משהו לא ברור לי

dandanit88

New member
משהו לא ברור לי

בסרט "תקווה חדשה" כשיש את הקרב בין אובי ואן קנובי לדארת ויידר ושהוא כאילו מנצח את קנובי לי בהתחלה זה לא היה נראה כאילו הוא הביס אותו הרי קנובי כאילו עצר שניה ונעלם כמו קסם כי הרי אח"כ לא רואים אותו... איך זה הגיוני? ואז חשבתי על זה כשראיתי את "נקמת הסית'" בסוף של הסרט יודה דיבר עם קנובי על משהו כמו תחיית המתים או משהו כזה שגם את זה לא כל כך הבנתי... ואז חשבתי שאולי שני הדברים האלה קשורים אחד לשני?! אולי משהו יוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן? חח

baglemaster

New member
לי נראה, ואני לא מומחה בתחום

שבגדול קנובי די השלים עם המוות שלו, לפחות זה מה שהרגשתי כשראיתי את הסרט בפעם הראשונה (ווא זה היה מזמן...) יכול להיות שזה בעקבות אותה שיחה עם יודה בנקמת הסית', ועובדה- ה"רוח" שלו נשארת

henney

New member
ככה

בזמן שקנובי היה בהגלייה שלו בטאטואין ביקר אותו חבר (מאסטר לשעבר) קווי גון עליו דיבר יודה בסרט השלישי. בהגלייה קווי גון לימד אותו כיצד להתאחד עם ה"כוח" ולהיות כאילו "בן אל מוות" ולכן, בקרב על כוכב המוות בסרט הרביעי, שנייה לפני שדרת' ויידר מביס אותו (הוא כבר ידע שזה אבוד) הוא עשה את מה שהוא למד אז, התאחד עם ה"כוח" וחזר לעולם הגישמי (הפיזי) כרוח.

למה נראה לך שדארת' עמד להביס אותו?

אובי-וואן בעצמו אמר שאם דארת' יפיל אותו ארצה כוחו רק יתחזק או משהו בסגנון הזה. אני הבנתי את הקטע הזה כאילו אובי-וואן הקריב את עצמו כדי שלוק יברח בזמן הזה.

henney

New member
הוא אמר את זה

אולי בהקשר של לוק אבל ברגע שהוא הסתכל עליו (אובי וואן אל לוק) היה לו מבט בעיניים של "המעגל נסגר" אולי לא פירשתי את זה נכון, אבל אובי וואן החליט "לוותר" כי ידע שלא משנה כמה הוא יילחם נגד ויידר, זה לא ישנה את הגורל של אף אחד מהם

ANGEL N

New member
מאיפה את/ה מסיק/ה את זה?

מאחר וראיתי את כל הטרילוגיה עכשיו (בסדר הנכון שלה) אחרי שיודה בסרט השלישי אמר לקנובי שקווי גון (אני מבין שזה המאסטר שאימן אותו בפרק הראשון של הטרילוגיה, נכון? כי שכחתי את שמו של המסטר שאימן את קנובי והיה נחוש בדעתו של אן יהיה ג'דאי) חוזר, חיפשתי בסרטים הישנים (פרקים 4-6) איזה סימן ממנו, אבל הוא לא היה שם. מדוע יודה אמר את זה, אם אין לזה שום זכר בפרקים הבאים (4-6), בשביל מה זה נאמר בפרק השלישי?! אולי מתכננים לעשות פרק 3.5 ששם יהיו הפתרונים?

henney

New member
אני מסיקה את זה

משום שדבר ראשון קראתי את התסריט המקורי של הסרט וכם הבנתי את זה גם שיודה אמר לו ש"בזמן ההתבודדות שלך שלך בטאטואין אימונים יש לי לך. בלה בלהב בלה חבר קרוב שלך שחזר מעולם הרוחות של ה"כוח"... המסטאר הישן שלך" "קווי גון" ומה שהוא התכוון זה שקווי גון ילמד אותו להפוך לרוח גם כן! בדיוק כמו שראית את אובי וואן נהפך לפני שויידר תוקף (כנ"ל לגבי יודה) יודה אמר לו בסרט שהוא מצא דרך ל"אל-מוות" שזה אומר לחזור כרוח. קווי גון ילמד אותו לעשות ככה, ולכן הוא יכול לחזור לבקר את לוק בתור רוח! זה שקווי גון לא מופיע בסרטים הישנים לא אומר כלום.

ANGEL N

New member
האמת היא ....

שאחרי קריאה מרובה של כל מיני אנשים על "נקמת הסית'" פיתחתי לעצמי מן תאוריה בעניין. יש כאן מן ארוניה אכזרית כלפי אניקן. הרי בסופו של דבר מה שגורם לאניקן לחבור לצד האפל היא היכולת לכאורה של הסית'ים (בעצם אחד מהם), להחזיר אנשים אחרים לחיים. פלפאטין אומר באופן מפורש לאניקן שזו יכולת יחודית של הסית'ים ושאף ג'דאי לא יוכל ללמד אותו לעשות אותו. צחוק הגורל הוא שבסופו של דבר מסתבר שפלפאטין לא הצליח להגיע לעוצמה כזו שתחזיר לחיים את פדמה, ולעומת זאת דווקא הג'דאיים הצליחו לפתח יכול לחזור לתחייה מהמתים. זה רק הופך את המעבר של אניקן לצד האפל הרבה יותר אכזרי ונוראי - הסיבה המכריעה שבגללה הוא כביכול עובר לצד האפל, גם לא מתקיימת ובסופו של דבר פדמה מתה (והאירוניה גדולה יותר כשמסתבר שמה שגרם לפדמה למות הוא לא לידת הילדים, כי אם הידיעה שבעלה עבר לצד האפל) וגם זה שמי שיש לו יכולת דומה לזו שאניקן חיפש הם בסופו של דבר הג'דאיים.

Dark Muse

New member
כן האנקין הפסיד מכל הכיונים ../images/Emo10.gif

אבל אין זה גורע מאשמתו.

Gilliana

New member
זה לא עניין של להשלים עם מוות

מכיוון שלא מדובר במוות - לפחות לא כפי שאנו תופסים אותו. הרי אובי ואן אמר לויידר שאם הוא יהרוג אותו, הוא רק יחזק אותו - אובי ואן למעשה עבר למימד אחר, אם תרצה - הוא לא חדל מלהתקיים, התודעה שלו לא רק שנותרה אלא גם התחזקה והוא מסוגל לתקשר עם המימד הנוכחי כך שהוא בהחלט לא מת ואני כבר לא מדברת על כך שאפילו גופה לא נשארת.

למעלה