משהו כללי

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
משהו כללי

כתב עת לענייני תרבות ואקטואליה. האייל הקורא. מעשיר בכל התחומים..

magy

New member
מי יודע מה רוצה התמונה להגיד

ברצינות.....

טרה10

New member
מכבסת מלים..כמי שלמד קצת פילוס´

רצון אינו קשור לתודעה. רצון הוא מושג להגדרת תחושת הרעב שהיא גופנית.! כפי שהצורך במין מקורו בהורמונים..! תחושה גופנית..שניתן להוכיח אותה. לא המוח משדר לקיבה שהוא רעב, אלא הקיבה משדרת למוח.! כאשר האדם נמצא בהכרה. וכך חתולים פרות וכבשים חשים רעב! חתול אוכל עד שהוא מקיא, ורק תן לו. איזה תודעה יש לו.? מרכסיסטית,? סוציאליסטית? הכרה דתית אולי.? רק חתול מת לא רוצה לאכול.! את היתר הוא מחביא כשהוא ירצה לאכול עוד פעם או לגורים שיהיו לו או שיש לו..אז איזה תודעה ואיזה נעליים.! הרצון או הסירוב הם תכונות משותפות לבעלי החיים ולאדם.! לבעלי החיים יש רצון חפשי..אז מה.! זו גם הגדרה שלנו..הרצון שלהם.! להם לא ידוע על כך..הם רק מבצעים פעולות הנובעות מתחושות שלהם.! תודעה אין להם..אלא אם כן הכרת הבעלים היא תודעה..ביתית.! [נבדק]

טרה10

New member
ועל הרצון החפשי והרצון הכללי כתב

ז´ ז´ רוסו, שאת מושג הרצון החפשי הוא הסיק מהטבע שבו כל בעלי החיים הם חפשיים.! ואילו את הרצון הכללי של הציבור שהוא מושג בעייתי קצת יותר, כי אין לו הקבלה בטבע, הוא ביסס על הצבעה או הבעת דיעה. מכאן חיבר את ההצהרה ששימשה את מהפכני צרפת היא נקראת ´הצהרת האדם והאזרח´ ..טוב מספיק.! רק שהבעיה בפילוסופיה כפי שנוכחתם, היא שכל אחד יש לו את זה. או איך שאמר לנו מורנו ורבנו ד"ר קרגילה: "גם למוכר המלפפונים בשוק יש פילוסופיה.!" חג שמח שכבר לא יהיה..! [נבדק]

magy

New member
עזוב את התמונה

תכניס למועדפים את הכתבה....... ******************************************************************* הדיון על קיומו של רצון חופשי נמשך משחר ימי האנושות. פילוסופים, תאולוגים ופסיכולוגים התווכחו האם מסוגל האדם לנתב עצמו ולפעול באופן ספונטני, או שמא הוא נתון לחסדי כוחות חיצוניים ופנימיים אשר נמצאים מעבר לשליטתו. *******************************************************************

שקדי

New member
התכוונתי בכלל................

לאיל הקורא לא לתמונה והשאלה שהיצגת מלוה את המין האנושי משחר היווסדו ואת זוכרת בטח את דלתות מסתובבות....... ולא פעם כשאני משחזר קטעים מחיי ומגיע לצומת חשובה וחושב אם הייתי יכול או צריך להחליט אחרת והאם זה היה ממש בידי או נגזר ממה שאני.....או מדברים אחרים אני בתהיות רבות.........ומי לא...............

למעלה