משהו לחלוק

arielfe

New member
משהו לחלוק

אני רוצה לחלוק איתכם משהו אבל אני מבקש בכל לשון של בקשה - תתיחסו לזה בראש פתוח. אני משתמש במריחואנה על בסיס יומיומי. העניין הוא שהמצב אליו הגעתי בחיי בלתי נסבל מכל בחינה. אנא - איני זקוק להטפה נגד מריחואנה, כבר שמעתי כל מה שאפשר לשמוע בעד ונגד. אני זקוק לדעה אובייקטיבית. התחלתי עבודה חדשה במחשבים - העבודה הרצינית הראשונה בחיי. אני בן 19. בגלל המרחק של העבודה מהבית - עברתי לגור אצל דודים במושב רחוק מהבית. העבודה היא על בסיס יומיומי. הבעייה היא שבגלל שקפצתי כיתה וגם השתחררתי מהצבא לאחר חודשיים בלבד, התרגלתי לחיי בטלה - כמעט 3 שנים הייתי מצוי בבטלה טוטאלית ובעיקר בילוי עם חברים. חברי הכי טובים לא מעשנים מריחואנה. במושב החדש אין ממש חיי חברה - כך שאני דיי לבד. הנתוק מהחברים קשה מנשוא. בנוסף העבודה הדורשנית גורמת לי להרהר כל יום מחדש על התפטרות - אבל אני לא יכול להרשות לעצמי להתפטר בגלל עוד גורלות שמונחים על הכף. בכל מקרה אני חש ריקנות עצומה בחיי ואני חושב שזה בגלל הסביבה החדשה אלייה עברתי (עברתי לגור במושב לפני 3 ימים. אני ממש בדכאון ואין לי מושג מה לעשות...

PhEoNiX FiRe

New member
הממ

אני לא הולכת להתיף לך בנושא הסמים כי נראה לי שאתה מבין לבד מה זה עושה בריאותית וגם חברתית הרי אתה חי את זה. אולי הבעיה היא שאתה יותר מידי בעבודה ואין לך חי חברה? חשבת אולי להצתרף לאיזה אירגון צעירים בגילך שעושים פעילויות ביחד. אני למשל חברה באיזה אירגון שהוא חצי התנדבותי חצי חברתי אנחנו נפגשים כל שבועיים ולוקחים אל עצמנו כל מיני פרוייקטים למען הקהילה. נראה לי שכצעד ראשון אתה צריך לחשוב עם עצמך על החיים שלך ומה אתה רוצה לעשות איתם. הרי אתה רואה שהשימוש לא רק שהוא מזיק לבריאות הוא גם די מבודד חברתית אם חברך אינם משתמשים. ולדעתיגם, אל תתפתר מהעבודה כי זה רק יבודד אותך יותר. בהצלחה אתה יודע שזה בידיים שלך

בדדי

New member
אולי

המעבר למושב וההתנתקות הזאת תביא אותך למקום של חשבון נפש ארוך, אתה יודע כזה חשבון שנכנסים עמוק עמוק ובודקים הכל, לוקחים פנס ומחפשים בכל פינה ומבינים למה מרחואנה על בסיס יומי? למה חיי בטלה כל כך נוחים לי? למה ריחוק מהחברים יכול להועיל לי? מה אני רוצה מעצמי?וכן הלאה.... כל שינוי הוא קשה בהתחלה אבל לרוב מביא אחלה תוצאות... תחזיק מעמד ותבחר קצת להיות עם עצמך, דבר קצת איתך, תראה שאתה לא ממש לבד כי תמיד יש לך אותך... בהצלחה

למעלה