משהו מדליק

Welsh

New member
משהו מדליק

http://www.youtube.com/watch?v=IjpxipozAxU (גם לדעתכם זה נהיה גרנדיוזי מדי לקראת הסוף?) אחד השירים היפים ביותר ששמעתי ואחד הפייבוריטים האישיים שלי מאלבום המופת 'אקוולונג'.

melancholy man

New member
אחלה

ובמחיוד בשבילך, עוד שני שירים של האחים גייב להכיר: I Started A Joke אחד הלהטים הגדולים באמת הראשונים שלהם בביצוע נפלא אגב, ו Massachusetts אחד היותר קסומים מהאלבום הראשון (שהוא בעצם השלשי, כמו שאמר ג'וני).

Welsh

New member
../images/Emo93.gif

הקדמתי לשפוט, אחרי שנים בהם נטחנו לי באוזניים Staying ALive וHow Deep Is Your Love, החלטתי שזו סתם להקה, מסתבר שטעיתי, רק מהמעט ששמתם פה אפשר להרכיב יופי של אלבום. אני הולך לחפש את האלבומים שאתה וג'וני המלצתם עליהם, תודה לשניכם ולדודל על ההפניות

wawadhani

New member
גם לי זה קרה

אחרי שנים של היכרות רק עם השירים מ saturday night fever ממש הפליא אותי לגלות שיש בלהקה הזאת מעבר. כנראה ששנות השבעים המאוחרות לא עשו איתה הרבה חסד, כמו לרוב המוסיקה בתקופה הזאת

Welsh

New member
כנראה../images/Emo13.gif

למרות שלא חסרות יציאות מוצלחות, ב78 יצאו heavy horses, dire straits וcomes a time.

wawadhani

New member
בהחלט

מישהו אמר פה משהו מאוד נכון לפני כמה זמן, לא זוכרת מי בדיוק, שבשנות ה 80 היתה מוסיקה טובה, היא פשוט שחתה בים של דרעק... ולהבדיל, היו הרבה אמנים ש"הקפיאו" את עבודתם, או היו על הילוך נמוך בשנות ה 80 וחזרו לפעילות בשנות ה 90

Welsh

New member
../images/Emo45.gifאיך אפשר שלא להסכים עם זה?../images/Emo13.gif

melancholy man

New member
אבל במקרה של הביי ג'ייז

לא ממש צריך, הסרט הנורא ההוא, שעשה פלאים לחשבון הבנק של האחים גייב, לא ממש עשה טוב לקרירה שלהם, מי באמת זוכר היום את השירים הנפלאים של סוף שנות השישים?

תתפלא, אבל זוכרים

במיוחד בשנים האחרונות. אחרת, לא היינו עדים למפעל ה-reissues הנוכחי שהוא, כך אומרים, רק ההתחלה. בהופעות שלהם בשנות התשעים הם שילבו גם שירים משנות השישים, ובמעט הראיונות שנתנו - הם אינם אוהדים גדולים של התקשורת ה"עויינת" - הם נשאלו גם על תקופה זו. וממילא, לאורך זמן מה שנשאר זה הדברים האיכותיים. האחים עצמם אינם מתביישים בתקופת הדיסקו שלהם, נהפוך הוא. הם באמת ובתמים אהבו soul אמריקאי, ובעיקר את הצליל של פילדלפיה - ורצו מאוד לחקותו. הם אימצו את ערכי ההפקה שהיו מקובלים באותה עת, וביחד עם כשרונם לכתוב שירים, הנוסחה היתה מנצחת. אל תשכח שהאחים ראו עצמם, מאז שהחלו לשיר בפני קהל כשהיו עוד בגיל הגן, קודם כל כבדרנים, כאומנים (בשורוק) שמטרתם להסב הנאה לקהל המאזינים. מורשת אמנותית זה לא מה שעמד לנגד עיניהם, כאשר הסכימו לכתוב שירים לפס הקול של Saturday Night Fever, ואת סדרת הלהיטים הבלתי-נפסקת שלהם בסוף שנות השבעים - ואולי גם כאשר כתבו את אותם אלבומים בסוף שנות השישים.

bibi50

New member
דונאלד דאק

רובין גיב נשמע כמו הברוז המשוגע של דיסני אלא שהוא ידע לנצל את קולו לשירים סנטימנטלים מהנהדרים ביתר של האחים גיב. דוגמא נהדרת לאיכות קולו הוא and the sun will shine מהתקליט horizon ושיר סולו שלו saved by the bell. כששומעים את השירים שהוא מבצע אי אפשר שלא לרחם על "המסכן" הזה. holiday ו First Of May, I Can't See Nobody הם דוגמאות טובות נוספות של איכויות קולו של רובין שנאלץ לחיות בצילו של האח הגדול בארי גיב

לא הייתי אומרת שהוא חי בצילו

בארי ורובין היו שני כותבי השירים העיקריים בלהקה, למרות שמרבית שירי השלישיה מיוחסים לכל שלושת האחים. רובין הוא שהיה אחראי על האלמנט הפסיכי בלהקה, תוצאה - כך אומרים - של ההלם שסבל לאחר שנפגע בתאונת רכבת מחרידה בקיץ 1967. ההתייחסות הרבה למוות ולשגעון, והנונסנס ששלט בשיריהם בסוף שנות השישים, מיוחסים בעיקר לו, בעוד בארי כתב את השירים היותר קונבנציונליים. למשוגעים לעניין, הייתי ממליצה לשים יד על אלבומי הסולו שלו מתחילת שנות השבעים. יותר נכון, ההקלטות שנשארו מאותם אלבומים, שאינם בדפוס (רשמי וחוקי) כיום. כמו ב-And the Sun Will Shine ואחרים, השירים באותם אלבומים הם תערובת של שמאלץ סנטימנטלי עם זרם-תחתי אפל במיוחד. דהיינו, אלו אינם שירים שמיועדים לבעלי עצבים רעועים. אגב, רובין נשאר אקצנטרי עד עצם היום הזה. אשתו הענקית עוסקת במאגיה (יעני, מכשפה) והוא עצמו מעורב במדיטציה ושאר ירקות על-טבעיים, כפי שאפשר להווכח גם מכמה קטעים משעשעים ביוטיוב.

bibi50

New member
שירים שמיועדים לבעלי עצבים

רובין ??? לאאא.... נשמע מענין מאד ! כנראה שאחפש את התקליטים שהזכרת. תמיד הערכתי אותו יותר מאחיו.

מורנא007

New member
מקסים

הפיכת השיר למוסיקה קאמרית מוצאת חן באוזני, למרות היציאה אל מחוץ למרחב הרוק.

למעלה