משהו לשתף אתכן...

noamko80

New member
משהו לשתף אתכן...

היי, שנה טובה!
אני חדשה פה בפורום ויש משהו שמעיק עלי כבר כמה שנים.
אני בת 33 וכבר 3 שנים מנויה לחדר כושר. הייתי בעביר במשקל של 65 על 1.55. כיום שוקלת בסביבות 49. שמחה שיכולה להתייפיף עם בגדים יותר בקלות, ונדמה שאני מאושרת כלפי חוץ מהשינוי שחל בי, אך לא כך הדבר.
אומרים שמבחינה תזונתית לא מספיק רק להתחיל בדיאטה, אלא צריך גם לעבוד על הראש וזה מה שקרה אצלי. אני ידעתי מתי לעצור את עצמי מלאכול ולא הייתה לי בעיה ל"הסניף" את המאפייה השכונתית וללכת מבלי לעצור, ידעתי להגיד "לא" לעוגות, ממתקים, גלידות ושאר דברים טובים. הייתי גם גמישה עם עצמי. כל יום לפני השינה מסיימת את היום עם שוקולד (במתינות, כמובן).
ידעתי שאם אוכל דבר שהוא משמין אז אצטער עליו ולא אפסיק לחשוב על זה כל היום, ובמיוחד שכל יום אני בחדר כושר ולא בשביל שיתאפשר לי לאכול דברים שומניים ומשמינים.
דרך החיים שלי פוגם בי בכך שאני פחות נפגשת עם חברות וכו' כי הפגישה עם החברות זה לשבת בבית קפה (אם כבר בית קפה אז רק שוקו), גלידריה... ומסתכם בכך שאני בבית.
אותו הדבר לגבי יציאה עם בחור. אני יודעת שאם יש לי דייט אז באותו היום אני בקושי אוכלת כדי שאוכל להזמין לי בדייט לשתות שוקו מבלי להרגיש מיוסרת (אני יודעת שאפשרי להכניס עוד לגוף כי שוקו לא מגיע למכסת הקלוריות ובכל זאת עדיין ארגיש מיוסרת), אבל מצד שני מעדיפה לאכול בוקר, צהריים וערב מאשר ללכת לדייט. בקיצור, משהו דפוק אצלי בראש ונמאס לי.
אני לפעמים חושבת אם כשהייתי מלאה יותר הייתי מאושרת, כי אז הייתי צוחקת ויוצאת הרבה יותר, ואני מרגישה גם שהיו לי יותר מחזרים.
לחדר כושר אני רוצה להמשיך ללכת כי זה עושה לי טוב לנשמה וגם עושה טוב לגוף (ולאו דווקא בקטע של לרזות).
האם אני יכולה לחזור ולאהוב את עצמי כמלאה? כ"כ התגעגעתי לנועם של פעם, לנועם עם הלחיים התפוחות.

גם לי

קשה מאד להבין איך אפשר לחיות את כל החיים סביב האוכל. ונשמע לי שזה מה שאת עושה, חיה את החיים מסביב לאוכל, כי את עסוקה במה תאכלי, כמה תאכלי ואיך תאכלי הרבה זמן מהיום או השבוע. בעיני זו לא איכות חיים ואין לזה קשר למשקל.
אני לא חושבת שיש לך רק שתי ברירות בחיים, או להתיר רסן ולאכול בלי לחשוב כל מה שבא לך ולהשמין, או להיות רזה ולהתעסק כל היום בלחשוב על הארוחה הבאה. אני חושבת שיש יותר אפשרויות מזה בחיים והאובססיה המחשבתית בענייני אוכל לא קשורה למשקל הפיזי שלך, אלא יותר לתחושת צורך שליטה בחיים.
אני חושבת שהמקום להתחיל ממנו הוא לא ענייני משקל ולא אהבת הגוף, אלא ארגון מחדש של המחשבה על החיים.

הבעיה בסופו של דבר היא לא המשקל

אלא היחס שלך אליו. ואני חושבת שעצם העובדה שאת מבינה את זה אומרת שאת בכיוון הנכון. אני גם חושבת שעצם המודעות שלך וחיפוש הפיתרון מעידים על זה שאת בדרך הנכונהואת יכולה לצאת מזה עם הכוונה נכונה.

תראי, היום ידוע כבר שאורח חיים בריא זו לא התנזרות מכל דבר טעים. אם חשוב לך להמשיך ולהקפיד על תזונה נכונה, אולי שווה לך לפנות לדיאטנית ולראות איך היא בונה לך תפריט שמבוסס על מה שאת אוהבת לאכול כבר היום. אולי עצם המסגרת שתאשר לך שמה שאת אוכל הוא "בריא" אם את זקוקה לאיזור הזה תוכל לעזור לך.

מעבר לזה - בפן הנפשי את כמובן מוזמנת להשאר פה ולכתוב, אבל אם את מרגישה שהבעיה מאוד מפריעה לך, אולי שווה לך לפנות לפסיכולוגית כדי לעזור לך התמודד עם הנושא?

אופירA

New member
מנהל
גם אני חדשה פה בפורום, אבל זה לא משנה

לא מבינה את חשיבת השחור לבן שלך, ולמה את לא רואה מה צריך לשנות בה.

אין משהו בחיים שלך בין BMI20 שדוף ונוקשה לבין BMI27?
למה צריך להיות או 49 קילו או 65 עם לחיים תפוחות?

למה אם תאכלי משהו משמין תצטערי על כך כל היום? אי אפשר להחליט להצטער על כך רק שעה?
למה האקסיומה שאת כל יום בחדר כושר לא בשביל שיתאפשר לך לאכול דברים שומניים ומשמינים? אין אפשרות שתלכי יום יום לחדר כושר גם אם תאכלי מדי פעם דברים משמינים?
למה את חייבת להרגיש מיוסרת אם את שותה שוקו בדייט? למה כדי לא להרגיש מיוסרת את חייבת לצום כל היום?
אין אפשרות לאכול בוקר, צהריים וערב וללכת לדייט - וגם לשתות שוקו בדייט או לחילופין לוותר על שוקו בדייט?
מה זו האקסיומה הזו של "אם כבר בית קפה אז רק שוקו"? איפה זה נוצר ולמה אי אפשר לפורר את זה וחסל? שמעת על מים, קולה דיאט או נס קפה עם סוכרזית? או אפילו שוקו עם סוכרזית ובלי קצפת?
למה אי אפשר לשבת עם חברות בגלידריה בלי לאכול גלידה או עם לאכול מנה קטנה? למה אני יכולה לשתב עם חברות בבית קפה ולשתות מים?

אין סיבה שאינך יוצאת עם בחורים או עם חברות בגלל הרזון.
ואין סיבה לוותר על מכון הכושר ולהשמין עד שיהיו לך לחיים תפוחות.
ואין סיבה להמשיך להקפיד על האכילה, אבל בלי לסבול, ועם לצאת, ולעמוד במשקל על משהו באמצע, שהוא גם רזה ומתלבש בקלות, וגם צוחק ושמח ומחוזר.
(כמובן שתצטרכי ללמוד שהמשהו הזה באמצע נקרא יפה ונקרא רזה! יש לי הרגשה שאת כלואה בחשיבה שאם את לא מקל, אז את לא יפה ולא רזה, וחייבת להיות ממש שמנה ותפוחת לחיים...).

ובעצם מה רע בלחיים תפוחות?

לאחיינית שלי יש כאלו והיא הילדה הכי יפה בעולם...

אבל עם כל השאר אני מסכימה (חוץ מאולי נושא הסוכרזית והדיאט קולה שבעיני הם רעל, אבל זו באמת כבר דיעה אישית).

nirity1

New member
אולי כדאי להתיעץ עם איש מקצוע

את יותר מדי עסוקה באוכל ולא בלהנות....

Blue Rose

New member
אני לא בטוחה...

ברור שאיני אשת מקצוע....

אבל לדעתי את גובלת, אם לא כבר בתוך...הפרעת אכילה...
האוכל מפריע לחייך...

תראי, בכל מסעדה יש סלטים ומים. יש מה לאכול גם למי ששומר, בשם אלוהים...אפילו במקדולנדס...

לא הגיוני כל מה שאת אומרת על לצאת...עם חברות או לדייט. כשהייתי עם סכרת הריון והרבה יותר מגבלות מאשר דיאטה סטנדרטית- זה לא הפריע לי לצאת- לא לדייט עם בעלי, ולא לבילוי עם הילדים....מקסימום נדרשה מעט יצירתיות..

אני בת 35, לא מנויה לחדר כושר מעל ל- 10 שנים...למרות שיש לי אחד 2 דקות הליכה מהבית ב- 100 ש"ח לחודש - שימוש בלתי מוגבל.
שוקלת- 140 ק"ג על 1.64 מטר...נשואה, עם ילדים, חיה חיים שאני מגדירה כחלום...ומאושרת עד הגג. אה.. אני גם יפה ועם כל הקושי בנושא בגדים...
למרות שבדיוק הבוקר נתפס לי הצוואר בפעם הראשונה בחיים...שמתי את הקטנטן בפעוטון והלכתי לעבודה- עם חיוך (עקום)

את לא אני. גם אם תנסי, לדעתי לא תצליחי להגיע למשקל שלי. את נועם וזה לא משנה אם את שוקלת 49, או 50 או 70, את יכולה עדיין להנות לך בחדר כושר...וזה לא משנה אם את אוכלת קוביית שוקולד אחת או שתיים ...
מה שמשנה זה אם טוב לך בחיים...ואת עונה על השאלה הזו בפוסט שלך...

אז אולי מה שצריך להשתנות זה לא הלחיים שלך אלא הגישה שלך....בין אם יהיו לחיים יותר או פחות תפוחות זה פחות משנה...כל עוד יש חיוך....

מקווה שתרמתי...

רוזי! שהיום עקומה ועדיין מחוייכת....נראה מה מחר והאיבופן יביאו....

נ.ב. בעבודה אני מחוייבת לנעול נעלי עבודה מתוקף המקום...לראשונה אני יכולה להגיד שהיה לי קשה לגרוב גרביים ולנעול נעליים. הצוואר!! אני בעבודה עם כפכפים ...נקרעתי על עצמי מצחוק שעם כל ה- 140 ק"ג שלי שתקועים בבטן מה שמפריע לי לנעול נעליים (שזה בד"כ לפי מה שאומרים לי אמור להיות השומן) זה הצוואר...אנשים שואלים אותי מה שלומי וככה אני עונה: פעם ראשונה בחיים שאני לא מצליחה לנעול נעליים- וכל זה בחיוך וצחוק....כואב, אבל הצחוק מרפא...עקום- אבל העולם נראה קצת שונה....לפעמים זה טוב להסתכל על הדברים מזוית אחרת

בסופו של דבר מה שמשנה...

זו הגישה לחיים, אבל אני חושבת שגישה חיובית היא בהרבה מקרים תוצאה של התבגרות נפשית שקצת קשה להדריך אנשים איך לעבור אותה בעצמם.

נקווה שעזרת לה ללכת עוד צעד או שניים בכיוון הנכון.

idanbitterman

New member
קודם כל את מדהימה!

עצם העובדה שהבנת שחייבים לעבוד על הראש ראויה להערכה רבה!
ועכשיו כשהצלחת להשיל 15 ק"ג ממשקלך העבודה הקשה עם הראש נמשכת...
כשהיית 15 ק"ג יותר קיבלת את עצמך כפי שאת, הרשת לעצמך להנות ולא דפקת חשבון, לדעתי מה שקורה לך עכשיו זה תופעה (דיי נפוצה) שבה את עדיין לא מקבלת את סגנון החיים החדש שלך, זה בא לידי ביטוי כשאת קושרת את הרגלי האכילה שלך עם כל דבר אחר שיכול לגרום לך הנאה: דייטים, פגישות עם חברות וכו'...
מה שהייתי מציע לך לעשות זה להתחיל לחיות את החיים הישנים שלך בתוך האדם החדש שאת ולעשות זאת לאט לאט: בהתחלה זה יהיה מאולץ ולא כלכך כיף... ועד מהרה את תיצרי לעצמך הרגלים חדשים וחייך יראו טוב יותר.
למה אני מתכוון?
את נהנת ללכת לחדר כושר, מצויין! תמשיכי.
בואי ניקח לדוגמה פגישות עם חברות. תקבעי בתור התחלה 2 פגישות בחודש או פגישה בשבוע (זה לא משנה, העיקר שזה יהיה קצת יותר ממה שזה היום), בפגישות האלה יש לך משימה לא פשוטה: להביא לידי ביטוי את האני הישן שלך בלי קשר לאוכל והשתיה שיהיו על השולחן. זה קשה מאוד אבל לרדת 15 ק"ג קשה יותר.
כשתעשי את זה במשך כמה פעמים, גם אם זה יהיה מאולץ תודיעי לי איך את מרגישה ואנסה לעזור לך להמשיך...

עידן, האם יש לך הסמכה להדריך כך אנשים?

נכון שקואצ'ינג הפך להיות פופולרי בשנים האחרונות, אבל אם אין לך הסמכה מקצועית אתה יכול לפגוע במקום לעזור...

מותר לשאול איזו?

מה התפקידף איפה קיבלת תעודה? כי רוב האנשים שמוסמכים גם יודעים שלא מאבחנים בעיות בכמה שורות באינטרנט אלא רק בשיחה אישית מעמיקה עם הבנאדם...

עצם זה שאתה נותן לה הוראות מה לעשות

ואומר לה לפנות אליך לצעדים נוספים מעידים על "טיפול" שאתה מנסה להעניק לה.

אבל עצם העובדה שאתה עוש את זה אחרי קריאת כמה שורות באינטרנט ולא על סמך לפחות שיחה רצינית אחת נשמעת לי לא רצינית.

idanbitterman

New member
בנוסף

אין בכוונתי לאבחן בעיות אלא לשפוך אור מעט שונה על הדברים: אני מציע הסתכלות מנקודת מבט מסוימת על הסיטואציה. כמובן שאני לא מטפל באף אחד מכאן.
האם אנשים מתקשרים לתכניות רדיו בכדי לשמוע דעה של בעל מקצוע על סיטואציה מסויימת?
כמובן, ובכן אני בעל מקצוע וחווה את דעתי על הסיטואציות שמעלים כאן.

עלמה88

New member
יפה לך שכתבת

נדמה לי שהשינוי בחשיבה מתחיל, בכך שאת רואה שלאושר אין משקל
כרגע הניסיון לאחוז במשקל הנמוך גורם לך להימנע
נדמה לי שאת רואה שהמחיר גבוה מידי

כדאי לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לנרמל את האכילה ובעיקר לחזור לחיים מלאים ומהנים
כרגע את חיה בפחד מאוכל ומאכילה ונצמדת לאכילה שהביאה את המשקל הנכסף.

זה השקר! מוכרים לנו שרזון יביא בריאות ואושר. זה לא נכון!.

את מוזמנת לפנות אלי, אם מתאים

למעלה