משהו למנהל הפורום ולכותבים המנוסים

האפי לי

New member
משהו למנהל הפורום ולכותבים המנוסים

אני מקווה שכאן בניגוד להתנהלות של פורום אחר של חיות שבו נתקלתי המנהל לא יבחר לצנזר אותי או לא להסכים איתי. כאדם מצפוני אני די מתנגדת לאחזקה וגידול של תוכים בשבי בין אם הם נולדו בשבי או על אחת כמה וכמה בטבע אבל לא בזה אני רוצה לעסוק. אני פחות מכירה את שוק התוכים (אבל קצת כן), אני יותר מעורה בענייני חיות "שגרתיות" ויש דבר אוניברסלי אחד שנכון לגבי כל יצור חי נושם ומרגיש. הם כולם זקוקים לאהבה ולתנאים טובים ויציבים. כשאני מוסרת חתול רחוב או כלב שננטש אני לעולם לא אמסור אותו לאדם שיספר לי איך היה לו האסקי שחירבן בכל הבית אז היו חייבים למסור אותו, או על ה5 חתולים שהיו לו וברחו בעונת הייחום. איש שיודה בעובדות כאלו או אחרות ודומות הוא למעשה מגדל לא אחראי ואני אעשה עוול לבע"ח אם אתן אותו לטיפולו של אדם כזה. כשאדם כזה מספר באיזשהו פורום שהוא מעוניין בכלב חדש או חתול חדש כי בלה בלה בלה מת בלה בלה בלה הרדמנו... אני כותבת לו בצורה ישירה שיוותר על אימוץ. אני מגדלת בבית כלב שננטש ורואה את השפעות הנטישה על התנהגותו (יש לי גם רקע להשוואה על עברו) אני מכירה גם כמה חתולים שהגיעו דרך עמותות ורואה את ההבדל ההתנהגותי בינהם לבין חתולים שחיו בבית טוב ומאוזן. אני מאמינה שרובכם אם לא כולכם יודעים שתוכים הם בעלי חיים רגישים בצורה בלתי נתפסת, ואם חתול וכלב סובלים מחרדות נטישה הרי גם לתוכים זה קורה. אני רוצה לבקש מכם רק דבר אחד קטן, וחשוב, אל תתמכו באנשים שעלולים לפגוע בבע"ח. אם מישהו מספר לכם שהאמזונס עושה רעש ולכן הוא זרק אותו, זה סימן שהוא לא צריך לגדל תוכי בבית, גם אם השכנים איימו במשפטים וצרות. כשמשפחתי עברה לגור בבית חדש (אני הייתי אז בת 6) השכן הראשון שבא לראות אותנו ו"לברך" אותנו על הגיעינו היה זקן זעפן שבא בצעקות ואיומים על כך שהרעש של התוכים מפריע ושאם לא ניפטר מה"בעיה" הוא ושאר השכנים מ5 הבניינים שסביבינו יציקו לנו עד תום. השכן מת, השכנים האחרים התרגלו, אנחנו באותו הבית כבר כ15 שנים והתוכים עדיין כאן ועדיין בסדר. מי שמחליט לאמץ בע"ח צריך לדעת שזה לכל החיים, ומי שלא מבין את זה לא צריך לגדל בע"ח. אני מבקשת מכם, כאוהבי תוכים, לזכור גם את זה כשאתם מכוונים מישהו לרכישה, ולא לתת לאנשים הלא נכונים לאמץ מישהו שיום אחד יפגע.

רואי

New member
למה לצנזר?

גם אני מסכים שאין לקנות תוכי ולזרוק אותו לאחר זמן תוכי מטיבעו אמרו לצעוק וצריך לקבל את זה...

צודקת האפי לי

מקומם של חיות בטבע- כלב זה משהו אחר חתולים מסוימים גם. גם אני חשבתי פעם כמה שאני רוצה תוכי יפה גדול כזה מדבר שיהיה לי בבית וההסבר של המגדלים הוא שהם נולדו בשבי ולכן אין בזה רע כשאתה לוקח לך אחד או כמה לעצמך- הם לא מכירים משהו אחר ולכן לא יסתדרו בטבע- השאלה היא מי מבין מה זה חוות גידול? האם אנשים יודעים שאת רוב הזוגות שמביאים את הגוזלים ייבאו מחו"ל? האם אנשים יודעים שאנשים אי שם בעולם צדים זוגות תוכים אקזוטיים מ הקן שלהם? כורתים עצים ענקיים כדי להביא למכירה זוג שכזה? כמה עצוב אבל זה ישנו וקיים!!! ובעצם כל מי שקונה תוכי עוזר ונותן ידו למעשים האלה. שלא נדבר על ההעברות שלהם ממדינה למדינה כשבדרך כמה מתים. אז למי שיש כבר תוכי שיידע שהחיה הזו זקוקה להרבה תשומת לב הם חיים בלהקות, הם אוהבים חברה, הם קשקשנים כן! זה אופיים! גרעינים שחורים אינו האוכל היחיד שלהם! יש לתת להם גם פירות וירקות גם זרעים לפני נביטה. לדאוג לבריאותם וכו. כמו כל יצור חי אחר. מי שמביא אליו הביתה תוכי שייפה ויפאר לו את הסלון- חבל שיעשה זאת.

חפתיתית

New member
סוף סוף ../images/Emo118.gif

אוי חוצנית......... כמה שימחת אותי ......... שנים אני טוענת שככל שאני פוגשת יותר אנשים שאומרים שהם "אוהבים חיות", אני מתחילה לחשוב שאין כאלה באמת.... מי שאוהב תוכים - שלא יתן ידו ל"פשע המאורגן" הזה שמתנהל סביבם... מי שאוהב חיות לא יכול להיות שותף לתעשיה המזוהמת הזאת....

האפי לי

New member
לא צדים זוגות

זה הרבה יותר מחריד.. ראיתי כמה סרטים על איך תופסים תוכים והלוואי וזה היה כל כך חביב כמו שתיארת. בדרך כלל תופסים אחד צעיר שלא משכיל לברוח גוזזים לו את הכנפיים, קושרים אותו שלא יזוז ונותנים לו לצרוח לעזרה. כמחצית מהשבויים שמגיעים לספינות בתוך שקיקים קטנים ומועברים לכלובים צפופים מתים-נמעכים למוות או לוקים במחלות בגלל הצפיפות בכלובים.

למעלה