משהו מגניב

JiyuuKi

New member
משהו מגניב

תדמיינו שיש איזו נשמה שמרחפת לה בין הזמנים, ועוברת בין הגופים והמוחות השונים. הנשמה הזו במובן מסויים היא אתם, אך אין לה את יכולת המחשבה שיש למוח פיסי. רק בחירה חופשית לחלוטין. עכשיו תדמיינו שהמוח שלכם הוא כלי ריק. מכאני לחלוטין וחסר כל יכולת בחירה. רק מכונת חישוב אחת גדולה. דמיינו שהמכונה הזו יושבת לה לבדה, ומבקשת חיים. מבקשת את היכולת לבחור, להיות. וקוראת לנשמה שתשכן אצלה. והנשמה נענית לה. היא מתיישבת במוח הזה, וה"אני" - כל הוויתכם, היא השילוב הזה שנוצר זה עתה. ותנסו לדמיין שבאמת נוצרתם רק עכשיו. מן הסתם אתם תחשבו: 'לא הגיוני שרק הרגע נוצרתי, הרי יש לי את כל הזכרונות האלה מפעם. הנה - פה אני זוכר את עצמי משחק בגן, ופה אני זוכר את עצמי עצוב'. אבל אז תנסו להבין שאלו רק זיכרונות, ובאותה מידה אם הנשמה הזו הייתה נכנסת לגוף אחר אז היו לה זיכרונות אחרים. ובעצם אין לכם שום דרך לדעת שזה אכן הייתם אתם בגוף הזה, ובזיכרונות האלה. ואולי זה היה מישהו שונה לגמרי? בכל מקרה, לי זה קרה ספונטנית לפני כמה זמן תוך כדי שחשבתי על כל מיני תיאוריות פיסיקליות.. וההרגשה שהייתה לי אחרי זה הייתה ממש מגניבה. חשבתי שזה יעניין אתכם לנסות:)

קמהדנו

New member
תודה ג'יוקו ../images/Emo189.gif

עכשיו דמיין שאתה עץ

למעלה