משהו יודע?

zina71955

New member
למרות שהיום זה לא שייך לנו יותר

על פי הגדרות החיבל באנגלית יש הבדלה בין Square Rig לבין Fore and Aft Rig. במפרשים המרובעים המפרש נשלט על ידי שני חבלים מהפינות התחתונות. כל פינה, בתורה, שנמשכה אחורה נקראה Leech והחבל השולט נקרא Leech Line במפרשים האורכיים יש רק פינה אחת והחבלים השולטים הן בחלוץ והן בראשי נקראים Sheets .

דרך הים1

New member
תיקון טעות

SHEET הוא מיתר גם ב SQURE RIGGER . הLEECH LINE תפקידו כמו הBUNTLINE שהם החבלים המגלגלים את המפרש כלפי מעלה אלה שה LEECH LINE נמצא בקצה המפרש ותפור לתוכו. ראה סיפרו של קפטן ווילובי SQURE RIG SEAMANSHIP.

zina71955

New member
אכן עשיתי טעות , אבל, התיקון

המדוייק בהתיחס למערך מרובע הוא כדלהלן: Leech Lines.- In square rig , lines from the leeches , or edges of a square sail , on either side, to blocks hung on the yard at the other side of the sail: they therefor cross each other. Leech lines brail up the sails. המקור הוא מילון אנגלי למונחי ים של ספיות המפרשים.

ובכל זאת למרות מה שאומר ZINA

לחבל שמומחל בתוך השפה האחורית גם בגנואה וגם בראשי קוראים LEECH LINE

zina71955

New member
אני הבנתי (כנראה בטעות) שהכוונה

היתה למיתר (חבל) השולט במפרש. אם הכוונה היתה ל "חוט" המושחל מה ,Clewשזה למעשה המונח המדוייק לפינה האחורית התחתונה של המפרש, כלפי מעלה לאורך ה Leech שזו השפה האחורית ( ובחלוצים מסוימים גם בכוון קדימה לאורך ה Foot שזו השפה התחתונה ) שתכליתו למזער "ניפנופים" זה אכן קרוי היום Leech Line. אני מניח ש "החוט" התחתון האופקי יקרא Foot Line. עכשיו יאמר השואל למה התכוון.

התכוונתי לחבל העולה

כלפי מעלה לאורך ה Leech שתכליתו למזער "ניפנופים". כעת אני יודע שהוא נקרא Leech Line תודה

למעלה