משהו מוזר

Dark Storm

New member
משהו מוזר ../images/Emo35.gif

יש משהו שתמיד הציק לי בסידרה... כל אנשי הצוות בכל הצוותים של SG הם אנשי חיל האוויר ? זה לא מפריע לאף אחד ש Air Force משחקים אותה קומנדו ? לא יותר מתאים לקחת ארכיאולוג, מדען וששאר הצוות יהיו לדוגמא Navy Seals או Delta Force ? אם חושבים על זה, הטירונות של סאם היא בערך רובאי 02 ?? הבחורה ג'ובניקית יותר ממני !

[TNT]

New member
צבא ארה"ב הוא שונה לגמרי

אני לא מבים גדול אבל באופן כללי הוא מתחלק לשלושה חלקים Air Force navy ומרינס וכל חלק כזה הוא למעשה צבא בפני עצמו אם עושים השוואה בין צה"ל לצבא ארה"ב אז קח חלק אחד למרות שכמובן שגם חלק אחד פי כמה וכמה יותר גדול. חיל האוויר כמובן מתמחה יותר במה שחיל אוויר צריח להתמחות אבל יש לו גם לוחמים. וגם לניווי ולמרינס יש מטוסים ואפילו די הרבה ולא סתם מטוסים סוג ב' אלה מטוסים טובים שמותאמים לצרכים שלהם קחו לדוגמא את ה אף 35 (אני מקווה שאני לא מתבלבל בשם). בכל מקרה לכול חלק יש כמובן את יחידת הקומנדו שלו ככה שאין שום דבר לא הגיוני בזה ש ה SGC בידי חיל האוורי ושרוב מי שנמצאה שם הוא מחיל האוויר. אני יודע שמה שאני אומר פה אולי לא 100% מדויק אבל אתם מבינים את העיקרון.

Dark Storm

New member
תיקון קל

צבא ארה"ב מתחלק ל Army, Navy ו Air Force. המרינס הם שייכים ל Navy. הטייסים של Air Force משתמשים במטוסי אף 15 ואף 16 בדר"כ. הטייסים של המרינס וה Navy באף 18 ו 14 (דרך אגב, כנפי הטיסה המוזהבות שיש להם - כמו בג'אג, נקראים Naval - Marine Aviator Wings) ל Army אין טייסים ל Air Force אין יחידות קומנדו ומשתמשים בדר"כ ביחידות של Delta Force (Army)

[TNT]

New member
לכולם שם יש או לפחות יהיו מטוסים

ה JSF הולך לAir Force Navy ומרינס כמובן עם שינוים קלים לכול אחד מהגופים ודרח אגב השמוע אומרת שיום אחד הוא גם יגיע לישראל בניגוד לרפטור למשל שבחיים לא יגיע אלינו (חבל זה מטוס יפה!!!!)

Tolan

New member
זה לא כל כך מוזר

לחיל האוויר האמריקאי יש כוחות מיוחדים משלו. ואני לא יודע איזה רובאי יש לסאם, אבל כנראה שהרבה יותר קל להקנות לה יכולות של חייל קרבי שדרושות למשימות שלהם, מאשר ללמד חייל קרבי את כל הידע שלה בפיזיקה חלל, הסטארגייט וכו'... ודרך אגב, אני בטוח לגמרי שבאחד הפרקים בעונה הראשונה נאמר למישהו מSG-1 לפני יציאה למשימה המשפט, "That's why the sg-3 marines are going with you". אז כנראה שזה לא רק חיל אוויר.

Dark Storm

New member
לא התכוונתי לוותר עם סאם

פשוט חשבתי שאולי יותר עדיף לצרף צוות קרבי מיוחד אליה ? אולי אז היה להם פחות צרות כל פעם שהם עוברים בסטארגייט
או אם הם מתעקשים לשים ג'ובניקים
שם אז שלפחות יעברו איזה שנה אימונים...

Tolan

New member
קודם כל

חלק בלתי מבוטל מהשירות שלהם נעשה על כוכבי לכת במרחק... האמת היא שאין לי את המספרים המדוייקים... אבל אני בטוח שכולם יסכימו שזה רחוק מאוד מכדור הארץ, אז די לקרוא להם ג'ובניקים. חוץ מזה סאם למדה באקדמיה של חיל האוויר ואני מניח שהם עברו אימוני כושר, ונשק וכו' חוץ מזה, שאפשר להבין את ההתעקשות שלהם לשלוח דווקא את דניאל וקרטר, כי יש להם ידע שאין לאף אחד אחר, שמהווה את אחד הגורמים העיקריים להצלחה של הצוות.

kinspirit

New member
אני קוראת אותכם לסדר!

זה לא שאני פמיניסטית או משהו כזה, אבל מאיפה מגיע הקטע השוביניסטי שלכם? אני באמת ובתמים חושבת שסם קרטר הוכיחה את עצמה כשווה לכל איש צוות אחר ברגע של קרב. אם כבר אז אפשר לטעון נגד דניאל אשר בעונות הראשונות הסתובב לחבר'ה בין הרגליים - אבל סם תמיד היתה שם ולחמה באופן שווה עם הגברים שלצידה. לא יפה להטפל אליה רק כי היא אישה...אתם באמת רוצים שאני אתן לכם את הציטוט שלה מהפרק הראשון? I'm an Air Force officer just like you are, Colonel. And just because my reproductive organs are on the inside instead of the outside, doesn't mean I can't handle whatever you can handle.

Dark Storm

New member
לא הבנתם...

שוב אני אומר, לא הייתי מוותר על סם
מכיוון שהכישורים שלה הכרחיים למשימות ויש לה ידע בתפעול נשקים וקרב מגע. מה שאני כן אומר זה להוסיף להם כמה אנשי קומנדו שאומנו במיוחד (לא משנה אם הם נשים או גברים - מה שחשוב שיהיו מאומנים).

Tolan

New member
אנחנו? שוביניסטים?

אני לא חושב שאף אחד מאיתנו התכוון באיזשהי צורה לרמוז שלא צריך לשלוח אותה למשימות כי היא אישה. העניין פשוט שהמשימות שמבצעים צוותי הSGC ללא ספק מצריכות את לוחמים מוכשרים ופיקחים. וכולנו יודעים שלג'ק יש הכשרה וניסיום במבצעים חשאיים למיניהם וטיאלק הוא אחד מהג'אפה החזקים והמוכשרים שיש. זה פשוט נראה כאילו דניאל וסאם (אני מזכיר לכולם, דניאל הוא בן) הם קצת underqualified מבחינת הכשרתם כלוחמים. ואני לא חושב שמישהו מפקפק שבלי כישוריהם כמדענים (שהם כמובן חשובים לא פחות מהכישורים של ג'ק וטיאלק כלוחמים), הם לא היו חלק מצוות בSGC. ועוד משהו - סאם אף פעם לא מכינה להם קפה, למה?? סתם, סתם...

subatoi

New member
kinspirit ! ד"ש! הבטחתי, הנה אני פה

ואני עוד אשוב להציג את עצמי מתישהו! subatoi

deathcaster

New member
לגבי סאם אתם שוכחים דבר אחד ומהותי

צבא ארה"ב שונה מצה"ל בעוד אספקט מהותי - שילוב הנשים בו כך שאין שום מניעה שההכשרה של סאם אינה נופלת מזו של לוחם מארינס או קומנדו אגב לחיל האוויר האמריקני יש יחידות מיוחדות משלו וכן חברים - אתם הייתם קצת שוביניסטים בתגובות שלכם , אבל אתם לא אשמים , צה"ל שלנו מאוד שוביניסטי

J3di

New member
אחי סאם קצינה זה רובאי 012

בשביל מה כל ההתפלספות, לכל חיל יש את היחידות הסודיות שלו שמתמחות בכל מיני דברים שונים ומשונים... ופה יש לך סדרת מד"ב אל תשכח
אזרחי זה הכי אחי

MajorGad

New member
אני לא חושב שזה מוזר

לחיל האוויר שלנו יש גם את יחידת העילית שלו - יחידת "שלדג". כמו שיחידת האלפינסטים פתוחה רק ליוצאי סיירת גולני אני בטוח שזה שקול לכך שצוותי ס"ג פתוחים רק ליוצאי יחידות הקומנדו של האייר פורס האמריקאי ויש להם יחידות קומנדו כמו זבל. תחשוב שאם היה לנו סטארגייט רק יוצאי "שלדג" היו יכולים להיות שם אני לא רואה מה הבעיה בזה. אם יש משהו שמוזר לי זה שג'ק הוא טייס. אולי הוא עבר קורס טיס אבל זה קצת נראה מוזר שאיש קומנדו הוא גם טייס שמסוגל להטיס כל מטוס בין אם זה אקס 302 או גליידר..

deathcaster

New member
ג'ק הוא אחד ממפיקי הסדרה

הוא יכול להיות מה שהוא רוצה פונדקאי גואאולד , טייס קרב , טייס חלל , בדרן עלוב , מאהב אפלטוני , לוחם חי"ר מושבע , סוכן חשאי בקיא במשחקי " פגיון וגלימה " . you name it , he's done it

למעלה