה בכלל לא מובן מאיליו!עדיין זה לא סיפק את הגננת ,והיא כנראה תתיעץ עם הקלינאית בנושא....כרגע אני לא נכנסת עימם ראש בראש...מנסה עדיין ליצור קשר עם הגננת מהגן הסמוך...

למעלה