משהו לא הגיוני

משהו לא הגיוני

באחד מהפרקים של טיריון אחרי שסטאניס הפסיד את הקרב, הוא ציין שיש במעלה מלך קרוב לחצי מיליון תושבים. עשרים אלף מהם שייכים לצבא של טיווין ולא יותר ממאה אלף שייכים לצבא הטיירלים. לא יותר מחמישים אלף הם שאריות מהצבא של סטאניס, אז יוצא שלפני הפלישה היה במעלה מלך בערך 330 אלף תושבים, מספיק ששליש מהם הם גברים ויוצא שלמעלה מלך יש צבא של 110 אלף חיילים (לא מאומנים). הכמות הזאת היא גדולה מהכמות חיילים שסטאניס הביא (100 אלף), אז למה במהלך הקרב במעלה מלך היו כל כך קצת חיילים?

זו הגזמה

אני חושב שהוא אומר את זה לאוברין-אוברין אמר שאם הוא לא יקבל את הצדק הוא מתכוון לכפות אותו על הלאינסטרים,טיריון אומר שלאוברין יש 300 איש ואילו במעלה מלך קרוב לחצי מיליון.זו הגזמה כמובן. דרך אגב,גם לסטאניס היו 20-30 אלף איש.

אני דווקא לא חושב שזו הגזמה

מעלה מלך היא העיר הכי גדולה בווסרוז והיא גם עיר מאוד גדולה ביחס לעולם (אני חושב שזה מוזכר באחד מהפרקים של דאני או טיריון)

thelord1

New member
הם לא טובים בתור חיילים

מספיק שכמה מהם יפחדו בתחילת הקרב ויברחו וכל האנשים הלא מאומנים האלו יברחו. ואחריהם יברחו גם משמר העיר וסטאניס ינצח.

לא דיברתי עליהם בתור חיילים

התכוונתי שאולי הכמות הגדולה של האנשים בעיר אחרי הקרב היא בגלל הסוחרים שבאים מהערים החופשיות

למעלה