משהו להרגעה..

שרונוש16

New member
משהו להרגעה..

שלום:)
יש לי סוסת טורברייד,בזמן האחרון,מתחילת החורף היא נהיית פחדנית בטירוף, וכל רכיבה עלייה פותחת לי וקופצת באוויר בלי הפסקה..
נורא קשה לשלוט בה..
היא חזקה ומצליחה לתפוס את המתג והיא לא שמה על הרוכב שלה..זה קרה לי ולעוד שעלו עלייה יותר מנוסים ממני..
אני נלחצת מזה נורא ולא יודעת מה לעשות..
ניסיתי לתת לה מגנזיום אבל זה לא משפיע..למישהו יש רעיון?
תודה

עדימ

New member
א היא צריכה מאלף שיעבוד איתה ב בחורף סוסים

תמיד נהים פחדניים בימיים קרים ומלאיים רוח וגשם!
מהייכן את? אולי נמליץ לך על מאלף טוב!

שרונוש16

New member
אני מרמת גן

אני לא חושבת שכרגע אני רוצה להגיע לרמה של מאלף..אני סומכת על המאמן שלי שיעזור לי איתה..אבל חשבתי אם יש משהו שאפשר לתת לה כדי להירגע..כמו רסקיו למשל שיש לבני אדם..ותודה

horses care

New member
תזונה

בחורף סוסים תמיד יותר שמחים,
דבר ראשון כדאי להוריד כמות תערובת, ולתת במקום יותר חציר,
כדי להוריד את כמות האנרגיה שמגיעה מהמזון.
חוץ מזה - עבודה מסודרת ויומיומית.

jgut

New member

ובנתיים אם יש לה עודף מרץ, עדיף להוציא אותו בלונג' או ראונדפן.

יש תוספים שאמורים להרגיע את הסוס. אני מאמינה שעדיף לפתור את הבעיות בעזרת עבודה נכונה והתאמת התזונה.

עדימ

New member
גם מאוד נכון! אין כמו להריץ סוס בעבודת לונג'

מסודת הליכה טרוט קנטר בהדרגה כמובן!
להוצאת המרץ לפני שעולים עליו לרכיבה!
אני תמיד עשיתי את זה עם ונוס שלי ועם מג'יק הסוס שהחזקתי בפנסיון בערך 10 דקות רבע שעה+- אם הם לא עבדו בכלל באותו היום אז אפילו יותר! לפני לפני שעליתי עליהם!
ככה כשעליתי הם היו רגועים יותר ופחות אנרגטים ופחדנים!

popi199

New member
אני

הייתי מנסה באמת לדאוג לעבודה סדירה ויומיומית, כמו שאמרו לפני לונג' לפני יכול לעזור להוציא את השמחה החוצה ולפרוק אנרגיות מיותרות.
לא יודעת כמה מזון מרוכז את נותנת אבל הייתי מחכה עם לרדת באוכל ומנסה קודם להוציא את זה ממנה בעזרת עבודה.
שימי לב שהלחץ שלך לא גורם להתדרדרות במצב..

giri

New member
מה אומר המאמן?

כל מה שכתבו לך בהחלט יכול להיות רלוונטי - רמת פעילות ועבודה שוטפת, תזונה, וכמובן מה שמשדרים הרוכבים.
כרגע אחרי שהיא כבר עושה את זה כמה פעמים ואולי מקבלת חופש מעבודה כשהיא עושה את זה (האם?) יתכן שזו הופכת להיות התנהגות שלה בשביל החופש. אם היא יודעת שהיא רק צריכה "לנער" אותך קצת ויהיה לה שקט, היא בהחלט תמשיך לעשות את זה. זאת ועוד, אם היא מקבלת פחות עבודה בגלל ההתנהגות הזו, נוצר מעגל קסמים של פחות עבודה - יותר מרץ - יותר השתוללות - פחות עבודה וחוזר חלילה. שווה לבדוק גם את זה ולנסות לשבור את המעגל עם לונג' שיוציא לה אנרגיות פלוס רוכב מנוסה ומיומן שלא יתן לה חופש כשהיא מתנהגת ככה.

שרונוש16

New member
קודם כל תודה

לכולם על העזרה..היא יוצאת מהתא להליכה כל בוקר ושעה מסודרת של עבודה..גם בימי חופש היא יוצאת להשתחרר בגדרה או עבודה בלונג׳,היא עושה את זה גם אחרי ימי עבודה..לאו דווקא אחרי יום חופש,לדעת המאמן שלי,נכנסה לי שליש פנסיון עלייה שחזקה ביד ויכול להיות שזה מלחיץ אותה,היא גם לא צפויה,רכיבה שלמה היא יכולה לעבוד מקסים ורגוע ובהליכת קירור להשתולל.

giri

New member
עוד רעיון (קשה בלי לראות!)

שיניתם אולי משהו בציוד?
מתי פעם אחרונה וט' ראה אותה? אולי שיניים?
יכול להיות שמשהו מציק לה לפעמים.

שרונוש16

New member
לא היה שינוי בציוד

וכמובן שאיך שזה התחיל קודם דיברתי עם וטרינר לוודא שחלילה לא כואב לה ומציק לה משהו ולכן מתנהגת ככה..היא אצלי רק 3 חודשים,יתכן שזה רגיל אצלה ״להתעורר״ בחורף..אני ינסה להפחית באוכל,לעשות לונג׳ בתקווה שזה ישתפר,כי אני באמת שמפחדת ממנה נורא כשהיא עושה את זה

עדימ

New member
לא לפחד לשדר בטחון ושלווה!

לא להפחית אוכל אלא להמיר תערובת בחציר!
לגבי עבודה אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאת רוכבת עליה פעם ביום ואן עוד רוכב והיא לא בכושר לכן להוסיף בהדרגה עבודה כמו זו:
להפעיל אותה בלונג' במשך כ40 דקות בבוקר אם את יכולה
או אם יש רוכב מיומן שיכול לרכב עליה עד רבה!
בצהריים לפני שאת עולה חימום בלונג' כרבע שעה פלוס מינוס ועוד פרק זמן רכיבה כ40 דקןת רכיבה כל עוד יש סבלנות לא להתעייף מדי לא לאבד סבלנות ברגע שמאבדים סבלנות תקררי ותסיימי!
ושאר היום שחררי במגרש איפה שהיא יכולה להשתולל להשתחרר עד הערב להוצאת אנרגיות עד שעות הערב.

שרונוש16

New member
..

הכוונה הייתה להפחית בתערובת ולהוסיף חציר..לצערי אין לנו מקום לשחרר אותה בשאר היום..רק כשאין שעורים באחד המגרשים או עם הגדרה ריקה שלרוב היא לא..המאמן שלי עולה עלייה פעם-פעמיים בשבוע וגם לו היא עושה את זה לפעמים.היום לפני שעליתי נתתי לה ״אייס״ וזה מאוד עזר

jgut

New member
אייס אכן עוזר

אבל מאוד חשוב לא להפוך את זה למשהו קבוע. אייס נועד כדי להתמודד עם בעיות נקודתיות (נניח סוס שנלחץ מבדיקת וטרינר מסויימת, או נסיעה בקרון). זה לא פתרון, זה רק מסתיר את הבעיה.

לא ענית לנו מה המאמן אומר. זה שהיא נלחצת גם לו, זה לא נורא, כי הוא בטח יכול להתמודד עם זה. יכול להיות שהוא דורש ממנה יותר.
אני חושבת שכדאי לך ללמוד להתמודד עם זה גם כן. ייתכן שהלחץ שלך מלחיץ אותה עוד יותר. אם את מרגישה שזה גדול עליך, תרכבי כמה זמן על סוס אחר ותעבדי על איך להרגיע\להאט את הסוס מהגוף ולא מהמתג.

בשורה התחתונה, אם אין בעיה פיזית לסוסה, אני לא חושבת שהבעיה אצלה. לסמם אותה זה ממש לא פתרון.
יש משהו שמלחיץ אותה, צריך להתמודד עם זה. צריך להרגיע אותה דרך עבודה נכונה.

נ.ב. אכן 40 דקות לונג' זה הרבה מידי. צריך רק כמה דקות מסודרות לכל כיוון שבהן היא תוכל להוציא מרץ. אם היא ממשיכה לקפוץ ולהילחץ אחרי זה, כניראה שהמרץ אינו הבעיה או לפחות לא הבעיה היחידה.

שרונוש16

New member
המאמן אומר

שלדעתו השליש שלי עובדת איתה חזק ביד ולכן נלחצת והיא במרץ כנראה מהחורף..קשה לי לא להילחץ מזה בגלל העובדה שהיא עושה את זה בלי להשים על הרוכב שלה..אני מנסה להאט מהישיבה ולעשות מעגל אבל היא סוגרת את הפה כלכך חזק ולא מגיבה לכלום! וזה מה שהכי מפחיד אותי..היא לא שמה עליי,וזה לא קרה רק לי איתה אלא גם עם מנוסים ממני,היא נעצרת שהיא מגיעה לגדר ואין לה בררה אחרת..אני לא רוצה לסמם אותה ולהשתמש בזה יותר,חשבתי אם כבר על מוצר מרגיע של קבלור על בסיס טבעי,אשמח להמלצות אם מישהו מכיר

fliperit

New member
אני שמחה לשמוע שאת לא רוצה לסמם אותה

ומההודעה הזאת שלך נשמע שהיא חייבת רוכב עם יד מאוד מאוד טובה שיעבוד איתה ו"יחזיר אותה לתלם" קצת.

אני לא מכירה מוצרי הרגעה טבעיים, אבל אני בטוחה שעדיף להשתמש במוצר טבעי ולא ב"אייס" או דומיו. אגב, יכול מאוד להיות שלמוצר טבעי יהיה אפקט "פלסיבו", וזה גם טוב (כלומר, שאת תדעי שהסוס על חומר מרגיע ולכן תהיי רגועה יותר, מה שישפיע על הסוס)

jgut

New member
על המוצר של קבלור שמעתי דברים טובים

לדעתי ההשפעה שלו פחות חזקה משל אייס. אם הייתי צריכה להשתמש בחומר מרגיע, הייתי מעדיפה אותו על פני אחרים.

אני מכירה סוסה (גם כן טורברדית) שנתנו לה את התוסף לתקופה מסויימת. בסופו של דבר זה היה בנוסף לעבודה הנכונה והורדה בתערובת. היום הסוסה עובדת שקט ללא תוספים. יכולים לרכב עליה גם רוכבים מתחילים.
אבל זה לקח זמן להרגיע אותה.

jgut

New member
אין לי מושג

אצלנו נתנו מגנזיום לסוסה עם שרירים תפוסים. לא במטרה להרגיע.

למעלה