משהו בסגנון סקר-

למה???

New member
משהו בסגנון סקר-

טוב לב= קיים/ לא קיים? הסבירו את בחירתכם.

למה???

New member
אני לא חייבת כלום.

אין לי הגדרה לטוב לב.... מצאתם לכם ממי לבקש.

את בחברה טובה

גם סוקרטס לא מצא לזה הגדרה (אם אני לא טועה, בכל אופן, הוא חיפש מהי "המידה הטובה" ולא מצא הגדרה למרכיבים שלה (לדעתו) כמו אומץ וכדומה).

לדעתי, טוב לב קיים בהכרח

כי רק מתוך קיומו אנחנו יכולים לדבר עליו או לנסות להגדיר אותו. אי אפשר להגדיר "טוב" או "טוב לב" אלא רק להגיד: מעשה מסויים נראה לי טוב, הוא נראה לי טוב לב וכדומה. אח"כ ניתן לשאול: למה הוא טוב לב? ואז אענה, הוא עוזר למסכנים וכדומה. אבל אין הגדרה ל,טוב לב" חוץ מאשר: אדם שעושה מה שהוא חושב שיהיה טוב לזולת באותה מידה, או אפילו יותר ממה שהוא דואג לטובתו האישית. כמובן, לא הגדרתי מה זה "טוב" כיוון שזה בלתי ניתן להגדרה מדוייקת וגם, במידה רבה, סובייקטיבי.

shabaz

New member
לא נכון.

ההגדרה של טוב לב יכולה להיות עיוות על פי מה שאנשים רוצים לחשוב. נניח שאנשים עושים טובות <<נצא מתוך נקודת הנחה, בסדר?>> רק כדי לקדם אינטרס מסוים שלהם. האנשים שמקבלים את העזרה רואים את זה כ"טוב לב". הם לא מודעים לאינטרס הלא מודע של האדם ההוא, אז הם לא מייחסים חשיבות לדבר חוץ מלמעשה. הם מגדירים "טוב לב" כמישהו שעוזר וכל מיני שטויות, אבל טוב הלב הזה הוא סה"כ סיפוק אינטרס. ההגדרה "טוב לב" אמיתית היא שמישהו נותן לאחרים בלי לחשוב על עצמו קודם. זה לא מה שקורה. מכיון שרוב האנשים בימינו פועלים באמת על איטרס מסוים שאותו הם צריכים לספק, הנתינה היא לא יותר מאשר לקיחה, לכן המושג "טוב לב" לא מתקיים.

אורן ג

New member
טוב לב - קיים או לא קיים

טוב לב מורכב משני מילים "טוב" ו"לב". ל"לב" יש 2 משמעיות: הביולוגית מספרת לנו על האיבר שקשור למחזור הדם שלנו, והשניה מספרת לנו על המקום ממנו יוצאים הרגשות שלנו, המקום ממנו באים הרגשות הכי עמוקים שלנו כמו אהבה ושנאה. כן, אבל מה זה טוב? מי בכלל קובע מה זה טוב? אני? אתם? החברה? החברה הרי מחנכת אותנו, מהרגע שאנחנו נולדים, להבדיל בין "טוב" ל"רע" כדי שנוכל לשרוד. היא מספרת לנו שאושר זה טוב ושאונס למשל זה לא טוב. על זה כולנו מסכימים (לפחות אני מקווה). אבל נבחן מילים כמו "שטחים". חלק יגידו "זה טוב" וחלק יגידו "זה רע". (ובואו לא נסתה מהדיון לפוליטיקה). אולי את הטוב מגדירים כל המשפיעים על אדם בכל הרמות? מה דעתכם? אז להיות טוב לב זה לפעול לפי קבוצת הדברים שהחברה בה אדם חי מגדירה אותם, ביחוד שערכים שבין אדם לחברו: אנחנו נוהגים להגיד "טוב לב" על אדם ששם 10 שקלים לקבצן ברחוב, או עשיר שתורם 10000 שקל לועד למען החייל, במיוחד שהארגון הזה קרוב ללבינו, כי למשל אנשים שמתנגדים לארגון מסויים, (פוליטי למשל), לא יגידו "טוב לב" לתרומה כזאת לארגון שהם מתנגדים לו. אז "טוב לב" זה הגדרה של החברה מסביב לאדם מסיים, אין אדם שנולד עם טוב לב, בני האדם שחיים מסביבו מגדירים עבורו מהו טוב לב של אדם ומה לא. אני אולי לוקח את הדיון למקום אחר. אולי הדיון במקור היה אם אדם עושה דברים טובים מתוך אינטרסים או מתוך "רצון טוב" שלו. אז האינטרס הראשי כאן הוא קבלה בידי החברה, על סמך המעשים שהיא מגדירה "טוב לב". אז תהיו טובים!!!!

hmmmmm

New member
טוב לב = הדרישה העיקרית מהמין האנוש

לכן כמובן שהוא קיים. אם מישהו מכיר את הסיפור עם רבי שמאי ורבי הלל וההכרע שמהות התורה היא "לא תעשה לרעך מה ששנוא עליך" או בגרסה אחרת "ואהבת לרעך כמוך" יידע שטוב לב מגדיר את כל מה שהבורא מצפה ממך לעשות פחות או יותר. חוץ מזה... כבר החלטנו שמה שקיים או לא קיים - הכל מותנה, לא?

למה???

New member
זה בעייתי.

כשאתה מתנהג ב"טוב לב" אתה לפעמים נגרמים המון נזקים (כמו למשל אמהות שהן יותר מדי חביבות ומרחמות על ילדיהם ובסוף הילדים יוצאים מפונקים להחריד ולא מצליחים להסתדר בחיים). אז מה הטעם ב"טוב הלב" הזה בכלל?

shabaz

New member
לא נכון.

דבר ראשון, הדרישה הזאת היא עיקרית לפי מה שהחברה קבעה. זה לא אומר שהיא עדיין קיימת, או שהיא מתממשת או שהיא בכלל נכונה. <<טוב, אןם היא לא מתממשת, היא כנראה לא נכונה>> דבר שני, זה שאנחנו לא יודעים אם הבורא קיים. אם הוא לא קיים, אז מה שהוא "אומר" לא קיים גם כן. אם הוא כן קיים, גם בכלל לא בטוח שהוא אמר את זה...אולי רק מישהו "דובב" אותו, ואם הוא כן אמר את זה-יופי טופי- אני אאמין, אבל איך אפשר לבדוק את אחת מהאפשרויות הללו? דבר שלישי, אם הכל מותנה, למה את\ה מציג\ה את זה?

אורן ג

New member
כלומר

האם "טוב לב" מגיע מתוך אמונה ו/או פחד מהבורא ולא מהלב? אם כן, עדין יש משהו שמנווט "טוב לב" מבחוץ ולא עמוק מהאדם כלומר זה לא מגיע מהלב. על פי הגדרתך יש הגדרה בדת היהודית למה זה "טוב" ולא למה זה "טוב לב". אתה כותב שמהות התורה מגדירה (פחות או יותר) את "ואהבת לרעך כמוך", אבל התורה ניתנת לפרושים רבים, האם גם מהות התורה ניתנת לפירושים רבים? האם תלוי בתורה מי זה "רעך" לפני ש"אהבת"?

שווה? ../images/Emo13.gif

מצחיק, מתישהו החלטתי שטוב שווה קיום ורע שווה אי קיום. עכשיו זה כבר לא משנה, אבל הצורה שכתבת את זה משעשעת אותי

למעלה