משהו להבין

יעלילה1

New member
משהו להבין

התחתנתי, כדי לברוח. ברחתי מעצמי. ברחתי מכל מה שהיה בי, שלא יכולתי אז להתמודד איתו. ברחתי להתחתן. כי זה היה יותר מדי. כי זה נראה, כמו הצלה. הקמתי בית חדש על גבי חורבות שלא פונו. 8 שנים, של חיים – לא חיים. עם איש שלא נכון לי – למהות שלי. לנפש. לא האיש. שיקרתי לי-לו. והמחיר: 8 שנים של טרור, של אונס נפשי שעשיתי לעצמי. של אונס פיזי, ששיתפתי בו פעולה, שהגוף לא רצה – הגוף – השליח הנאמן היחיד של הנפש... נפילה, ובשנתיים האחרונות התעוררות איטית. בזכות שתיים: אישה חזקה וגרעין של כוח בתוכי. עכשיו אני לבד – מתחילה להבין... מרגישה שזה מאוחר, אולי אמות מחר? אחרי טירוף של "היי" מאני – היי שנועד לערפל, היי שהגן, כמו ליצן עם שיניים חדות, על מה שמאחורי... עוצמת עיניי, וחשה אותו בעוצמה. את הבור אבל הבור הזה הוא הדבר הכי אמיתי שיש לי כרגע. הכי הכי אותנטי ונמצא באמת. ובתוך הבור ובתוך התחתית ובתוך השחור יש גם אור שאני סופסוף רואה, בערפל של הבכי. יש לי עצמי שרוצה לגדול... יש לי עצמי שרוצה לחיות... חיים ראויים. יש לי שמחה. יש לי גוף חי ליהנות מכל מה שהוא נותן ולוקח ועושה ושותק ונושם ובוכה וחולם ויוצר ואוהב יש – מול כל האין. מול כל האין שיצרת בי, אמי. מול כל מה שלקחת ממני – את הילדות, ההתבגרות וחלק גדול מהבגרות. ואני התעקשתי לחיות. לא הצלחת לקחת אותי איתך למטה ואני גם לא אתן לך. אינני שלך עוד. המשמעות של אמנות – לתת משמעות. שיר ישן: תשוקה להיסחף גל חום שוטף מהפינה השמאלית של כף רגלי. הוא מסיח את הדעת דלת נפתחת להקשבה אל מה שמתרחש בי. הוא בינתיים הוא כבר חלף ובצינת הספרייה אני הופכת את הדף.

יעלילה נפלאה...../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif|חיבוק

קראתי את שכתבת ואת פשוט אשה חזקה אמוציונאלית מאד וחכמה, עם אישיות שכזו אין לי ספק שאת בדרך הנכונה...בהצלחה.

ב ו ע ו ת

New member
תעודת שפיות.

סיפרת את הסיפור שלי. מפתיע כמה את חשה לבד בבור הזה כשיש עוד מיליוני נשים וגברים שאנסו את עצמם לחיות כך. מיליוני אנשים שהם קורבן של השיטה ושל הפחד להיות לבד. לפעמים צריך ללמוד לחיות עם הבור, לעקוף אותו כשניתן ולא למכור את עצמנו בזול תמורת "תעודות שפיות" מפוקפקות כתעודת נישואין. רק טוב בשבילך, יעלי. נעמה

יעלילה1

New member
תודה לשתיכן

אני מרגישה כל כך נקייה, אחרי ששלחתי.. לגבי הבור, אני לא יכולה לעקוף, אפשר לעקוף כמה זמן, אבל הדרך הכי טובה בשבילי היא להכנס אליו, קשה וכואב ומטריף ככל שיהיה. מדהים איך שזה מצמצם אותו מפעם לפעם. חוץ מזה מה שכתבת, מעניין. אמא שלי עשתה את זה בדיוק, התחתנה בשביל "תעודת שפיות" ובשביל לברוח, בדיוק מה שאני עשיתי, כמעט בשחזור מושלם. אבל אני לא הלכתי בדרך שלה עד הסוף. (איזה מזל..)

יעלילה1

New member
ואגב, עוד שיר, לא שלי

וסליחה עם המשוררת ששכחתי את שמה, וגם אם נשכחו עוד דברים.. והזמן כנוצה נוגע בסליל המרחב בין רעב אדמה לשמים עד ש.. שחורים יורדים שם המים כמו נחשול על משטח הזמן

אז מה את מאשימה את עצמך?

הרי את ךמדת מאמא שלך..זה רק טהעי..אולי אמא שלך לא עשתה איתך שיחה על נושא משפחה..ולא הודתה בפנייך על הטעות שלה.. אבל אין זה אשמתך. לגבי הבור..היה פה איזה ספור נחמד על סוס שנפל לתוך בור.. אז הבעלים שלו רצה לקבור אותו..ובקש שישפכו עליו חול..שפכו עליו..והסוס התנער מהחול ..ועמד עליו..כך הגיע לקצה הבור..והבור נסתם.והוא יצא לחופשי.. מה שמסביר לי שתמיד צריך למצוא את הטוב שהחיים מביאים לך..אפילו אם נראה שמה שהגיע ..הוא רע.

מצוטטת

New member
../images/Emo25.gif

ולא למכור את עצמנו בזול תמורת "תעודות שפיות" זה הכי נקי שיש....

יעלילה1

New member
לא למכור את עצמנו בזול

זו גם משימה לפעמים. במיוחד אם לימדו אותך אחרת

ערסlight

New member
תאמיני לי... עלה לי יותר

יש סיפור על מיליונר ששואל מישהי אם תשכב איתו תמורת מיליון דולר. הכוסית חושבת קצת... ומסכימה. [זיון אחד והיא מסודרת] ותמורת 100 ש"ח? מקשה המיליונר. האישה ישר מעיפה לו סתירה. מה? אני נראית לך זונה? המיליונר מרים אליה בשלווה את מבטו... את זה כבר סיכמנו, אנחנו רק מתמקחים. ואני... פתור מפרשנות?

היי יעלילה..

כמו שהבנתי..היית גבורה..היה אומץ רב ..לקחת את הרגליים ולעזוב את הבית שלא היה לך טוב בו. בטח לא עם אמא שלא חסכה..וטרחה לדכא אותך ואת הפריחה שלך. אולי היא לא ידעה איך להגיע אליך..אולי היית ילדה של אבא..והיה בך מן התנשאות שגרמה לאמא שלך להתייחס אליך כך..אנני יודע. אבל כמו שאני מבין..גם בחיי הנישואין לא היה לך טוב..כי כנראה הגרוש שלך ניצל את מצבך..ואת היותך אסירה שלו..ועשה בך דברים שלא ייעשו. הוא אדם רע. אני מאמין שהיום..את חזקה יותר..אך אסור לך לאבד את האופטימיות שלך..

יעלילה1

New member
בעלי (לשעבר) לא אדם רע

כל אחד מאיתנו הגיע לקשר מסיבות שלו. הוא לא פגע בי במזיד באופן כזה כמו שכתבת או עשה "דברים שלא ייעשו", אני לא בטוחה שממש הבנת מה שכתבתי, אבל רציתי להבהיר את זה.

אוקיי צודקת הבנתי לא נכון

אבל אם היה אונס פיזי של הגוף שלך ששיתפת איתו פעולה..זה אומר שידעת שאת לא וצה אותו..ולא רצית לשכב איתו..אבל עשית את זה בגלל שאת אשתו..הבנתי נכון?

למעלה