משהו מוגדר

משהו מוגדר ../images/Emo23.gif

החיים שלנו סובבים סביב החיפוש אחרי האושר אושר שלא יהיה תלוי בדבר אז מדוע ולמה שגבר עוזב בחורה היא מרגישה כל כך נורא? ועוד עוזב בגלל בחורה אחרת !!! בבקשה בלי לשפוט מדוע כל האושר נעלם ממנה? תנו טיפים, איך ? מה ? כיצד?

יקירתי

השבוע שמעתי ראיון עם אומנית(מפורסמת) שאמרה ,ששלוש שנים היא לא תיפקדה כאשר התאלמנה מבעלה. כששאלו אותה מה לדעתה הטיפ הטוב ביותר לחיים,היא ענתה: שהאושר שלנו לא יהיה תלוי באחרים! (אגב,התמונה שהעלית נהדרת,יכולה להעביר לי קישור לאתר בבקשה?
)

maof

New member
שאלתי את עצמי.........

וגם הסתכלתי פנימה......... נברתי לתוך המקומות העמוקים ביותר שיכולתי........ ומצאתי שככל שאני מחטט בגלד......... כואב לי שוב..... אבל אני יודע שעשתי את הדברים הנכונים ואני שלם עם עצמי........... ולכן החלטתי לא מחפש יותר את השד האבוד !!!! יש לי היום את השד שנימצא
מעוף

מעוף יקירי

אנחנו נוברים ובוררים ואכן כלום לא יוצא מזה רק כואב יותר... למה אנחנו בוררים? מה יוצא לנו מזה? יש משפט שאומר*** "אלה שהצליחו אומרים כי - הכישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר.

maof

New member
רוחנית סחטיין על התמונות../images/Emo13.gif

הרבה הצעות אין לי....ולצערי גם ניסיון רב בתחום לא רכשתי..... אבל את הדברים שלמדתי במשך חיי...אני יכול לספר לך.... הרבה דובר על דברים שעושים לנו טוב בחיים והרבה פעמים אנשים חוזרים לאהבה..... כולם רוצים להיות נאהבים ונחשקים.... רוצים שיחשבו עליהם וירצו בקרבתם אבל יש דבר קטן אחד שקצת מתפקשש בכל הריצה והחיפוש אחרי האהבה אנחנו לא יכולים לכפות אהבה על אחר לא יכולים לקחת או לקנות אהבה אהבה ניתנת על ידי אחר שמוכן ורוצה לתת ואדם שלא יודע לאהוב את עצמו ........ לא ידע להעניק אהבה לאחרים...... אדם שמאוהב בעצמו לא ידע להתחלק עם אחר ..... אדם שמלא כעס לא ידע לקבל אהבה ........ לתת את הנשמה ואת הלב לאדם שאתה אוהב לשמוע את הדברים שאחרים לא שומעים לדעת את ההבדל שבין לקחת...... ולקבל מעוף

יערית

New member
מה זה חשוב

ממתי יש קשר בין הדברים שכתובים כאן?
{סתם בא לי לקשקש בזנב}

את אחראי לאושר של עצמך

האהבה יכולה להיות תוספת לאושר, אבל אם משהו קורה ולא מדובר רק על אהבה כוזבת, כל דבר שמשבש את החיים, אפשר להתאבל, אפשר לבכות אך במהרה להרים ראש ולהמשיך הלאה.

בדרך כלל התגובות שלנו

למצבים של אהבה כוזבת או משבר אחר שלא קשור באהבה הוא "אותו הדבר" והזמן היא התרופה לכל דבר > וכמובן שאני אחראית כמה זמן אתאבל על דבר כזה או אחר שקרה בחיי. אף אחד אחר לא. אז מדוע אנשים מתעכבים על משהו מסוים ודועכים ודועכים במקום לעלות. מה הבעייב בעצם?

התשובה בראשית דברייך..רוחנית..

המשבר הוא תגובה מסוימת למאורע קשה. בני אדם מגיבים תגובות שונות למאורעות קשים שמשבשים את המהלך התקין של החיים. יש שמגיבים בדרך שמסייעת להם להתגבר על המאורע ויש שמגיבים תגובה המביאה אותם לידי משבר. ז"א , המשבר הוא בעצם תוצאה של התגובה למאורע ולא המאורע עצמו. התנהגות האדם נובעת מפרשנות שהוא מפרש את אירועי חייו מתוך ראיה סובייקטיבית. בעיני אחד זהו משבר ובעיני אחר-אסון ממש. בעיני אחד-מצב לחץ ובעיני אחר-קטסטרופה ממש. והכל בעצם פרשנות אישית. ואם במצב לחץ ובעיקבותיו נגייס את כל משאבנו ונלמד דברים חדשים על החיים בכלל ועל עצמנו בפרט, עי"כ ,שלא במתכוון,מתפתחת אישיותנו ומשיגה השיגים גבוהים. אם נקח לדוגמא אנשים שאחרי הגירושין ולא משנה מאיזו סיבה,נכנסים למצב או תחושה של אין מוצא וסוף הדרך-הם לא רואים את העתיד ואין תקווה. הפחד והחרדה מפני העתיד הלא ידוע מביא את האדם לעשות אידיליזציה של העבר גם אם סבל שם {אולי בכ"ז היינו נשארים יחד,אני עדיין אוהב/ת אותו/ה וכו...}. הדרך לצאת מה"פלונטר" הזה הוא קודם כל לעבור את כל השלבים {של המשבר} ולדעת שלאורך זמן,האדם,עם הזמן יודע למצוא את הדרך לצאת מהמשבר ולפעמים זקוק הוא לעזרה אולם בשום אופן לא תלות. לכל אדם המעבר בין שלב ושלב הוא אינדיבידואלי ואין קיצורי דרך. 1.ההלם-מטרתו מנוחה וצבירת כוח. 2.הכעס-נקיטת עמדה רגשית כלפי המציאות{מודעות למצב ללא קבלה}. 3.הצער והסבל-תחושה של געגוע,החמצה ותיסכול שאין אפשרות להחזיר הגלגל. אחרי המשבר באות תקופות שמטרתן "לטפל" בו: 1.הזמן-תהליך אישי-אופייני לכל אדם-עליות וירידות במצב הרוח-תקופת אבלות האדם לא מרגיש עדיין "ראוי" להיות מאושר ודוחה קומפלימנטים. 2.דגירה-בתוך תוכו חלים שינויים שיתרחשו בעתיד ובפועל יוזם פגישות עם "חברים לצרה",סדנאות,ספרים וכו'. 3.התנהגות-והמטרה-החלמה,וכיצד,מלא מרץ,רצון לתרום,פעלתן ורוצה להתנסות. 4.מודעות-שלב זה יוצר מועקה{איך זה קרה לי?,איך נתתי לזה לקרות?} אבל ממקום של מודעות למשבר ומודעות בכלל לדרך שדברים נעשים או קורים. 5.שינויים-פתיחות,חברים חדשים,עיסוק חדש,הכל פתוח,מרחב אפשרויות, רצון לעשות דברים חדשים,מעבר דירה,רכב חדש,קורסים וסדנאות החברים הקודמים מתחלפים בחברים החדשים,לסדנא,למשבר,אנשים שבעצם קודם לא התאימו לעולם שלו. מקווה שהארתי מעט..והכל תודות לנירה כפיר

ואת..רוחנית..../images/Emo140.gif

לא מכירה אותי.. כי חצוי אני לחלוטין. ואגב התובנות הללו כפי שהועברו על ידי נילמדו ע"י לא אחת מאשר אישה נירה כפיר-זהו שמה. ואם נראה שהדברים באו מתוך השכל ממש לא,כי מקורם מניתוח הרגש וכולם באופן כללי חווים את אותם רגשות. העניין שנכון הוא שאצל גברים בד"כ הרגש נראה פחות. אולם המשבר אצל גברים הוא כמו קרחון..על פני המים נראה כמו הר קטן אולם מתחת לפני המים גדול הוא מאוד. שהרי נאמר,נכתב וגם הולחן "הגברים בוכים בלילה".

לא אצל כל הגברים

יש גברים שלא בוכים בלילה ויש הגברים שהמשבר באמת כמו "קרחון" חווים את אותם רגשות כמובן ברמות שונות !!!! ואיך אגיע אני לנירה כפיר?

למעלה