משהו חדש?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
משהו חדש?

ספר/סרט/רעיון משחקי/משהו ששוחק - יש חדש למישהו?

אני מקווה להספיק עד סוף השבוע להעלות את הביקורת החיובית שלי לספר (שהוא כבר לא חדש) הULTIMATE COMBAT של PATHFINDER שלמרבה הפתעתי לא היה מייגע לקריאה והציג רעיונות ממש חביבים.

משהו למישהו?

Nihau

New member
דרגורן סיפר לי על רעיון

לשחק מ"ת שבו הדמויות זזות אחורה בזמן, כלומר הן קודם רואות את התוצאה ואז יכולות להשפיע על הסיבות כדי לחולל תוצאות אחרות.
כמו שילוב של "לקום אתמול בבוקר" עם "ממנטו" ו"bearing an hourglass" ו"chronon".

Serpent Axis

New member
קיבלתי את Dust to Dust

אחד מהמוצרים של הOnyx Path, עבור השניים וחצי אנשים בפורום שיודעים מה זה - gimmie a high five, mah brotha's! (שתיקה מביכה)
עבור כל האחרים: זה קו מוצרים של White Wolf שהתחיל ב2011 עם הקאמבק של עולם האפלה הקלאסי (או בקיצור cWoD, המונח החדש ל"עולם האפלה הישן" - oWoD) לכבוד עשרים השנים מצאתו. אז ספרים חדשים שלוקחים משהו ישן ועושים אותו חדש יותר. אם זה לא אומר לכם הרבה, דמיינו שנתקלתם בצעצוע של רובוט שהיה לכם כשהייתם ילדים, מפגר כזה שאם מושכים לו בחוט אז הוא מזיז את הרגליים ומנגן איזשהו משפט... עכשיו דמיינו שהוא מופיע פתאום ואתם מגלים שבזמן שזנחתם אות הוא פיתח מודעות עצמית, חימש את עצמו בסגנון איירון מן ועשה סינרגיה עם אייפון. הוא עדיין אומר את אותו המשפט המיושן, אבל עכשיו הקול שמקריא אותו באירוניה מודעת-לעצמה זה קול בריטון רציני שמגיח מתוך מוזיקת טריילרים הוליוודית.

...אוקיי, אולי לא בדיוק ככה, אבל קרוב מספיק.

Dust to Dust ספציפית הוא המשך לAshes to Ashes, הסיפור הראשון שיצא עבור Vampire: The Masquerade כחלק מכרוניקת Vampire הראשונה (בשם Forged in Steel) שהם התחילו לפרסם עבור המהדורה הראשונה. הקטע היה שהם היו אמורים לשחרר את Dust to Dust אחרי Ashes to Ashes, אבל זה נקבר ונשכח בין פרוייקטים אחרים וכרוניקת Forged in Steel נשארה רוח רפאים שאף פעם לא הושלמה בזמן שלאורך השנים כבר יצאו כרוניקות שלמות אחרות. אחרי שיצאה מהדורת עשרים השנים, מת'יו מקפרלנד (סופר די עצמאי ואחד הכותבים היחסית חדשים של White Wolf) הרים את הכפפה.

אותי זה ריגש (מינית) באופן אישי כי כשאני התחלתי להריץ Vampire, אני חזרתי למקורות האלה של Forged in Steel ושיכתבתי אותם למהדורת הרוויזיה. הוספתי לה דברים וניסיתי להתחיל להריץ אותם מספר פעמים כשעוד הייתי שחקן מו"ד זב חוטם (זאת אומרת, כשפגשתי אותך, דני) - התחלתי לנסות להריץ אותה אז לדני ומתן ממה שהיה אז קבוצת פנלטהורן, אבל זה לא ממש עבד טוב ונפל לפני שזה קם. כמה שנים אחרי כן, פגשתי את אחד השחקנים הטובים ביותר שיצא לי לשחק ולהריץ להם (אבל אז הרגתי אותו ואכלתי את ליבו כדי לספוג את כוחו... -ואז פגשתי את major mouse) והתחלתי להריץ עבורו גרסא מחודשת לForged in Steel, שסבבה סביב הדמות שהוא יצר - שוטר סמוי בשם לני שנשאב לעולם התחתון של גארי, אינדיאנה. שיחקנו אותו בערך חודשיים די אינטנסיביים (לפעמים יצא לנו לשחק יותר מפעם בשבוע) זה היה המשחק הטוב ביותר שהרצתי בחיים שלי.

אני עדיין קורא את Dust to Dust, אז אני לא רוצה להגיד שום דבר לכאן או לכאן סתם...

Serpent Axis

New member
מה שכתוב במאחורה-של-הספר

When the ashes cool, all that remains is dust...

Gary, Indiana is a dying city. Its population has halved itself in 40 years, many of its buildings are burned husks, its citizens are disenfranchised and out of work, and even its predators have fled. Of the many Kindred who once hunted this small Midwestern city, only a handful remains. Modius, the Prince of Gary, continues his long rivalry with the Anarch known as Juggler. But their struggles are becoming increasingly irrelevant. If things continue, Gary won't have enough mortals to sustain even a small number of vampires.

The Kindred aren't willing to let the city crumble just yet, though. Juggler and Modius have hit upon a scheme to revitalize the city's importance for Kindred, though each wishes to claim the credit (and the rewards) for this renewal. While they snipe and strike at one another like two starving wolves fighting for the last scrap of meat on the carcass, the Giovanni Maria DiMatto seizes her chance.

Serpent Axis

New member
עוד אחת

חשבתי על דרכים לסמן אזורי השפעה\תחומי ציד של ערפדים בעיר, אבל משהו בזה הרגיש לי שרירותי ומונופוליסטי מדי, סטיה מהאווירה של טורפים על טבעיים שאורבים בין בני האדם.

BluePrint

New member
משהו ישן.

לאחרונה שמעתי (סוף סוף) את Neuromancer והמשכיו, וכמו לפני שנים כששמעתי Dune, התחלתי לחשוב בכיוון של הכלאת סוגות.

מה שיצא לי הפעם זה רעיון ל-FantasPunk.
אני מכיר את עולם מרוצללים ויודע שחלק ממנו זה מישור אסטראלי אליו קוסמים יכולים לשדר את רוחם ולעשות... דברים.
מה שאני מכוון אליו זה עולם פנטזיה בו המישור האסטראלי\עולם החלום\מימד הרוח\שם-אחר-בעל-הקשר-רעיוני-תואם משמש כמקבילה פנטסטית לרשת המחשבים בעולם Cyberpunk וניתן לגשת אליו ע"י שימוש באמצעים או הכישורים המתאימים.
בקיצור: משחק Cyberpunk באוירת פנטזיה. אבל זה כל מה שיש לי, לא חשבתי על זה לעומק.

למעלה