משהו יודע מה זה cpk ?

משהו יודע מה זה cpk ?

בכל פעם שקורה לי התקף שמצריך הגעה למיון אז בודקים לי את רמת cpk תודה למשיבים

תודה.קראתי האם הכרחי בכל פירכוס cpk לא תקין?

האם cpk זו בדיקה מוחלטת לזיהוי אפילפסיה? משהו יודע? למשהו עשו בדיקה כזו?כי אצלי הבדיקה תקינה.תודה

חייםלוי

Member
מנהל
בדיקות לזיהוי אפילפסיה הן EEG שהיא לא כל

כך מהימנה ו MRI שיודעת למצוא מיקום מדויק של מוקד אפילפטי במוח. לא תמיד יש מוקד כזה ולכן זיהוי אפילפסיה נעשה על ידי תיאור של הפרכוס לרנוירולוג ורצוי ששיהיה אפילפטולוג - נוירולוג המתמחה באפילפסיה.
בדיקה נוספת היא וידרו EEG. מתאשפזים למשל כמה ימים במחלקה בבית החולים ומחוברים ל EEG ולמכשיר וידאו בצורה רציפה. כך לא מפספסים פרכוסים והרופאים יכולים לאבחן בצורה מדויקת גם אם אין מוקד אפילפטי
ניתן לקרוא את הערך בויקיפדיה העברית https://he.wikipedia.org/wiki/ניטור_וידאו_EEG

אאמאאא

New member
CPK זו בדיקה שיכולה להעיד על התקף לב

יתכן שעושים אותה כהבדלה מפרדת בין פירכוס שמקורו בהתקף לב לפירכוס אפילפטי.

אז אם הבנתי נכון יש הרבה בדיקות שיכולות לעזור

באבחנה של אפילפסיה אבל אין בדיקה החלטית...הבנתי נכון?גם הוידאו eeg זו עוד בדיקת שעוזרת באבחנה אך האם היא אבסולוטית מההבט שיש או אין.ואם אין אז מופסק הטיפול התרופתי?יכול להיות מצב שeeg מווניטור תקין אך הוידאו/צילום בזמן פירכוס יעיד שזו אפילפסייה?אני יודעת שהרבה שאלות אבל מיואשת.הרופאה המומחית לאפילפסייה אומרת שיש לי אפילפסייה בוודאות על סמך התשובות שלי לכל השאלות הדי ממוקדות והתיאןר המפורט שלי את ההתקף.אבל מצד אחר כל הבדיקות עזר מלבד מוניטור תקינות.אז מה קובע?האמת שדי לא מקבלת המחלה.....בברכה,

חייםלוי

Member
מנהל
מה שקובע אבחון הוא תיאור הפרכוסים אם על ידי

החולה עצמו או על ידי מי שראה אותו בזמן הפרכוס. הבדיקות רק עוזרות לאבחון ואינן קובעות את האבחון. אין אבחון אבסולוטי על ידי בדיקה
אפילפסיה היא די חמקמקה לאבחון ולכן לניסיון הרופא המומחה יש חשיבות רבה. את תמיד יכולה לשאול עוד רופא ורצוי מאוד שייהי אפילפטולוג - מומחה באפילפסיה. להם יש הניסיון הרב ביותר והיכרות מעמיקה של כל סוגי האפילפסיות. יש כ- 40 סוגים .

למעלה