משהו להקפיץ אותו

משהו להתחיל איתו, ג'ימי הנדריקס

כמו בשבוע שעבר במסגרת הספיישל גם השבוע נבחר משהו להתחיל איתו, והפעם של ג'ימי הנדרקיס, כמקובל במקרים שכאלה, הכללים מובאים בחסות "העתק הדבק" הרעיון (שבמקורו שייך לפייפר ויואב) הוא כזה, מידיי כמה זמן מגיע מישהו לפורום ואומר שהוא החליט חנסות להקשיב ללהקה או אמן מסויים ומבקש את עצתנו לגבי אלבום שכדאי לשמוע אותו ראשון. במסגרת הפרוייקט הזה, כל מה שצריך לעשות הוא, בתגובה להודעה הזאת, לכתוב שם של אלבום (בנושא ההודעה) שהוא לדעתכם האלבום שהייתם ממליצים לשמוע כאלבום ראשון של הנדריקס, ובתוכן ההודעה להסביר למה, בסוף השבוע אני אסכם את התוצאות ואפרסם מאמר עם הנימוקים של חברי הפורום.

OzzzzzY

New member
?Are You Experienced

לדעתי זה האלבום הטוב ביותר שהוציא ג'ימי , ואחד מהאלבומים הפסיכודלים הגדולים ביותר...באלבום הזה יוכל המאזין להבין מדוע נחשב ג'ימי לאחד מהגיטריסטים הטובים בכל הזמנים...האלבום מהווה עד היום השראה לגיטריסטים רבים. לדעתי האלבום ?Are you Experienced מתאים בתור התחלה , כי הוא מכיל מספר גדול של להיטים , שיגרמו למאזין להעריץ את ג'ימי ולהבין מדוע הוא נחשב לאחד מהגיטריסטים הטובים בכל הזמנים... האלבומים הבאים שהוציא ג'ימי פונים לאופקים שונים ועלולים לגרום למעט אכזבה למאזין הצעיר , לכן האלבום הזה הוא מושלם בתור התחלה... שירים בולטים באלבום: Purple Haze , Hey Joe , The Wind Cries Mary , Fire , Foxey Lady , Red House

LadyG

New member
משהו להתחיל איתו....

Are You Experienced אוזי הקדים אותי בנימוקיו המשכנעים. הפעם האלבום הטוב ביותר לטעמי של הנדריקס הוא האלבום הטוב ביותר להתחיל איתו. האלבום שהוא אבן דרך בתולדות הרוק, פיצוץ חזק למוח והתאהבות מיידית וחסרת תנאים ותחילתה של ידידות מופלאה בין המאזין לג'ימי הנדריקס והאקספיריאנס. אחד מאלבומי הפסיכדליה הטובים של כל הזמנים, אלבום המשופע בלהיטים, שממנו בהחלט ניתן לצאת לדרך ולשמוע אחריו כל דבר שעשה הנדריקס בחייו הקצרים. ותחשבו על זה...אנחנו מדברים על 1967. והרבה כבוד צריך לתת לנואל רדינג ולמיטש מיטשל

Jam Head

New member
האם את מנוסה ?

כמו שכבר נאמר פה , זה האלבום הכי מתאים להתחיל לשמוע דרכו את הנדריקס והאקספיריאנס. אני דווקא רוצה לכתוב על הצד הלירי של הנדריקס , שאני חושב שמעבר לעובדה שהוא היה גיטריסט יוצא מן הכלל ( מה שכולם כבר יודעים ). אני אישית גם מאוד מחבב את הכתיבה שלו באלבום הזה , השילוב בן קטעים מצחיקים ( Red House לדוגמא ) לשילוב הפסיכודלי עם הזיות סמים - שאפשר לראות אותן לאורך כל האלבום פחות או יותר , לצד הריגשי והפנימי יותר שלו , מן שירי אהבה כאלה שהנדריקס כתב. האלבום הזה בהחלט מומלץ לכל מי שרוצה להתחיל לשמוע את הפלא הזה שנקרא הנדריקס.

Grimble Grumble

New member
כמו שאמרו גדולים ממני בעבר

Are You Bloody Experienced היה האלבום שאני התחלתי איתו לשמוע הנדריקס, או כמו שאחותי אמרה לי ביומולדת ה15 שלי "לא יודעת מה זה, המוכר אמר לי שזה טוב". עוד יצירת אמנות משנת 67 הבלתי נגמרת, כל הסיבות למה הוא צריך להיות הראשון כבר נאמרו, ולי יש לתת רק 17: 1. Foxy Lady 2. Manic Depression .. 17. Highway Chile

ThePiper

New member
חוויתי ועוד איזו חוויה!!!

כן כן, אני מצטרפת לכל חברי הפורום ונותנת את קולי ל"אר יו אקספיריאנסד?". האלבום שמכיל להיטים רבים כמו "פרפל הייז" "פוקסי ליידי" "היי ג'ו" ועוד... אחרי "הינדרוקס" של אחת החברות שלי, הבנתי שאלבום זה השפיע עליה הכי הרבה מכל השאר. בקיצור, זה אלבום קליט, כיפי שהכי מתאים לבגינרס. ומה עם תוצאות השבוע הקודם? (טוב... כאילו שאני לא יודעת שהרביעי ניצח
)

ThePiper

New member
אויש... השטויות שלי באמת נכתבו שם..

לא שאני מתחרטת על ההצבעה! אניוויי, ת'נקס ניבלו, כבר חשבתי ששכחתם

TheFly

New member
כל ההתחלות קשות

המפגש הראשון שלי עם זאפה היה ב - Roxy & Elsewhere הקטלני והבלתי ניתן לעיכול בראשונה. מאז כנראה זה הפך להיות קו מנחה אצלי במפגש ראשוני עם אמן / להקה לא מוכרים. המפגש הראשון עם הנדריקס היה עם Electric Ladyland. אם Are You Experienced?מקוטלג תחת פסיכדליה אז Electric Ladyland הוא ממשיך דרכו אל שיאים חדשים. הנדריקס מנסה לברר עד איפה יכולים להגיע גבולות הפסיכדליה? התוצאה אלבום מופלא המכיל 16 קטעים מהמיטב שיצא תחת ידיו. שניים מופתיים (Have You Ever Been (To Electric Ladyland ו-Gypsy Eyesהבלוזי ,אחד קאבר לדילן עם הטאצ' המיוחד של הנדריקס All Along the Watchtower וכמובן Voodoo Chile אוVoodoo Child זה שמסתיים ב-E או ב-D מה זה חשוב קחו את כל אלו וקיבלתם אלבום מופת, מסתבר שאצל הנדריקס לפסיכדליה אין גבולות.

מתבייש לכתוב את השם של האלבום כאן

תמיד הייתי נגד אוספים, לא כאלבום ראשון ולא בכלל, אוספים בד"כ זה דרך של חברת התקליטים לסחוט את המיץ של האומן עד תום ולהוציא מהמעריצים הטיפשים את הדולר האחרון שנתנה להם אמא, אבל, כמו שכולם יודעים לכל כלל יש יוצאים מהכלל. ג'ימי הנדריקס היה אחד מאחרוני ה"אגדות" (אני שם במרכאות כי כמו שכתבתי פה כמה פעמים לדעתי אין בכלל דבר כזה) שלנו שרכשתי משהו משלהם, איכשהו הוא תמיד נראה לי כמו סוג של חייזר היה משהו בג'ימי שתמיד הפחיד הוא מוכשר מידיי יותר מידיי גיטרות ופחות מידיי מלודיה, לפחות זה מה שהיה נדמה לי אז. מתישהו בערך בגיל 20, החלטתי שצריך לבדוק את העניין הזה ולשמוע ג'ימי כמו שצריך, הלכתי לחנות התקליטים הקטנה בכפר סבא, שם קניתי את רוב תקליטי הוניל שלי, וחיפשתי הנדריקס לקנות, לא יודע למה, במקום שהיה מוקדש לג'ימי קשישא, היה רק אלבום אחד, הלכתי למוכר ושאלתי אם יש אלבום רגיל של הנדריקס, הוא שאל מה הבעיה ועניתי שאין לי שום כוונה לקנות משהו שקרואים לו Smash Hits אפילו אם זה של גדול המוסיקאים בכל הדורות, לאחר שיחת מוטביציה קצרה שוכנעתי לקנות את התקליט, בהיסוס רב הנחתי את המחט על התקליט, אבל מה אני אגיד לכם, אהבה משמיע ראשונה תיהיה אנדרסטיימנט היסטרי לתאר את מה שהרגשתי, היום אני יכול להגיד שהאוסף הזה מ 1969 (עדיין לא ניצול המת כמו כל האוספים שבאו אחרי מותו) פשוט מכיל את כל מה שטוב בג'ימי, הן מ Electric Ladyland המעולה ובעיקר מ Are You Experienced הלהיטי והחזק יותר (כפי שאמרו כאן כבר). בטח לא האלבום הכי טוב של הנדריקס, גם אלבום שאתם חיבים לקנות אם יש לכם משהו אחר, אבל כאלבום ראשון הוא בהחלט עושה את העבודה בצורה מעולה...

מדבר רק בשם עצמי

למרבה הבושה שלי - אני כמו רבים אחרים אגב מכיר רק קטעים מהופעות ולהיטים. הבושה תתוקן עוד מספר ימים/שבועות/חודשים (כמה זמן לוקח לתקליט להגיע מקנדה???).

למעלה