משהו מהלב

משהו מהלב../images/Emo23.gif

שלום פורום, כבר כמה זמן שאני רוצה להגיד לכם משהו, דברים שהתעוררו אצלי ב"ויכוח אחד שהיה לנו פה". היתה טענה שנגעה ל"כשל ניהולי - אי הבנת המדיה הוירטואלית" וחשבתי שאולי הגיע הזמן לדבר איתכם על זה. הכניסה שלי לניהול הפורום, אחרי הודעת הפרישה של טל(שאגב לא היו עליה קופצים), היתה מתוך איזו שהיא תחושת אחריות, ל"תחזק" משהו מיוחד.הרגשתי שחשוב שתשאר הבמה הזאת, למרפאות בעיסוק שמרגישות צורך להתייעץ, להתפלמס ולהביע דיעה מקצועית, במדיה ניאטרלית שמתאפיינת באנונימיות מסויימת. וכמובן לאחר חלוקת התפקידים בין הפורום שלנו לזה שב-YNET (שהוגדר לקהל הרחב),מענה למבקר מזדמן המעלה שאלה. הייתי מרפאה בעיסוק מהשטח, לא איש מחשבים ולא "חיית אינטרנט", אבל היה לי המון רצון ל"פגוש" ו"ללמוד", וזה קרה, אין לי ספק. אני תופסת את תפקידי כמישהי שמחזיקה את המקום הזה בשבילכם, "אחראית על האפקטים", התואר "מנהלת" דורש ממני אחריות על "תקינות החדר" ו"בטחון היושבים". איני אמורה להתוות את הנושא לדיון,אני משתתפת בדיונים בדיוק כמוכם ולכן לא רואה סיבה להיות "מורמת מעם". יש לי את ה"סל" המקצועי שלי, ואני שמחה לחלוק אותו איתכם, ובד"כ מכל הלב. ותוספת קטנה, היום אני כבר מבינה יותר במדיה הוירטואלית - "משודרגת" שכמוני. עם הזמן הבחנתי שמפעם לפעם, עולה תגובה המתייחסת לעזיבת אנשי פורום ותיקים את הפורום, שינוי חד בקונספט, התמקדות בנושאים מסויימים לעומת חוסר התיחסות לנושאים אחרים, תגובות לא הוגנות כלפי דיעה זאת או אחרת, וכן גם השתלחויות. בואו נגיד שכל המצבים האלה בהחלט חדרו את המסך והגיעו עמוק פנימה, במקום שבו אני יושבת. לרוב היתה נטיה לשימוש בניק "מסתורי" כשמישהו רצה להגיד דברים קשים ... וזה נכנס עוד יותר עמוק אפילו. אני יודעת שחוץ מהמשתתפים הפעילים, קיימים "המון" משתתפים לא פעילים, שעומדים מן הצד ומעוניינים להשמע, אך רואים עצמם כלא שייכים. במציאות ציינו בפני אנשים שפגשתי ש"מפחיד" להשתתף לפעמים, שירדו עליהם או הגיבו בזלזול לדיעותיהם, שצפו ב"פיצוצים" וירטואליים, בדעתנות רבה, בחוסר פרגון, השתלחויות,למרות שהדיונים כאן מקצועיים ביותר. אז מה ככה אנחנו נראים מבחוץ ? מה עושים עם האינפורמציה הזאת ? אז יש לי בקשה : לכל מי שצופה\קורא אותנו, אני מזמינה אתכם להכנס ולהישמע, מי ב"כינוי" ומי בשמו האמיתי, נקבל את כולכם בשמחה, וכמובן כך נוכל להרחיב את הדיון בתחומי ההתמחות השונים של המקצוע שלנו. לכל החברים הקבועים, אתם יוצרים כאן משהו מדהים, הייתי רוצה שתיזמו יותר, או לפחות תגיבו ליוזמות שלי - אם כבר הצלחתי להשקיע מחשבה?. (רמז "אירוח" ?). *הזמינו קולגות להכנס אלינו. *הפורום הוא מקצועי, אך לא חייב להיות מעונב, את זה יש לנו במציאות, תחשבו על השיחה הכי מקצועית שאפשר לעשות ב"הפסקת עבודה", תוך כדי חיוך וצחוק.המטרה ליצור כאן אווירה נעימה,ואוזן קשבת. כשאומרים לכם בוקר טוב או שבת שלום במציאות, אתם עונים ? *בואו נארח את עצמנו קודם.בואו נכניס לכרטיס האישי הגדרה ברורה יותר של מי "הדמות המקצועית" מה תחום התמחותה, מקום העבודה ואפילו שנות וותק אם צריך (כמובן בלי פרטים שיחשפו את מי שלא רוצה להחשף). אולי מפעם לפעם נזמין אחד\ת אחת מאיתנו להתארח. *בואו נתייחס קצת יותר בכבוד לדעות אחרות,נפרגן אפילו, נשפר את מיומנות התקשורת ונמצא דרך הוגנת להתמודד עם דיעה שגויה או סותרת. תנו לי להרגיש שהמאמץ לא לשוא. אין בסיפור הזה "תמורה" אחרת. תגובותיכם בהחלט יסייעו לי לקבוע, אם אני במקום הנכון. תודה לכם בכל מקרה, היה חשוב לי לשתף אתכם. נגה ויסבוך

לנגה../images/Emo141.gif

תודה על דברייך, אשתדל להתייחס בימים הקרובים. לצערי בשל מצבי הבריאותי איני מבקרת כאן בתכיפות בה הייתי רוצה. שבוע טוב , שרון

michalot

New member
נעמת לי מאוד../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

אני אחת מהפסיביות - אני מאוד נהנית לראות שהפורום פעיל ויעיל.חוסר ההתערבות שלי נובע משתי סיבות. ראשית אכן פעם אחת העלתי היבט שונה ואכן נפגעתי מהטילים. כמו שאמרת אפשר להתדיין ואפשר גם לא להסכים אבל כשלא נעים אצל משהו אני לפחות לא באה לבקר. מה עוד שלהערכתי הנושא היה שווה דיון יותר רציני. (הנושא היה טיפול התפתחות הילד של כללית מושלם, הסדר אותו אני מנהלת ואוהבת מבחינה מקצועית). הסיבה השניה היא שהפורום מלא בשאלות והתיחסויות בנושא הילדים ואני שהתמחותי היא פיזיקלית טהורה (ידיים וכוויות) לא מרגישה שייכת למרות שאני נהנית לקרוא גם בתחום הילדים אליו יש לי היום קשר ניהולי. אני לא מאשימה אף אחד אבל חבל לי שלא מתקשרים אנשים עם שאלות כמו "אבא שלי מועמד/עבר ניתוח החלפת פרק ירך מה אני יכול לעשות למענו, להקל עליו" או דברים דומים שיעוררו גם אותנו המרפאות בעיסוק מהתחום. אז נוגה, יישר כוח, אני לפחות חושבת שהפורום מנוהל כמו שצריך!!!!

אי../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif אפשר להתעלם

מהשינוי העובר על הפורום הזה מדי פעם. נכון, שלעיתים גם אני חשה בבוטות התגובות, אבל בסך הכל יש בכנות עניין אמיתי ואוטנטי שגורם לי לפחות להמשיך ולחשוב על הדברים גם מעבר לשעות העבודה הארוכות, הלמידה מדי פעם, או מתן התגובה הקונקרטית. על ניהול האתר יש לי רק תגובות אוהדות. אין לי מושג איך בפועל הדבר מתנהל אך נעים לי לדעת שיש מי שדואג לפרטים כדי לאפשר לי להיות אני, ולבטא עצמי בחופשיות. מבחינה מקצועית, למרות שאני מתחום הילדים, חסרות לי תגובות וכניסות של אנשי מקצוע מתחומים אחרים. לא פעם נדמה כי יש יותר טיפול בילדים מכל דבר אחר. הייתי שמחה לשמוע אנשי שטח אחרים, מידע עדכני על הקורה בשיקום, בפיזיקלי, בגריאטריה. (נדמה לי שהתחום המקסים הזה נמחה מעל פני אדמת הפורום...) מעניין אותי לשמוע איך מתמודדים עם סל הבריאות החדש בתחומים אחרים. כמה טיפולים אפשריים שם ומה עושים על מנת לייעל טיפול. האם הגישות החדשות נושבות בכל תחום ואיך כל תחום מגיב. בקיצור נגה, יש המון מקום לכולם. אני רואה חלק מהאחריות לא רק על ההנהגה אלא גם על השטח. נכון שיש לך תפקיד מוגדר, אך האחריות נחלקת בין כל מי ששותף לפורום. אני מאחלת לך הרבה כוח והתמדה, שמחה ושאר רוח בעשייה היפה שלך. יישר כח!, שרון מור

נוריה

New member
אוי, נוגה, ../images/Emo141.gif

מהכרות עם מיליון פורומים אחרים, חייבת לציין שתרבות זה משהו שעוד נשמר בפורום המיוחד הזה... אני באה מהתחום הפיזיקלי ומאד חסר לי הנוכחות מהתחום שלי. להרים טלפון לבנות בתה"ש או לדגנית כץ אני יכולה כל הזמן - בשביל לקבל תשובות לשאלות אבל כדי לעורר דיון ולחוות באמת סוג של journal club וירטואלי אפשר רק במקום כזה וזה נראה כאילו כל שבוע יש איזה דיון שווה ומאתגר בתחום הילדים ורק "אצלנו" אין. הכי עמוק שיש זה שאלה חשובה על סדי מרפקים, ודיון על כדורי גיירו... זה מאד מצער אותי וזה מאד מאד מאד חבל לי שאין לי פה מספיק פרטנריות מהתחום שנכנסות לפחות אחת ליום-יומיים... ונגה - ישר כוחך! לא קלים הם חיי מנהלי הפורומים ברשת ולרוב הם חוטפים ריקושטים על ימין ועל שמאל. אני שולחת לך חיבוק מלא עוצמות ופעילויות תכליתיות ומרכיבי תפקוד וטרמינולוגיות חדשות

בחזרה מהלב ../images/Emo23.gif אבל גם מהראש ../images/Emo12.gif

נגה יקירתי, אני מצטרפת לכל המחמאות של הכותבות האחרות לגבי ניהול הפורום. מי כמוני יודעת כמה קשה לקחת אחריות כשלא כל הידע בידיים שלך ולמעשה חלק מהאחריות היא העברת האחריות... למשתתפים האחרים. גם כתיבת המכתב היתה לבטח קשה, אבל חשובה מאד ואני באמת מקווה שהתוצאות יופיעו בהקדם. אני רוצה, כהרגלי, לתת כמה התייחסויות קונקרטיות למה שאמרת והגיבו אחרים: 1. אני מסכימה בהחלט שהשימוש בכינויים בפורום מקצועי הוא מעט בעייתי. הצעתך שלפחות כל אחד יציג את תחום עבודתו (בלי להכנס לפרטים מזהים) יכול להעלות את תחושת המציאות המקצועית. 2. לגבי "השתלחויות" ו"פיצוצים" - אין ספק שהם בעייתיים, אבל בכל מקום עבודה, גם בהפסקות קפה, עולות תגובות כאלה אחד לדעות השני. אני קוראת לכל הכותבים לחשוב פעמיים לגבי צורת ההתנסחות - אפשר להגיד ביקורת אבל בצורה מקצועית ובונה. זה חשוב במיוחד כאשר עונים למישהו שמעדיף להשאר אנונימי ואנחנו לא יודעים באילו פרופורציות יקבל את הערותינו. אל תשכחו שמדובר כאן גם בפורום שעושה שירות שיווקי למקצוע. 3. אהבתי את הרעיון של "לארח את עצמנו". אולי אם כל אחד ימצא מאמר מקצועי או נייר עמדה עליו היה רוצה לדון ביחד עם אחרים אפשר היה לגוון את נושאי הפורום. אני מזכירה לקוראים מהצד שהתכנים נבנים רק על יסוד מי ש"מעז" לכתוב. כנראה שלמי שעובד בתחום הילדים יש יותר "אומץ" (המרכאות מייצגות מעט סרקזם). שימשיך להיות לכולנו רק טוב ותומך ומלבב...
סיגל

fez1

New member
אני מסכימה

עם הצעתך לגבי ציון תחום ההתמחות כשאחד/ת מאיתנו עונה כאן או נותן ייעוץ . בתור אחת שלא מזדהה בשמה אני חושבת שהכבוד והאתיקה מחייבים לציין את התחום , הנסיון או פרטים אחרים מתבקשים . כך לפחות הייתי רוצה שיפעלו באם אני הייתי פונה לייעוץ מקצועי . תודה על הערתך ( וזו של נגה ...) .

liatsela1

New member
כמה מילות תודה לנגה....../images/Emo24.gif

המפגש שלי עם נגה כמנהלת הפורום היה דרך מסר אישי. נעזרתי בה למטלה במסגרת קורס וירטואלי בשימושי מחשב (מטלה הקשורה לניהול פורום ולאו דוקא ריפוי בעיסוק). נגה התייחסה במהירות וביעילות הפגינה התעניינות לנושא המטלה מתוך מטרה לענות לי בצורה הטובה ביותר וזאת בניגוד לחברותי לקורס שנתקלו בתגובות קשות ממנהלי פורומים אחרים על פניתם או שלא נענו כלל. רציתי להודות לך נגה על היחס והתגובה החמה ולחזק את ידייך כמנהלת פורום. ליאת

תודה liatsela

היה נחמד למקד דברים דרך המטלה שלך ... מקווה לפגוש אותך כאן לעיתים קרובות

תודה מה../images/Emo23.gif ועכשיו גם אני מה-|בלונד

מאחר ואני לוקחת אישית ... אז לקחתי אישית את כל התגובות המפרגנות שלכם, וזה בהחלט עוזר לדעת את כל זה ומחמם את הלב בכל מקרה. הייתי שמחה אם יגיבו עוד משתתפים (ועכשיו אפשר כבר בלי תמיכה רגשית במנהלת), כי זאת בעצם הפעם הראשונה שאתם מעלים את הצרכים שלנו בצורה מאורגנת. ולא רק לפרוייקטים מיוחדים, כמו לפעילות שוטפת של הפורום כבמה לכל התחומים במקצוע. מישהו רוצה לקחת על עצמו לרכז תחום, למשל? מישהו יכול להביא רעיון שיווקי שיכניס אלינו "חברים" נוספים ? פגישות צאט' שבועיות מתוכננות של "תת-פורום" בתחומים שתרצו (ז"א קביעת יום ושעה בה נכנסים החברים לדיון משותף). אז שוב תודה לכל המגיבים. מפרגנת לכם בחזרה ואוהבת אתכם.

חזקי אמצי והתאמצי../images/Emo65.gif

לא יכלתי להכנס כמה ימים לפורום בגלל עומס עבודה וגם עכשיו אני נכנס כדי קצת להתאוורר. אז דעי לך שגם אני מלא הערכה על ההשקעה, על המעורבות, המקצועיות והאכפתיות. המשיכי להתאמץ להשאיר את הפורום ברמתו גם אם לפעמים יש חריקות עמי

מחזקת את ידייך

למרות שאינני משתתפת פעילה כמעט... מחזקת את ידייך בניהול. גם אני חוויתי ממך אירוח נעים.- ותודה. חוץ מזה - גם אני מהתחום הפיזיקאלי (מבוגרים), כך שנראה לי שיש בסך הכל ייצוג בפורום גם לתחום זה. אם תועלנה שאלות נוכל להתגייס למתן התשובות. ברצון רב, עד כמה שמתאפשר... טל דמאיו.

שלום שלום

היי טל, נחמד לפגוש אותך גם פה. תזהרי - עכשיו שאני יודעת שאת מסתדרת יפה עם פורומים ויודעת להביע דעה (
) יש סיכוי שאנג'ס לך לא מעט להביא דברים מהתחום הפיזיקלי לדיון כאן עם כולם. הבטחה ולא איום... סיגל

זאת באמת הבטחה ולא איום? ../images/Emo57.gif

* ראי: חומר נפץ שצרפת...?!?!?!?! סתאאאם... בכיף! אם אוכל לעזור - אשמח! טל דמאיו.

איה28

New member
נחמד לפגוש חברות כאן!!! הי טל וסיגל

אני גם מציצה בפורום לא באופן מסודר ומאוד נעם לי הניהול של נגה, ההתייחסות הרצינות וההשקעה שניכרת. עם זאת מידי פעם באה לידי ביטוי תחושה של ביקורתיות וחוסר פירגון מצד כמה מהמשתתפים. לא חוויתי על עצמי אבל צפיתי מהצד וזה עשה לי קצת רע... אני מגיעה גם מהתחום ההתפתחותי של ילדים וגם משיקום קוגנטיבי לפגועי ראש ואשמח לקחת יותר חלק בפורום.

חנל

New member
תודה לך, נגה

את עושה עבודה נהדרת. מלבד היותך מקצועית את מנהלת את הפורום בחן ובהומור מיוחד. המשיכי כך!!!

ורד מ

New member
נגה

הודעתך היא הזדמנות בשבילי להגיד תודה . אני נכנסת לעיתים רחוקות אבל עוברת על דפים קודמים. פעמים גם נעזרתי בידע המקצועי כאן בפורום ובקשר ישיר שיצרתי עם בנות. בשבילי זו קהילה ואני בהחלט מנסה לשתף קולגות. לא לכולן אינטרט זמין. אני חושבת שהרעיון של אירוח הוא רעיון טוב וכן דיון בטרימנולוגיה החדשה. אומנם אני מכירה אותה אבל השאלה היא איך מיישמים ? איך נראה דו"ח אבחון/סיכום טיפול? שוב תודה, ורד

כולי הערכה

נגה שלום, כולי הערכה!! מדי יום (כמעט) אני מעיינת בפורום, קוראת ונהנית, מסכימה ופחות מסכימה. בהזדמנויות רבות אני מתחילה להדפיס תגובות, אך איכשהוא הקצב המהיר של דרישות בבית (ילדים) מהיר יותר מקצב ההדפסה שלי, ואני בדרך כלל לא מצליחה לסיים. העבודה שאת עושה היא מדהימה
. ההשקעה, התיחסות רצינית וניסיונות חוזרים לעורר דיונים מקצועיים ועיניניים, מעוררים הערכה רבה. יישר כוח נגה!
סוניה

למעלה