משהו לא ברור לי

• פותח הנושא tanj
  • פורסם בתאריך

tanj

New member
משהו לא ברור לי

בסרט סטרגייט, עם קורט ראסל וג'יימס ספיידר,הם מגיעים לפלנטה בה שולט רע. הם הורגים אותו ואוניל חוזר לכדור הארץ. מסתבר שבכך הם גורמים לגואולד לזעום ואפופיס יוצא לנקמה וחוטף חיילת אחת. גם בכדור הארץ יש פרמידות. במצרים ובדרום אמריקה. כלומר,שלכאורה הגואולד היו פה,הטילו טרור,(מכאן כל המיתוסים שמבוססים על אפופיס,רע וכו') ואז נעלמו... למה הם נעלמו ? ולאן? ואם הם נעלמו,אז איך הם לא שמו עין על ארץ ועל ההתפתחות הטכנולוגית שלו? ומדוע לוקח להם כל כך הרבה זמן להבין מאפוא הגיעו אוניל וג'קסון וללמד אותם לקח? והאם נקמה על מות רע הוא חטיפת חיילת?? לא מסתדר לי טוב...

urim

New member
אתה מבלבל כמה דברים.

בסרט המקורי ג'ק חזר לכדור הארץ וג'קסון נשאר באבידוס עם אישתו החדשה. בסדרה, בפרק הפיילוט, אפופיס מגיע לכדור הארץ, לא כדי לנקום את מותו של רע (להפך הוא בוודאי שמח שרע מת), אלא כדי לאסוף מועמדים לארח בגופם גואולדים. אפופיס מחפש בעיקר מארחת לאישתו, שגופה האנושי כבר לא יכול להתקיים, ולכן הוא מחפש לה מחליפה. אבל אישתו לא מרוצה מאותה חיילת, ומי שהופכת להיות למארחת לאישתו היא לא אחרת מאשר אישתו של ג'קסון. זאת הסיבה שג'קסון חוזר לכדור הארץ ומוכן להיות חלק מ-SG1 במטרה למצוא את אישתו. אפופיס כועס על כדור הארץ בגלל ש-SG1 גרמו לו להראות חלש בכמה הזדמנויות שונות. בסוף העונה הראשונה הוא כן מגיע לכדור הארץ במטרה להשתלט עליו, אבל SG-1 מצליחים לטרפד את המזימה. אפופיס מנסה עוד כמה פעמים להביא למפלה של כדור הארץ, וSG-1 בפרט, אבל לא מצליח. לגבי סיבת העזיבה של הגואולדים את כדור הארץ סופר כבר בסרט עצמו. הסיבה שהגואולדים עזבו היא בגלל מרד שהיה נגד רע, ובגללו רע החליט לקבור את הסטארגייט בכדור הארץ ולעזוב. הוא ושאר הגואולדים לא חשבו שכדור הארץ יהווה איזושהו איום עליהם (בגלל שהם בטוחים שהם אלים) ובגלל זה לא שמרו עליו ולא בדקו במשך אלפי שנים מה קורה איתו. אני מקווה שעניתי על כמה מהשאלות . אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול . אורי.

tanj

New member
יפה,וזו בדיוק הנקודה!

ממתי גואולד מגיב על מרד בקבירת הסטרגייט והסתלקות מהמקום? הייתי מצפה יותר למשהו בכוון של מה שתואר בפרק שבו דניאל ג'קסון נמצא במציאות מקבילה: התקפה והשמדה. הגאולד לא ידועים בסימפטיה שלהם כלפי מורדים. זה בדיוק מה שלא מובן לי. למה רע עזב? דבר שני: אפופיס,אנוביס,בעל,כרונוס וכל השאר הם מיתוסים בכדור הארץ. לכן הם היו חייבים להיות בכדור הארץ מתישהו. יש "חוליה חסרה" בהסטוריה הרחוקה של הגאולד והקשר שלהם לכדור הארץ.

סלמאק

New member
תשובה ותיקון טעות קטן:

רה לא קבר את השער בעזבו (בורחו), הוא פשוט ראה שהוא נתקל במרד וברח עם הזנב בין הרגליים, לא היתה לו יותר מדי ברירה, אחרי מרד כזה, הוא ידע שאין סיכוי שמישהו מהם ישוב לסגוד לו. המצרים הקדמונים (שמרדו), הם אלה שקברו את השער, כי הם לא רצו שאף גואולד יחשוב על לחזור (רה או כל אחד אחר). -למה רה לא השמיד את המורדים בזמן עזיבתו? כי כל מה שהוא יכול היה לעשות זה "לגנוב" כמה שיותר אנשים כדי להקים את האימפריה שלו מחדש באבידוס, הוא הצליח לחטוף קומץ אנשים, שם אותם באבידוס ואיכשהו הוא הצליח לגרום להם (אולי כי הם היו מעטים מדי) לסגוד לו שוב. כנראה שבזמן העזיבה שלו, הוא היה צריך להשתלט על החטופים שלו (שהיו מבין המורדים), ולא היה לו יותר מדי זמן להתעסק בהשמדה המונית. לאחר שהשאיר אותם באבידוס וגרם להם לשוב ולסגוד לו, הוא אסר עליהם את הכתיבה, כדי שאיש לא יידע את ההיסטוריה ויגלה את האמת, אך זה היה מאוחר מדי, כי הם כבר הספיקו לתעד את שהתרחש. -איפה היו שאר הגואולדים שהפכו למיתוסים ואגדות בהרבה תרבויות אנושיות? הם כנראה כבר לא היו על כדוה"א בשלב הזה, הם כנראה רק הגיעו לכל מיני תרבויות מכדוה"א, שיעבדו את המקומיים ולקחו אותם לפלנטות אחרות בגלאקסיה. כנראה שהם לא התיישבו בכדוה"א יותר מדי זמן. -למה לא רה ולא שאר אדוני המערכת חזרו באמצעות ספינות לכדוה"א במשך 5,000 השנים שחלפו מאז מרד רה? כנראה שלא היתה להם סיבה: בני אדם כפונדקאים או עבדים - הם כבר לא היו צריכים, כי היו להם כאלה בכמויות ברחבי הגלאקסיה. לשעבד את בני האדם, שכבר מרדו ברה (שהיה אדון המערכת השליט-הדומיננטי ביותר) - הם ידעו שזו לא תהיה משימה קלה. וגם המסע בספינות היה לוקח יותר מדי זמן (עשרות שנים), אז ההשקעה לא היתה משתלמת. מה גם שאדוני המערכת העדיפו גם לשכוח בעצמם וגם להשכיח מעבדיהם את סיפור המרד, הם ידעו שכל עוד הכוכב הזה נותר אבוד, אין להם איום (לא מפני היושבים בו, ולא מפני השראה למרד חדש שיכול להגיע עקב חשיפת מעשה המרד המדובר בקרב העבדים שלהם).

Enderew

New member
אולי ספויילרים לצופי AXN

1. כל הגואולד ה"עתיקים" עברו בכדור הארץ. זהו הכוכב הראשון שבו הגואולד עברו משימוש באונאס כשיתופנים, לשימוש בבני אדם. אני משער שעד שהגיע המרד, הגואולד כבר נפוצו ברחבי הגלקסיה, ורע הוא זה ששלט בכדור הארץ. 2. הסיבה שהוא ברח היא שהמרד היה רציני, והוא הבין שאם הוא ינסה לדכא אותו הוא עלול להפסיד, ולמצוא את מותו. מה גם שכדור הארץ לא היה שווה לו את המאמץ. סכ"ה לא כל הגואולד יותר נקמניים מאשר חכמים. 3. סמוך על סמוך כמו שאומרים בישראל, אחרי שתצפה בכל העונות, בצורה מסודרת, הכל יהיה לך הרבה יותר ברור. יש התייחסות עניין בעונות מתקדמות יותר. היא פשוט ממש מוצלחת. לכן, גם אם אתה רוצה את הספויילר הזה, אני לא אהיה זה שיתן אותו...

למעלה