משהו מדהים!!!!

VeNuS123

New member
משהו מדהים!!!!

היום בדואר הגיע 'מכביתון' בטח תשאלו מה הקשר בין הירחון הזה אליכם ובכלל לכותרת אז סתם מתוך שיעמום התחלתי לקרוא את הירחון ונתקלתי הכתבה ממש מענינת ומיכוון שמכבי לא עדכנו את האתר לאחרונה אני אעתיק לכם את הכתבה כי לפי דעתי זה מדהים איך חז"ל והרמב"ם ידעו דברים בקשר לרפואה בימים שהרפואה לא היתה הכי מתקדמת דברים שעד היום מאמינים בהם... " רפואה מונעת על פי היהדות / ניסים קריספיל חז"ל ובהם הרמב"ם, שהיה בעצמו רופא דגול, השיאו עשרות עצות וטיפים להתנהגות יום-יומית בריאה דברים מפורשים מצד היהדות בענין רפואה מונעת באים בתורה כנאמר:"אם שמוע תשמע לקול ה' אלוקיך, והישר בעיניו תעשה, והאזנת למצוותיו, ושמרת כל חוקיו, כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך, כי אני ה' רופאך" (שמות ט"ו כ"ו). אם כן, רפואה אמיתית אינה רק ריפויה של מחלה קיימת, אלא גם מניעתה. איך נמענים ממחלות? מקיימים אורח חיים בריא. חז"ל (חכמינו זכרם לברכה), בספרי התלמוד, ואחריהם הרמב"ם, רבי משה בן מימון, שהיה בעצמו רופא דגול, השיאו עשרות עצות וטיפים להתנהגות יום-יומית בריאה. הנה כמה דוגמאות. חז"ל שיבחו מאוד את אכילת הבוקר, ובתלמוד (מסכת בבא מציעא, דף ק"ז ) מנו 13 דברים שפת שחרית- הלוא היא ארוחת בוקר- מועילה להם: מגנה מהשמש, מצילה מהצטננות, מונעת זיעה, מסייעת לפעילות המעיים, אפילו מחכימה "ויש אומרים אף מוציאה את הקנאה ומכניסה את האהבה" ועוד. חז"ל קבעו סייגים לאכילה וציינו שגרגרן מביא על עצמו נזק, באומרם:"צריך אדם שיאכל כדי קיום הגוף". בהזדמניות אחרות נתנו חז"ל מרשמים ל'תרופות סבתא' כשאמרו:"תרנגולים יפים לחולה" ו"הרגיל בדגים קטנים אינו בא לידי חולי מעיים ולא עוד אלא שדגים קטנים מפרין ומרבין ומברין (מבריאים) כל גופו של אדם" (מסכת ברכות), והרב מרי אמר בשמו של רבי יוחנן:"הרגיל בחרדל אחת לשלושים יום מונע חולאים מתוך ביתו אבל כל יום לא" (מסכת שבת דף קל"ד). הרמב"ם ייחד לרפואה מונעת פרק שלם בספרו "משנה תורה". וכך כתב (ספר מדע, הלכות דעות פרק ד'):"הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי ה' הוא, לפיכך צריך אדם להרחיק עצמו מדברים המאבדים את הגוף ולהנהיג עצמו בדברים המברין (מבריאים) והמחלימים, ואלו הן. לעולם לא יאכל אדם אל אכשהוא רעב. ולא ישתה אדם אלא כשהוא צמא. ואל ישהה נקביו אפילו רגע אחד. לא יאכל עד שתתמלא כרסו, אלא יפחות כמו רביע משבעתו. ולא ישתה מים בתוף המזון אלא מעט ומזוג ביין. וכשיתחיל המזון להתעכל במעיו, שותה מה שהוא צריך לשתות. ולא יאכל עד שיבדוק עצמו יפה יפה מא צריך לנקביו". אחר כך מנה הרמב"ם סוגי מאכלים רעים וטובים, ועצות נוספות. גם בתחום השינה כתב באותו הפרק:" די לו לאדם לישן שמונה שעות. ולא יישן סמוך לאכילה אלא ימתין אחר אכילה כמו שלוש או ארבע שעות, ולא יישן ביום", והמשיך:"ועוד כלל אחר אמרו בבריאות הגוף, כל זמן שאדם מתעמל יגע הרבה ואינו שבע ומעיו רפין, אין חולי בא עליו וכוחו מתחזק". המשפטים המעניינים ביותר מופיעים בסיום הפרק הדן בריאות האדם, ובו מצהיר הרמב"ם הצהרה מעניינת במיוחד:"כל המנהיג עצמו בדרכים אלו, אני ערב לו שאינו בא לידי חולי כל ימי חיו עד שיזקין הרבה ואינו צריך לרופא ויהיה גופו שלם ועומד על בוריו כל ימיו". אין פלא שמושל מצרים בחר למנות את הרמב"ם לרופאו האישי.... " זהו סיום הכתבה הייתי שמחה לשמוע את דעתכם למרות שהיא קצת ארוכה...

גוססי

New member
מדהים! אבל לא ממש

כרגיל, היוונים הקדימו את חז"ל בכמה מאות שנים טובות גם בנושא הרפואה. מומלץ לקרוא אודות ראשון הרופאים האמיתיים, היפוקרטס.

פלסטיק

New member
קודם כל יש כאן בעיה

אפילו כשניסו לצטט רק כמה קטעים קצרים כדי "להוכיח" כבר יש סתירות עם הרפואה של ימנו: "ולא ישתה אדם אלא כשהוא צמא". לפי הרפואה שידועה לנו היום מאוד מומלץ בקיץ לשתות גם כשלא צמאים "ולא ישתה מים בתוף המזון אלא מעט ומזוג ביין". לי אישית אין שום כוונה לערבב את המים שלי או של ילדי ביין טרם השתיה. "כל המנהיג עצמו בדרכים אלו, אני ערב לו שאינו בא לידי חולי כל ימי חיו עד שיזקין הרבה ואינו צריך לרופא ויהיה גופו שלם ועומד על בוריו כל ימיו" טוב גם זה מתנגש עם המציאות. לעיתים גם ספורטאים מצטיינים בריאותם נפגעת. בסך הכל הרמב"ם נהג בחוכמה כשהעתיק דברי חוכמה מהגויים (שכבר דיברו על מניעה מאות שנים לפניו). חבל שחלק מהאוכלוסיה שטוענת שנוהגת בדרכו לא מאמצת זאת. חוץ מזה לא הבנתי מה באה הכתבה להגיד...

tamarhp

New member
אממ..

המחקר האחרון גילה שדווקא לא צריך לשתות כל היום, אלא בעיקר כשצמאים. שמעתי על זה ממש לפני כמה שבועות. זה שאתה לא מתכוון לערבב את המים ביין זה לא אומר שלא צריך... כלומר - זה לא בעיה של הרמב"ם! הרמב"ם כתב שמי שעושה את כל מה שכתוב בספר, מובטח לו בריאות. מי שמנסה ליישם חלק מהכללים זה אולי יעזור קצת, אבל זה לא אמור לעזור ממש.

פלסטיק

New member
הייתי שמח לראות מי חתום על מחקר

כזה זה סותר את כל מה שאנחנו יודעים כאלף בית של רפואה מודרנית בסיסית אני לא חושב שטוב לילדים (ולמבוגרים) לשתות יין כמו מים. גם צריכה גבוהה ויום יומית של אלכוהול איננה מומלצת

tamarhp

New member
תראה,

"כאלף בית של רפואה מודרנית בסיסית " - מחקרים מגלים כל פעם משהו חדש.. מי יודע מה ימצאו עוד 100 שנים? וכבר מצאו שכמותת קטנה של אלכוהול מעוליה ב.. לא זוכרת מה, אבל בקיצור - כמות קטנה של אלכוהול אכן מועילה לגוף. דבר נוסף - כמו שכתבתי מקודם, הרמב"ם כיוון את דבריו למי שהולך כל החיים רק לפי ההוראות שבספר, וכנראה לא לכל אחד זה עוזר אלא למי שמקיים גם הוראות מסויימות אחרות שיכולות להשפיע בהקשר לאלכוהול. חם לי! הרגע חזרתי מבחוץ!!!

פלסטיק

New member
אנחנו יכולים לפעול רק לפי מה שידוע

אנחנו פועלים לפי הידע הקיים ומנסים כל הזמן לשפר אותו כך שהשינויים הם בלתי נמנעים ידוע שעישון מזיק ידוע שסמים זה לא טוב בגלל שאנחנו רחוקים מאוד מידע מושלם לא הייתי מיעץ להתיר שימוש חופשי בהרואין.

גוססי

New member
בעיה!

"המחקר האחרון גילה שדווקא לא צריך לשתות כל היום, אלא בעיקר כשצמאים" מעולם לא שמעתי על מחקר כזה, אבל מסתובבים בינינו לא מעט אנשים שעקב פגם כלשהו במערכת הפיסיולוגית שלהם אינם חשים בתחושת צמא גם כשהם קרובים מאד להתייבשות. עבור חסרי המזל האלה ההמלצה הנ"ל עלולה לגרום לנזק גופני קבוע ואפילו למוות.

MOYE

New member
יין לא מזיק

קודם כל בנושא היין,הוכח מדעית שיין מונע מחלות לב לידעתך בגרוזיה ילידים שותים יין מגיל צעיר,ובמדינה הזאת אנשים רבים עוברים את ה100.חוץ מזה הרבה ממשידעו החכמים שלנו על רפואה,גוים גם אז וגם עכשיו עוד לא גילו.

MOYE

New member
יין לא מזיק

קודם כל בנושא היין,הוכח מדעית שיין מונע מחלות לב לידעתך בגרוזיה ילידים שותים יין מגיל צעיר,ובמדינה הזאת אנשים רבים עוברים את ה100.חוץ מזה הרבה ממשידעו החכמים שלנו על רפואה,גוים גם אז וגם עכשיו עוד לא גילו.

VeNuS123

New member
קצת תשובות...

אז למי ששאל מה הקטע של זה סתם רציתי להביא לכם משהו שאני ראיתי וחשבתי שהוא נחמד וגם למי שמאמין מחזק את הטענה שחכמינו והיהדות ראתה הרבה דברים בימי קדם שעכשיו לאט לאט מתחילים להוכיח ולמצוא אותם בכל מיני מחקרים כמו עם איסור אכילת חיזר ומצוות מילה... וסתם לראות מה דעתכם על זה.... אני אישית לא קראתי את כל הספר של הרמב"ם אבל בכתבה הזו יש הרבה דברים שכיום אכן הוכחו כמו ארוחת בוקר ולא לשתות הזמן ארוחה. ואני די בטוחה שמי שיקרא את הספר של הרמב"ם וילך לפי הוראותיו יזכה לחיים בריאים

../images/Emo104.gif גם לר' נחמן היתה דעה בעניין

בקיצור נמרץ הוא טען שרופאים הם תאבי בצע ולכן הכסף יקרוץ להם יותר מאשר טיפול טוב באדם נזקק, לכן צריך להימנע מללכת לרופא ולקחת תרופות וכו'. דוגרי, בתור דתיה שדווקא אהבה את תורתו של רבי נחמן- מאוד התאכזבתי ומאז אני כבר לא כ"כ מעירצה גדולה...

למעלה