טוב לב - קיים או לא קיים
טוב לב מורכב משני מילים "טוב" ו"לב". ל"לב" יש 2 משמעיות: הביולוגית מספרת לנו על האיבר שקשור למחזור הדם שלנו, והשניה מספרת לנו על המקום ממנו יוצאים הרגשות שלנו, המקום ממנו באים הרגשות הכי עמוקים שלנו כמו אהבה ושנאה. כן, אבל מה זה טוב? מי בכלל קובע מה זה טוב? אני? אתם? החברה? החברה הרי מחנכת אותנו, מהרגע שאנחנו נולדים, להבדיל בין "טוב" ל"רע" כדי שנוכל לשרוד. היא מספרת לנו שאושר זה טוב ושאונס למשל זה לא טוב. על זה כולנו מסכימים (לפחות אני מקווה). אבל נבחן מילים כמו "שטחים". חלק יגידו "זה טוב" וחלק יגידו "זה רע". (ובואו לא נסתה מהדיון לפוליטיקה). אולי את הטוב מגדירים כל המשפיעים על אדם בכל הרמות? מה דעתכם? אז להיות טוב לב זה לפעול לפי קבוצת הדברים שהחברה בה אדם חי מגדירה אותם, ביחוד שערכים שבין אדם לחברו: אנחנו נוהגים להגיד "טוב לב" על אדם ששם 10 שקלים לקבצן ברחוב, או עשיר שתורם 10000 שקל לועד למען החייל, במיוחד שהארגון הזה קרוב ללבינו, כי למשל אנשים שמתנגדים לארגון מסויים, (פוליטי למשל), לא יגידו "טוב לב" לתרומה כזאת לארגון שהם מתנגדים לו. אז "טוב לב" זה הגדרה של החברה מסביב לאדם מסיים, אין אדם שנולד עם טוב לב, בני האדם שחיים מסביבו מגדירים עבורו מהו טוב לב של אדם ומה לא. אני אולי לוקח את הדיון למקום אחר. אולי הדיון במקור היה אם אדם עושה דברים טובים מתוך אינטרסים או מתוך "רצון טוב" שלו. אז האינטרס הראשי כאן הוא קבלה בידי החברה, על סמך המעשים שהיא מגדירה "טוב לב". אז תהיו טובים!!!!