משהו לשעות הפנאי.

משהו לשעות הפנאי.

אני יודעת שכולנו עסוקים, אבל כולנו גם עסוקים פחות. יום אחד, לפני כ7 שנים או יותר, קראתי במדור הספרותי של אחד העיתונים על "פרוייקט בן-יהודה". גזרתי ושמרתי, שיהיה לימים שחונים. מיד כשהפסקתי לעבוד, בגלל תביעה משפטית נגד המעביד, התחלתי עם הפרוייקט הנפלא הזה. מה-זה? הפרוייקט משמר ספרים עבריים ותרגומים של סופרים עבריים שזכויות היוצרים על יצירותיהם כבר אבדו. זאת אומרת הם נפטרו לפני 70 שנה ויותר. הפרוייקט משגר אל המחשב שלכם סריקה של ספר או סיפור או מחזה או שיר ואתם מקלידים ושולחים בחזרה. לדעתי - תענוג צרוף. אני כ"כ נהניית מהעברית הארכאית ויחד עם זאת נדהמת בכל פעם מחדש מעושר השפה . איך נכנסים? - נכנסים לגוגל ומקלידים בעברית "פרוייקט בן יהודה". תקבלו את כל המידע. נפגעתי לפני שנה וחצי בתאונת דרכים והפרוייקט הזה הציל אותי ממש . שלחו חוויות.

שויי

New member
../images/Emo63.gif תודה על ההמלצה אני'ס

אזרת אומץ לגלות לנו על התאונה, אפשר עוד פרטים? היום אני ביום כייף עם הג'ונג'ונים נכדי הנפלאים טפו
ג'ונה ישנה עכשיו ואני כאן עם הקפה
לזמן קצר. אשמור את הקישור לפרויקט, נראה לי מעניין

לא צריך אומץ,

ומעשה שהיה כך היה: חזרנו מירושלים, ביקרנו אצל "הקטנה", באום אל-פחם האוטו התחיל לגמגם ושבק לחלוטין בעפולה עילית. הזמנו גרר. האיש עלה עליו ואני חציתי הכביש בדרך לאוטובוס. אין מעבר חציה. בדיעבד אמרו שיש מעבר תת קרקעי - אין שילוט. הסוד החכם הזה ידוע רק לתושבי המקום... משום מקום הגיע רכב במהירות מסחררת העיף אותי 4 מ' באויר (ככה האיש סיפר אח"כ), ונסע עלי. צד ימין מרוסק - קרסול, מרפק וכתף. בעלי היה בטראומה אני התעוררתי רק אחרי הניתוחים. אמר שהיה בטוח שהלך עלי. מאז עברתי בסה"כ 7 ניתוחים. תהליך הבראה ממושך. היום אני בסדר - היד עדיין בשיקום. כאבים קשים, עד היום - כתף זה עונש. היום אני אשה יקרה. בקרסול מסמר ו4 ברגים. במרפק 8 ברגים ומפרק כתף מלאכותי - הכל טיטניום... הרבה פיזיותראפיה. מודה כל יום שלא היו פגיעות ראש ולא פגיעות פנימיות וגם שהובילו אותי לאורטופדית בבי"ח העמק - הכי טובה באזור הצפון. וזה הספור שנה וחצי עברו מאז. מקווה שספור הכתף יסתיים בעוד כשנה מינימום. לא נותנת לעצמי הנחות. זה התחיל ברצון להגיע בעצמי לשרותים - לעמוד על הרגליים ולהעזר בהליכון בלבד, ולאט לאט עברתי לתפקד כרגיל. לא חושבת שאני גבורה. מפריע לי . הכי מפריע לי שלא יכולה לצייר.בטוחה שגם זה יגיע.

שויי

New member
../images/Emo12.gif אני'ס כולי צמרמורת ממך

מוזר להגיד שאני שמחה שסיפרת... את יודעת... זה מקרב. את לא חושבת שאת גיבורה ואכן את צודקת. את לא גיבורה את ע-נ-ק-י-ת
עם כוחות כאלה ואנרגיות טהורות כשלך, אין לי ספק שתחזרי לצייר במהרה, את כבר יכולה להשחיז את המכחולים
בינתיים, מה דעתך לשקול לתת לנו להציץ בציורים שלך?

תודה לאני'ס

מציירת על עץ, לא צילמתי הרבה עבודות. ובעצם לא כ"כ יודעת איך להעביר תמונות לפורום. גם אם אדע בשלב זה לא חושבת שארצה. תודה מלב. חושבת שיש לנו אותו כנוי...

שויי

New member
../images/Emo9.gif אני סבתא, סליחה טעות טועים..

הניק שלי הוא שויי, הניק שלך הוא אני סבתא ובקיצור אני מכנה אותך - אני'ס יש צמח תבלין כזה, מאד אהוב עלי.

amigoro

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif כל כך גדייה - המצאת שמות

שויי

New member
ואת אמיגורו, המצאת לי את הניק גדייה

אני דווקא נהנית ממנו, אבל לא בפסח.

amigoro

New member
ואני נושאת בגאון את הניק שהמצאת לי../images/Emo6.gif

חזרתי מבקור אצל דודתי שתחייה בת 95 השנה - לאבי מלאו 89 - מפגש משפחתי מהנה של זכרונות ילדות.

למעלה