משהו בשבא ים

ניב ד

New member
משהו בשבא ים

שמתי לב היום בשבא ים שמתבשל איזה מבצע/הגרלה - משהו כזה. איך שמתי לב? יש תיבה ענקית ליד הדלפק... מניח שפרטים יבואו בהמשך מדנה ומרעיה. בינתיים הזיגל עדיין מחכה לדג הפולני... ותודה לאורן משבא על כך שאקפא פחות מקור במילואים בשבוע הבא...

הקרפיון

New member
ואני גם מחכה לזיגל שלי

אישאללא אני אנסה אחד במים בשבוע הבא ואוכל להזמן. יש פה אולי משהוא שיכול להגיד משהוא על הconsept II מנסיונו?

ניב ד

New member
לגבי הזיגל קונספט

לא צללתי איתו אבל ממה שהסתכלתי עליו אני לא חושב שכדאי לך ללכת עליו. מצד אחד הוא אכן חביב, פרפר, משקולות אינטגרליות וכל מאפייני הזיגל הקלאסיים, וכן יותר קטן ופחות מגושם. מצד שני אין לו כיסים למשל (למרות שאפשר להוסיף כיס בנפרד נדמה לי). למה לא תלך על הריינג´ר כמו בנאדם תרבותי? או על הדגם שקצת יותר קטן - נייט ריידר. בעקרון המבנה הבסיסי של כולם זהה כך שאני מניח שהם נוחים באותה מידה. הענין הוא בתוספות הקטנות. אני אישית אוהב שיש לפחות איזה כיס לשים דברים. חוץ מזה יתכן מאד שתרצה לעבור מתישהו טכני לא ? לדעתי כדאי לך להתייעץ שוב עם החבר´ה בשבא ים, אני מניח שגם מבחינת המחיר ההבדלים לא דרמטיים.

ניב ד

New member
אגב הזמנות מחו"ל כן או לא

בהמשך לדיונים שהיו בעבר על הענין - יש פה עוד אלמנט - בציוד רגיל (לא מדובר על מצלמות, אלק´ וכאלה) החסכון בהזמנה מחו"ל עשוי להגיע לכמה מאות שקלים בודדים. אם מוסיפים הוצאות משלוח וכל מיני זה אפילו מצטמצם. לא שיש לזלזל בשום שקל אבל צריך לקחת בחשבון את ענין האחריות/תיקונים וטיפולים. למרות שכמובן אתה יכול לטפל בארץ בציוד, בדרך כלל יגבו ממך תשלום אם הציוד לא נקנה אצלם, כאשר באופן רגיל על טיפולים קלים ותיקונים קלים זה און דה האוס, או בתשלום נמוך יחסית. כדאי לקחת את זה בחשבון כשעושים את חישובי ההפרשים, במיוחד לאור העובדה שציוד הצלילה הוא ציוד להרבה זמן ועשוי להזדקק לטיפול/תיקון/השלמות לפעמים.

menimm

New member
במקרה הזה מדובר על מאזן...

והשאלה היא כמה טיפולים כבר עושים למאזן ? אגב, כשהייתי בהרצאה בשבא-ים, ראיתי את המאזנים של זיגל מקרוב דיי לראשונה, האינפלייטור נראה לי קצת לא נוח.. האם אני טועה ? איך האינפלייטור הנ"ל מתנהג בנוכחות חול ?

ניב ד

New member
שאלה טובה

למאזן באמת לא כל כך עושים טיפולים, אבל הרבה פעמים לזיגלים אתה רוצה להוסיף טבעות/כיסים או להוריד או להחליף רצועות וכן הלאה, כדי להתאים אותו טוב יותר לטכני וכד´. שוב - אני לא אומר לא לקנות בחו"ל - רק נקודה למחשבה. לגבי האינפלייטור - הוא באמת יותר בסיסי ויותר גדול מאשר המעוצבים של מארס או סקובה פרו, אבל אין איתו שום בעיית נוחות - להפך הוא מעוצב שיהיה גדול ונוח (גם עם כפפות למשל). לגבי חול, לא בדיוק הבנתי את השאלה, איך הוא עובד אם הוא מתמלא חול? לא יודע האמת, אבל אישית אין לי בעיות איתו ואני מאד מרוצה מהמאזן.

menimm

New member
סתם הבהרה....

קודם כל.. המאזן שלך נראה פגז.. ואני לוטש עיניים לכיוון של אחד שכזה.:) ולעת עתה, אני מנסה להבין מה לא טוב במאזן שלי.. (וקטור 1000 שנרכש כמשומש).. ולא ממש מוצא סיבות להחליף אותו.. פרט לאולי קצת יותר פינוק.. הסיבה ששאלתי לגבי עניין החולות, היה בנתקלתי לא פעם במאזני מועדון ששכרו אנשים שצללתי איתם, וכמו כל סקרן בחנתי אותם מקרוב. אני לא זוכר מאיזו חברה הם היו, אבל היו כאלה שבהם ראית חלקים נעים, קפיצים והיו כאלה שבהם החלקים הנעים היו מוסתרים היטב במקומות שאליהם חולות לא יגיעו. לא צריך שאינפלייטור יתמלא חול כדי שהוא לא יעבוד חלק.. כמה גרגירים יכולים לגרום לו להתחיל לזייף...

ניב ד

New member
מ מא מאז מאזן מאומן

גם אני חשבתי לכיוון של וקטור 1000 בעבר כשהמאזן הישן שלי (וקטור פרו פשוט ואחד הדגמים המעולים שמארס הוציאו) נהיה קצת קטן עלי, אבל אז כבר החלטתי לעשות קורס טכני, ובאופן כללי עוד קודם די נדלקתי על מאזני הפרפר וכן רציתי משקולות משולבות (שאין בוקטור 1000 למיטב ידיעתי) כך שלאחר השוואה הזיגל נראה לי האופטימלי. אבל לו היה לי אז וקטור 1000 או מקביל לא חושב שהייתי מחליף אותו סתם כך.

Alto

New member
גם אני מחפש בנרות מה לא מוצלח...

ב SEAQUEST הישן שלי כדי שיהיה לי תרוץ לקנות רינג´ר. למה שרק לאישתי יהיה זיגל ?

אילוניק

New member
איך זיגל מתנהג בחול????????

אני חושב שכל אינפלטור אם יכנס לתוכו חול יפגע כך או אחרת אם הבנתי נכון את השאלה בזיגל במקרה שלי אם הוא לא מתנהג יפה אני מזמין את ההורים ונותן לו שלילי בהתנהגות בתעודה עניתי במליצות כי באמת לא מובנת השאלה איך הוא מתנהג בנוככות חול אילוניק היפה I.H.B

menimm

New member
זה ברור שכל מאזן יושפע מחולות...

אבל יש עניין של רגישות, כשם שהווסת שלי (MR22 ABYSS) רגיש מאוד.. וכל גרגיר קטן גורם לו להתחיל להשמיע צלילי אוויר נפלט ...

הקרפיון

New member
עוד על רכש מקומי מול קניה מהרשת

יש הרבה סיבות שבגללן כדאי לרכוש ציוד צלילה בארץ. הנה כמה מהן:
אחריות
שרות
אפשרות לבדוק את המוצרים (ולא רק את את התמונות שלהם)
מקצועיות של המוכרים (נכון מאוד לגבי שבא-ים) ולא פחות חשוב,
תמיכה בקיומן של חנויות מקומיות ומקצועיות כך שבפעם הבעה שתרצו גלגלת הידרופונית או צופציק לוסת, יהיה לאן ללכת. האפשרות לבצע סבב של חנויות בנמל תל-אביב, לראות, למשש ולמדוד מגוון מוצרים ממיטב החברות הוא נכס וערך בפני עצמו. מול זה עומד הבדל המחיר. לפעמים, ההבדל הוא מאוד גדול (למשל, כאשר הנציג באילת מוכן למכור במחירון בלי מע"ם בלבד, ולא מוכן לרדת אגורה), ואז ההפרש מגיע ל60%, וזה המון כסף. לאומת זאת, ברכישה הנוכחית, מצאנו הסדר סביר, ואנחנו בולעים את ההפרש (כמה מאות ש"ח) לטובת הרכישה המקומית.

אילוניק

New member
לקרפי על רכש ??????

אם אתה כותב שהגעת להסדר של כמה מאות שקלים לטובת הרכישה המקומית זה בסדר 200 שח הם כמה מאות וגם 900 הם כמה מאות אז אולי תסביר מה רכשת וכמה היה ההבדל ואז אולי תיתן בידנו כלי להחליט להבא איך אנו רוצים לרכוש או שיתן לנו חומר למחשבה אילוניק היפה I.H.B.

משהו טוב בשבא ים-בועות

אכן אכן עידכונים יגיעו בקרוב, בינתיים, תישארו במתח :) ודרך אגב, אם אתם באים לבקר אפשר להגיד שלום! ועוד דבר קטן, בעקבות הביקוש מתבשל לו קורס צילום בבועות, פרטים בהמשך! תצללו ותהנו, דנה.

למעלה